• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

çok hasta (acil)

alicanaşkuş

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
kusma ve ishal
Hastalık Belirti Tarihi
30 Mar 2021
Kullanılan İlaç
sulphamezathine
kısaca özet geçeyim ama süreci yukarıdaki sitede anlatmıştım ilk hastalandığı gün birkaç kez kusmuştu beyaz kabarcıklar gelmişti ishaldi dışkısına bakarak koksidiyoz olabilir diyerek sulphamezathine önerdiler forumda kullanmaya başladım ikinci gün çok kusmazken dün çok fazla kusmaya başladı salyamsı bir sıvı kusuyor ve kafasını sallayıp her yerine bulaştırıyor sürekli kusuyor çok halsiz dün falan sürekli uyuyordu kabarık duruyordu ama artık tüyleri o kadar yapıştı ki kabaramıyor bile hala ishal sokağa çıkma yasağı da var napıcam bilmiyorum tanıdığınız bilgili kişileri de etiketleyin lütfen yorumlara fotoğraftaki gibi aşırı ıslanıyor kusmaktan düzgün olan dışkılar eşinin dışkıları onunkiler sulu normalde yem yiyordu ama artık çok kustuğu için yiyemiyor ilaçlı suyundan içiyorEkli dosyayı görüntüle 5257Ekli dosyayı görüntüle 5258

Moderatör tarafında düzenlendi:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Forumda link paylaşmak yasaktır bu yüzden düzenledim.. öncelikle ailemize hoşgeldiniz 😊
Kuşun koksidiyoz hastalığı ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum..ben anlattığıniza göre kursak mantarı enfeksiyonu olduğunu düşünüyorum ve sulphamezatin bu hastalığa yanlış bir ilaç . imkanınız varsa kanatlı uzmanına götürün eğer imkanınız yoksa iki seçenek var internetten fungistop ve Diyazm 256 temin edebilirsiniz veya eczaneden immunex44 ve mikostatin şurup alın hangisi size daha kolay ise bir an önce tedaviye başlayın.. ilaçları aldığınızda bizimle paylaşın yardımcı olalım bide elle besleme yapmanız gerekmektedir..

alicanaşkuş

Yeni Üye
hangi ilaçlar daha etkilidir ? elimizle yem vermeye çalışıyoruz ama galiba çok kusmaktan midesi bulanıyor yiyemiyor ya da birkaç tane yiyip bırakıyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
hangi ilaçlar daha etkilidir ? elimizle yem vermeye çalışıyoruz ama galiba çok kusmaktan midesi bulanıyor yiyemiyor ya da birkaç tane yiyip bırakıyor
Petshoptan elle besleme maması ve aparatı temin edebilirsiniz 👍 ben size iki seçenek sundum çünkü kimisi İnternet üzerinden kimide aciliyetine göre hemen almak için eczaneden istiyor

alicanaşkuş

Yeni Üye
teşekkür ederim babam bugün veterinere götürdü şırıngayla birkaç tane ilaç vermiş sprey falan da bir hafta kullanın cumartesi kontrole getirin demiş şırıngada olduğu için verdiği ilaçların ismini bilmiyorum immün sistemi zayıflamış demiş kursağına falan dokunup bakmış sanırım kursak mantarı değil demiş babamın dediklerini de tam anlamadım sonra işte ayaklarında falan mantar var ayağına ve gagasına sprey sıkın demiş o sprey gözüne gelirse problem olur mu ismi oly insanlar için sanırım babam veterinerin önerdiğini bulamamış galiba veterinerden geldiğinde biraz daha iyi gibiydi ama sonra birkaç kez yine kustu bayağı salyalı bir şekilde her yeri ıslanıyor bari kusması azalsaydı biraz sizce kesin kursak mantarı mı ama kursak mantarında kötü kokuyormuş galiba öyle bir koku alamadım dışkısı dağınık koyu yeşil ishal acaba yanlış ilaç kullanımından dolayı da böyle kusuyor olabilir mi @Şehmus BAKIR @Taha ve farklı bir yem vermiş normal yem gibi markası farklı elimizle uzattık pek yiyemiyor bir iki tane yiyebildi sadece

