• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çok Fazla Yem Yiyor ve Karnı Şişiyor

yei

Yeni Üye
Kız arkadaşımın bir muhabbet kuşu var ve kuş yaklaşık 3.5 aylık. Son üç gündür çok fazla yem yiyor, yedikten sonra karnı aşağıdaki fotoğraftaki gibi şişiyor ve kafeste yere oturuyor. Bir günde neredeyse tüm yemliği bitiriyor, sorunu nedir, veterinere götürmeli miyiz?

Not: Fotoğraf karanlık ama belli olduğunu düşünüyorum, başka fotoğraf bulamadık.
Not 2: Kuşun karnının net şekilde gözüktüğü bir GIF ekledim.

Son düzenleme:

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kız arkadaşımın bir muhabbet kuşu var ve kuş yaklaşık 3.5 aylık. Son üç gündür çok fazla yem yiyor, yedikten sonra karnı aşağıdaki fotoğraftaki gibi şişiyor ve kafeste yere oturuyor. Bir günde neredeyse tüm yemliği bitiriyor, sorunu nedir, veterinere götürmeli miyiz?

Not: Fotoğraf karanlık ama belli olduğunu düşünüyorum, başka fotoğraf bulamadık.
Doyduğu kadar yiyordur ama karnındaki şişlik çok yemesinden kaynaklı olmayabilir. Yedikten sonra mı oluyor hep

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bir gunde tüm yemliği bitirmesi hiç normal değil. O kadar yerse şişer tabi o karın 🙂 ayrıca obeziteye kadar yolu var. Hocalarımızın yorumlarını bekleyin.

yei

Yeni Üye
Evet, sadece yedikten sonra böyle oluyor.

Doyduğu kadar yiyordur ama karnındaki şişlik çok yemesinden kaynaklı olmayabilir. Yedikten sonra mı oluyor hep
Hocam videoyu gif formatına çevirip o şekilde ekledim.

Bence daha net bir fotoğraf atmalısınız. Videoda iyi olur.
Hatta bir yemlik de değil, bir buçuk yemlik üzerine ballı yem vs. yiyormuş.

Bir gunde tüm yemliği bitirmesi hiç normal değil. O kadar yerse şişer tabi o karın 🙂 ayrıca obeziteye kadar yolu var. Hocalarımızın yorumlarını bekleyin.

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Eğer çok yem yiyorsa kesinlikle ballı yem vermeyin. Çok kilo aldırır. Bir de kuşunuzun güncel dışkısını paylaşır mısınız

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ballı kraker kuşlar için zararlı tutkal kullanıyolar onun yerine dal darı verin o daha sağlıklı.Kuşun 3.5 aylık olduğundan emin misiniz

yei

Yeni Üye
Eğer çok yem yiyorsa kesinlikle ballı yem vermeyin. Çok kilo aldırır. Bir de kuşunuzun güncel dışkısını paylaşır mısınız
Dışkısı bu şekilde.

Ballı kraker kuşlar için zararlı tutkal kullanıyolar onun yerine dal darı verin o daha sağlıklı.Kuşun 3.5 aylık olduğundan emin misiniz
Petshoptan alırken 1 aylık denilmiş, geldikten 2 ay sonra da ilk kez tüy değişimine girdi. Çok anlamıyorum ama sanırsam 3-3.5 aylık civarına denk geliyor diye düşünüyorum.

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dışkısı iyi duruyor. Kuşunuzun aydınlık fotoğrafı olursa yaş tahmini yapabiliriz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kursağina dokunduğunda yem mi hissediyorsunuz hava mı? Bide video ekleyin bakalım gif anlaşılmıyor

Üst Alt