• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! ÇOK ACİL - Muhabbet Kuşu Tümör-Kursak mantarı + Ayakta acı hissi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yeminle aynı tümör gibi şişlik 1 ay önce benim 8 yaşında muhabbet kuşum da da çıkmıştı ,hemde aynı yerde boynun sağ alt kısmında ve aynı kuştaki belirtiler benim kusta da vardı. HEMEN bir veterinere götürdüm ve inanirmisin sana söylenenlerin aynısını söyledi ,"bu bir kist , çok büyümüş antibiyotik versekte işe yaramaz ,ameliyatta masada kalır bu yüzden ben size bir solüsyon hazirlicam ,suluguna karıştırıp 2 hafta icirin" dedi.2 hafta bu solüsyonu(içinde ne var bilmiyorum) kullandıktan sonra o sişlik geçti fakat kuşum hala aşırı halsizdi ,ayakta zor duruyordu ve hiç otmuyordu.
Kontrole gittiğimizde kuşta kursak mantarı olduğunu soyledi , zolax 50 mg (mantar ilacı) ve tekrar aynı solüsyon dan verdi.2 hafta bunları kullandiktan sonra kuşum gayet iyi ,hareketli ,kakası normal ve yavaştan ötmeye başladı.
İlk zolax 50 mg alıp kullanmalısın .
Kullanım şekli (veterinerin bana söylediği): zolax 50 mg toz kapsülün 7 de 1 'ini çeyrek dolu su bardagina karıştır.1 gün arayla ilaç bitesiye kadar ver.
Bittikten sonra reflü şase ve vitamin kullanmayı ihmal etme.
Yani 32 dakika önce Foruma üye olmuşsunuz ve konular içinde bu konuyu seçip burada ilaç önermissin yeminle bende şoktayım 😅 kimsin nesin önce kendini bir tanıt ve teşhisi koyulmayan tedaviye ilaç önermiyoruz 👍 ayrıca bu konu eski tarihlere bakalım

enesz

Yeni Üye
Yani 32 dakika önce Foruma üye olmuşsunuz ve konular içinde bu konuyu seçip burada ilaç önermissin yeminle bende şoktayım 😅 kimsin nesin önce kendini bir tanıt ve teşhisi koyulmayan tedaviye ilaç önermiyoruz 👍 ayrıca bu konu eski tarihlere bakalım
Yazımı okuduysan şuan benim de kuşum aynı hastalikla uğraşıyor ,bu yüzden forumlarda geziyorum ve kafamdan çözüm yazmadım ,veterinerin bana uygulattigi tedaviyi söyledim.

enesz

Yeni Üye
Teşhis koymak için emara sokmamiza gerek yok zaten kuştaki tıpatıp aynı sorunlar kendi kusumdada vardı ve veterinere götürdüğümde bana bu tedaviyi uygulamami söyledi ve işe yaradı kuşum şuan iyileşti .
Burada cana değer verdiğim için arkadaşımıza işe yaramis bir tedaviyi öneriyorum .
Neden ilaç önerdiğimi sorarsan, arkadaş kuşun hastalığını gecirememis o yüzden kusunda daha dayancak vakti olduğunu sanmiyorum bari benim yaptığım tedaviyi denesin .
Kim olduğuma gelirsek 13 senedir kuş bakiyorum yani yabancı değilim kuşlara .goturdugum veteriner kuşlar hakkında çok bilgili bir veterinerdi bu arada ve zolax sadece mantar ilacı yani tehlikeli bir ilaç değil.

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yazımı okuduysan şuan benim de kuşum aynı hastalikla uğraşıyor ,bu yüzden forumlarda geziyorum ve kafamdan çözüm yazmadım ,veterinerin bana uygulattigi tedaviyi söyledim.
Yazını okudum ama seni okuyamadım o yüzden kim olduğunu merak ettim hangi veterinere götürdün ve ne teşhis koyuldu onu biraz detaylı şekilde konu açarak röntgenlerle anlatırsan daha faydalı olursun madem fayda vermek ise amacın 👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Teşhis koymak için emara sokmamiza gerek yok zaten kuştaki tıpatıp aynı sorunlar kendi kusumdada vardı ve veterinere götürdüğümde bana bu tedaviyi uygulamami söyledi ve işe yaradı kuşum şuan iyileşti .
Burada cana değer verdiğim için arkadaşımıza işe yaramis bir tedaviyi öneriyorum .
Neden ilaç önerdiğimi sorarsan, arkadaş kuşun hastalığını gecirememis o yüzden kusunda daha dayancak vakti olduğunu sanmiyorum bari benim yaptığım tedaviyi denesin .
Kim olduğuma gelirsek 13 senedir kuş bakiyorum yani yabancı değilim kuşlara .goturdugum veteriner kuşlar hakkında çok bilgili bir veterinerdi bu arada ve zolax sadece mantar ilacı yani tehlikeli bir ilaç değil.
13 sene kuş bakmak başka hastalıkları tecrübe etmek çok başka sen sanırım bizi yanlış anladın amacımız bir ve hayvanların sağlığı için buradayız faydalı olmak istiyorsanız tedaviyi yeni bir konu açarak baştan sona anlatın bizimle paylaşın sizin yaptığınız tedaviyi ben yapmasın demedim ki sadece gözle görülen görülür görülmeyen makinadan görülür bu herşeyde aynıdır

