• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Çok Çaresiz Kaldım Kuyruğu Koptu

derya1986

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Durgunluk ve sıcakkanlı davranma
Hastalık Belirti Tarihi
20 Eki 2025
Herkese merhabalar arkadaşlar. Benim sizlere acil danışmam gereken birşey var: Benim çift kuşlarımdan dişinin kuyruğu, ben evde yokken rahat girip çıksınlar diye açık bıraktığım ve erkek kuşumun tutacağı didiklemesi sonucu kapanan kafes kapağına sıkışmış. Kanama falan yok, tüm tüy köklerine baktım. Ama hepsi kopmuş. );
Biraz araştırdım bana Rohnfried BT Amin Forte önerdiler en az 1 aylık sürede kuyruğunun yeniden çıkması için. Sizler ne önerirsiniz acaba ve ne kadar süreyle kullanmalıyım? Bir de bu kuyruk, yeniden çıkar; değil mi? Çok korkuyorum ya çıkmazsa diye. Şu an baya durgun ama hastalıktan değil, normal uçuyor şimdilik. Sanırım epey korkmuş. Normalde yanıma yaklaşmayan kız, bugün dibimden ayrılmıyor.

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
BT amin forte verin çıkar kuyruk.

Ama siz yokken dışarda bırakmanız çok riskli bir durum bunu hep diyoruz güvenli alanları kafesleri. Çok şükür kendisi sıkışmamış. Demir olan s kancalardan takın en azından tekrarı olmaz. Geçmiş olsun.

derya1986

Aktif Üye
BT amin forte verin çıkar kuyruk.

Ama siz yokken dışarda bırakmanız çok riskli bir durum bunu hep diyoruz güvenli alanları kafesleri. Çok şükür kendisi sıkışmamış. Demir olan s kancalardan takın en azından tekrarı olmaz. Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim ya normalde evde de hep öyleler. Evde demirdi zaten kancaları. Bunda da öyle çok uzun süre gitmedim de evimiz farklı. Yazlık eve gelmiştik burda tadilat var diye. Ustayla çarşya kadar bişey almaya gidip geldim, 30dk bile sürmedi. Normalde de oğlum hiç yapmazdı böyle ama işte artık gagasını mı sürttü, kafasını mı sürtüp kaşıdı bilmiyorum; ucu çıkmış. Ben de çok üzüldüm. Yoksa kim ister baktığı canlı böyle olsun? Bundan sonrasına bakmak lazım diye düşünüyorum ben. Bt Amin Forte yanına Gerwit de almam önerildi. Şimdi onları sipariş geçicem de, 1 aylık kullanım için kaç ml vermeliyim; ona karar veremedim. Acaba 10’ ar ml yeter mi, yoksa direk 30’ ar ml mi sipariş geçsem? 20 ml ile aralarında 55 TL fark var, çok bişey değil. Eğer en az 20 yetecekse 30 alayım; normalde çok fazla vitamin kullanan birisi değilim ben, dışarıdan girecek her takviyenin mutlaka bir zararı da olacağını da düşünüyorum. Ama kuyruğu için mecbur düzenli kullanacam bu 1 ay. Haftada 3 defa 12’ şer damla vermem söylenmiş ama.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bunları bir ay değil, Sağlıklı bir kuş için ömrü olduğu sürece kullanmanız gereken ürünler. Yani sürekli ve düzenli kullanmanız gerekiyor.
BT amin forte ve gerwit yanında entrobac probiyotik te almanızı öneririm. Linkte kullanımları mevcut.

derya1986

Aktif Üye
Bunları bir ay değil, Sağlıklı bir kuş için ömrü olduğu sürece kullanmanız gereken ürünler. Yani sürekli ve düzenli kullanmanız gerekiyor.
BT amin forte ve gerwit yanında entrobac probiyotik te almanızı öneririm. Linkte kullanımları mevcut.

Öyle diyorsunuz ama mahalesef ben bizzat test ettim bu bahsettiğim durumu. Normalde ben de kendi çapımda üretimciyim. Bu yüzden mecburen sürekli vet. kontrollerine giriyoruz. Geçen sezon bu dişiyi yanına aldığım erkekte hiç aksatmadan düzenli veriyordum tüm ürünlerini ki Sedochol de dahil. Ama onu kaybettiğimde ilk kez bir sezonda çiftlerimden birisi ölünce merak edip veterinerimize sordum ve otopsi yapıldı; mahalesef kalpte ve diğer organlarda ilaç birikmesi saptandı ki bunlar da dışarıdan verdiğimiz vitaminlermiş. O yüzden sadece geçen sezon deneme amaçlı girdiğim bu işten vazgeçtim. Tabi ki herkesin kendi tercihidir ama bir de şöyle düşünün: Siz mesela eti yemeyip proteini dışarıdan haplarla alsanız ya da ne bileyim mesela D vitaminini güneşten değil de efervesan tabletlerle alsanız hangisi daha faydalı olur size? Kaldı ki; kuşlarımız, bizlerden çok daha hassas canlılar. Yaklaşık 25 senedir çok fazla olmayan çiftlerle üretim yaparım; ilk kez başıma bir geçen sene erken ölüm geldi bahsettiğim sebepten (ki o ölen erkeğimi de sokaktan bulmuştum mesela, ona rağmen 2 yıl çok iyi bir bakımla yaşatmayı başardım), bir de bu sene bu kafese kuyruk sıkışması olayı işte. Onda da normalde asla yalnız bırakmayacağım kuşlarımı annem ben bakarım dediği için yalnız bıraktım ama annem de öteki ustalara dalıp unutmuş. Dediğim gibi; eğer doğal yollarla alıyorlarsa ben dışarıdan takviye verilmesine karşıyım. Bakın mesela şimdiki oğlum Paşa da 1,5 seneyi geçti bize geleli ama çok şükür daha hiç hastalanmadı. Pera’ yı da bu 1 ay içinde iyileştirirsem, sonrasında vücuttan dış vitamin temizliğine girip (sedochol ile) yine eski rutinimize dönecez. Zaten sizlere hangi ürünü kullanmam gerektiği hakkında da bu yüzden soru soruyorum; dışarıdan kullanılan ürünler hakkında çok bi’ bilgim yok tercih etmediğim için. Ha bu arada ufak bi’ not:
Ben her ihtimale karşı 50ml sipariş geçtim Gervit ve Amin Forte’ den. Sktleri 2027 imiş zaten, elimin altında bulunsunlar istedim. Sedochol zaten var 1 tedavilik daha kadar.