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
teşekkür ederim babam bugün veterinere götürdü şırıngayla birkaç tane ilaç vermiş sprey falan da bir hafta kullanın cumartesi kontrole getirin demiş şırıngada olduğu için verdiği ilaçların ismini bilmiyorum immün sistemi zayıflamış demiş kursağına falan dokunup bakmış sanırım kursak mantarı değil demiş babamın dediklerini de tam anlamadım sonra işte ayaklarında falan mantar var ayağına ve gagasına sprey sıkın demiş o sprey gözüne gelirse problem olur mu ismi oly insanlar için sanırım babam veterinerin önerdiğini bulamamış galiba veterinerden geldiğinde biraz daha iyi gibiydi ama sonra birkaç kez yine kustu bayağı salyalı bir şekilde her yeri ıslanıyor bari kusması azalsaydı biraz sizce kesin kursak mantarı mı ama kursak mantarında kötü kokuyormuş galiba öyle bir koku alamadım dışkısı dağınık koyu yeşil ishal acaba yanlış ilaç kullanımından dolayı da böyle kusuyor olabilir mi @Şehmus BAKIR @Taha ve farklı bir yem vermiş normal yem gibi markası farklı elimizle uzattık pek yiyemiyor bir iki tane yiyebildi sadece
Bir kaç tane ilaç derken sprey yanında hangi ilacı söyledi? Veteriner hekimin kanatlılardan anladığına emin misiniz?

alicanaşkuş

Yeni Üye
Bir kaç tane ilaç derken sprey yanında hangi ilacı söyledi? Veteriner hekimin kanatlılardan anladığına emin misiniz?
iki tane ilacı şırıngaya koyup vermiş ilaçların ismini bilmiyorum dediğim gibi babam götürdü ama sanırım mantara etki edecek ilaç da varmış sizce kesin kursak mantarı gibi mi böyle salyalı kusması

alicanaşkuş

Yeni Üye
Sprey şeklinde mantar ilacı görmedim eğer kullanacaksan bir kulak pamuğuna sıkıp onu sür ayak ve cereye göze gelmesin. Yem nasıl farklı bir yem resmini atarmisiniz
tamam yem de normal yem gibi sadece içinde minik renkli şeyler de var o yüzden bir tık farklı daha kaliteli olduğunu söylemiş şu an gece olduğu için resmini atamıyorum bugün biraz yedirdik ama kustu hep sonra veterinere yazdık biraz irmiği kavurup içine haşlanmış yumurta sarısı ve biraz pekmez koyup mama yapın dedi yaptık yedirmeye çalıştık ama yemedi kursağını falan da kontrol etmiş bayağı etrafa sıkmak için sprey bile vermiş mantar oluşumunu önlemek adına ilaçları, yemi falan bilmiyorum herhalde kanatlılardan anlayan birisiydi

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
tamam yem de normal yem gibi sadece içinde minik renkli şeyler de var o yüzden bir tık farklı daha kaliteli olduğunu söylemiş şu an gece olduğu için resmini atamıyorum bugün biraz yedirdik ama kustu hep sonra veterinere yazdık biraz irmiği kavurup içine haşlanmış yumurta sarısı ve biraz pekmez koyup mama yapın dedi yaptık yedirmeye çalıştık ama yemedi kursağını falan da kontrol etmiş bayağı etrafa sıkmak için sprey bile vermiş mantar oluşumunu önlemek adına ilaçları, yemi falan bilmiyorum herhalde kanatlılardan anlayan birisiydi
O zaman veteriner hekimin verdiği mantar ilacını önerdiği şekilde kullanın. Aksi bir durum olursa tekrar bilgilendirirsiniz.

rose76

Aktif Üye
kuş ishal yediği bir şeyden dolayı ishal olmuş. avidiare alın verin . avidiar değil ama avidiare ismi. mantarda çok fazla sulu dışkı olmaz