enesz

Yeni Üye
Yazını okudum ama seni okuyamadım o yüzden kim olduğunu merak ettim hangi veterinere götürdün ve ne teşhis koyuldu onu biraz detaylı şekilde konu açarak röntgenlerle anlatırsan daha faydalı olursun madem fayda vermek ise amacın 👍
İlk önce pardon ben kursak mantarı yazmışım ama veteriner bana iç mantarı başlangıcı demişti onu bı duzeltiyim .veteriner hekimin izni olmadan isim veremem burada tabi.rontgen yok elle müdahale yaptı .İlk goturdugumde boynundakine kist dedi ve çok kritik yerde olduğu için ameliyat yapmak zor demişti ve ilerlediği için antibiyotik falanda ise yaramayabilir demişti .Ayrıca o kist olan kısımda kantaron yağı sürün ve solunum sıkıntısını gidermek için Melisa cicegini ılık suya koyup kuşun yanına koyun koklasin rahatlatir dedi.(kafesin içine değil dışında bir yere ).

şuan hala zolax kullanıyorum kendi kusuma 2 gün kaldı ,gayet enerjili ve ötüyor .

Son düzenleme:

enesz

Yeni Üye
13 sene kuş bakmak başka hastalıkları tecrübe etmek çok başka sen sanırım bizi yanlış anladın amacımız bir ve hayvanların sağlığı için buradayız faydalı olmak istiyorsanız tedaviyi yeni bir konu açarak baştan sona anlatın bizimle paylaşın sizin yaptığınız tedaviyi ben yapmasın demedim ki sadece gözle görülen görülür görülmeyen makinadan görülür bu herşeyde aynıdır
Daha hala kuşum tam tedavisi bitmediği için böyle bir konu açmak için erken ilerleyen zamanda açabilirim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İlk önce pardon ben kursak mantarı yazmışım ama veteriner bana iç mantarı başlangıcı demişti onu bı duzeltiyim .veteriner hekimin izni olmadan isim veremem burada tabi.rontgen yok elle müdahale yaptı .İlk goturdugumde boynundakine kist dedi ve çok kritik yerde olduğu için ameliyat yapmak zor demişti ve ilerlediği için antibiyotik falanda ise yaramayabilir demişti .Ayrıca o kist olan kısımda kantaron yağı sürün ve solunum sıkıntısını gidermek için Melisa cicegini ılık suya koyup kuşun yanına koyun rahatlatir dedi.

şuan hala zolax kullanıyorum kendi kusuma 2 gün kaldı ,gayet enerjili ve ötüyor .
O zaman tedavi sonuçlanmadan öneri yapmayalım 👍 konuyu iyi okuyup öyle yorum yapalım çünkü konudaki hastalığın sizin tadavi ile ilgisi yok kursak mantarı başka iç mantar başka tek birleştiği yer ikisinin de sonucunda ilerlediği zaman kuruma olur ama aynı ilaçlar kullanılmaz 👍 son olarak da tedaviniz bittikten sonra yazınızı bekliyoruz geçmiş olsun 😊