Lütfen kimse beni yanlış anlamasın; amacım yardım edenlere ahkam kesmek değil ama, ben de dediğim gibi yıllardır bu işin içindeyim ve zamanla deneye deneye doğru olarak benimsediğim şeyler var. Bu dikkate alınarak yorum yapılırsa çok sevinirim.

Sati

Tutkulu
Öyle diyorsunuz ama mahalesef ben bizzat test ettim bu bahsettiğim durumu. Normalde ben de kendi çapımda üretimciyim. Bu yüzden mecburen sürekli vet. kontrollerine giriyoruz. Geçen sezon bu dişiyi yanına aldığım erkekte hiç aksatmadan düzenli veriyordum tüm ürünlerini ki Sedochol de dahil. Ama onu kaybettiğimde ilk kez bir sezonda çiftlerimden birisi ölünce merak edip veterinerimize sordum ve otopsi yapıldı; mahalesef kalpte ve diğer organlarda ilaç birikmesi saptandı ki bunlar da dışarıdan verdiğimiz vitaminlermiş. O yüzden sadece geçen sezon deneme amaçlı girdiğim bu işten vazgeçtim. Tabi ki herkesin kendi tercihidir ama bir de şöyle düşünün: Siz mesela eti yemeyip proteini dışarıdan haplarla alsanız ya da ne bileyim mesela D vitaminini güneşten değil de efervesan tabletlerle alsanız hangisi daha faydalı olur size? Kaldı ki; kuşlarımız, bizlerden çok daha hassas canlılar. Yaklaşık 25 senedir çok fazla olmayan çiftlerle üretim yaparım; ilk kez başıma bir geçen sene erken ölüm geldi bahsettiğim sebepten (ki o ölen erkeğimi de sokaktan bulmuştum mesela, ona rağmen 2 yıl çok iyi bir bakımla yaşatmayı başardım), bir de bu sene bu kafese kuyruk sıkışması olayı işte. Onda da normalde asla yalnız bırakmayacağım kuşlarımı annem ben bakarım dediği için yalnız bıraktım ama annem de öteki ustalara dalıp unutmuş. Dediğim gibi; eğer doğal yollarla alıyorlarsa ben dışarıdan takviye verilmesine karşıyım. Bakın mesela şimdiki oğlum Paşa da 1,5 seneyi geçti bize geleli ama çok şükür daha hiç hastalanmadı. Pera’ yı da bu 1 ay içinde iyileştirirsem, sonrasında vücuttan dış vitamin temizliğine girip (sedochol ile) yine eski rutinimize dönecez. Zaten sizlere hangi ürünü kullanmam gerektiği hakkında da bu yüzden soru soruyorum; dışarıdan kullanılan ürünler hakkında çok bi’ bilgim yok tercih etmediğim için. Ha bu arada ufak bi’ not:
Ben her ihtimale karşı 50ml sipariş geçtim Gervit ve Amin Forte’ den. Sktleri 2027 imiş zaten, elimin altında bulunsunlar istedim. Sedochol zaten var 1 tedavilik daha kadar.

Lütfen kimse beni yanlış anlamasın; amacım yardım edenlere ahkam kesmek değil ama, ben de dediğim gibi yıllardır bu işin içindeyim ve zamanla deneye deneye doğru olarak benimsediğim şeyler var. Bu dikkate alınarak yorum yapılırsa çok sevinirim.
Hocam merhaba,

Benim de bu konuda araştırmalarım oldu ve size katılıyorum,
Takviyeleri bayadır kestim ihtiyaçları olanları doğal yollardan temin edebiliyoruz.
Anlam veremediğim sentetik takviyenin sıkıntısını dile getirip, nasıl kullanmanız gerektiğini sormanız oldu :)

@Mehmet Gürbüz hocanın kitabını okumanızı tavsiye ederim çok fazla detay mevcut.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, kuşlar eğer sebze, meyve yiyorsa gervit w ayda bir kez verilir onun dışında vücutta b vitamini depolanmaz bu nedenle zaten tüy döneminde ekstra ihtiyacı olduğu için b vitamini takviyesi verilir ☺ Probiyotik sindirim sistemi sağlığı için yine aynı şekilde kullanılır ☺

Üst Alt