enesz

Yeni Üye
O zaman tedavi sonuçlanmadan öneri yapmayalım 👍 konuyu iyi okuyup öyle yorum yapalım çünkü konudaki hastalığın sizin tadavi ile ilgisi yok kursak mantarı başka iç mantar başka tek birleştiği yer ikisinin de sonucunda ilerlediği zaman kuruma olur ama aynı ilaçlar kullanılmaz 👍 son olarak da tedaviniz bittikten sonra yazınızı bekliyoruz geçmiş olsun 😊
Tamam Şehmus bey sizi memnun edemedik ben sadece arkadaş acil dediği için acil bir tedavi sundum ve kusumu 1 aydır tedavi etmekteyim sadece 2 gün kaldı yani bitmiş gibi ve şuan kuşum %90 iyileşti.uygulayip uygulamamak arkadaşa kalmış .zaten ben foruma uğrayacağımı sanmıyorum sadece acil oldugu için yazdım.yani kendi kusumdaki hastalık birebir aynıydı diyorum hala başka diyorsunuz.şislik bile aynı yerde aynı belirtiler var ve sonuc olarak bu bir mantar ve mantar ilacı kullanmanın 2 hastaligada faydası var sonuçta değil mi? Yani veterinerin dediği gibi ölmesini mi beklemesi daha iyi ? Neyse arkadaşa geçmiş olsun inşallah iyileşir .

Son düzenleme:

enesz

Yeni Üye
Merhabalar,
3 yaşında dişi bir muhabbet kuşum var. 2 hafta kadar önce soluk alıp vermede güçlük, iştahsızlık, kafesten çıkmak istememe, kursakta şişlik durumlarından dolayı veterinere götürdüm. Veteriner bunun bir kursak tümoru olduğunu, tedavısının olmaıdıgını ve zamanla kursaktaki tümor baskı yaptığı için yem yiyemecek duruma gelip öleceğini söyledi. Fakat bunu kabullenmeyerek cıktım başka bir veterinere gittim, o veteriner hekimde bunun tümör olmadıgını tümör tanısının böyle kolaylıkla konulamayacagını ve ileri derecede kursak mantarı oldugunu söyledi.. ve bize bakır sülfat alıp 20 ml sirkeye 2 gram bakır sülfat koyup salı ve cumartesi içirmemiz gerektiği söylendi.
Fakat verdiği ilaç bir tarım ilacı olduğu ve küçüçük bir doz aşımının bile öldürücü oldugunu duyduktan sonra vermedim.
İnternette güvendiğim bir arkadasımın tavsiyesiyle genvet ürünü olan procid(mavi su) ve ek olarak 2 ürün daha kullanmaya başladım dün aksam.
akşam bir anda ayağını agzına alarak bagırmaya basladı belli ki canı cok yanıyordu. O bölgere skatrixx sıktım, inceledim ayagına bir sey dolanmıs olabilir mi diye fakat görünen hiçbir sey yok. Su an aşırı halsiz, sürekli kabarık duruyor, sadece kızıl darı yiyor. Lütfen bilgi sahibi olan birisi yardımcı olabilir mi bize benim minik kızımın nesi var neler oluyor :(
Ayrıca veterinerin verdiği ilacı vermeyip arkadaşınızın söylediği ilacı kullanmanızda garibime gitti .bence ilk iş o veterinerin söylediği tedaviyi uygulayın

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tamam Şehmus bey sizi memnun edemedik ben sadece arkadaş acil dediği için acil bir tedavi sundum ve kusumu 1 aydır tedavi etmekteyim sadece 2 gün kaldı yani bitmiş gibi ve şuan kuşum %90 iyileşti.uygulayip uygulamamak arkadaşa kalmış .zaten ben foruma uğrayacağımı sanmıyorum sadece acil oldugu için yazdım.yani kendi kusumdaki hastalık birebir aynıydı diyorum hala başka diyorsunuz.şislik bile aynı yerde aynı belirtiler var ve sonuc olarak bu bir mantar ve mantar ilacı kullanmanın 2 hastaligada faydası var sonuçta değil mi? Yani veterinerin dediği gibi ölmesini mi beklemesi daha iyi ? Neyse arkadaşa geçmiş olsun inşallah iyileşir .
Bunun memnuniyetle ilgisi yok hastalıklara hakim değilsek yanlış Bilgi vermeyelim çünkü canlının canına sebep olabiliriz siz bunu şahsiye çevirdiniz ve hâlâ mantarları karıştırıyorsunuz biri iç mantar yani solunum ile ilgisi yok diğeri Kursak mantarı ve bu megabakteri yayılımı ile vücudu ele geçiriyor..
zaten ben foruma uğrayacağımı sanmıyorum
Sizin tercihiniz ama siz kendinizi haklı bizi haksız gibi gösteriyorsunuz üstelik kuşun şuanda durumunu ikimizde bilmiyoruz belkide hastayı kaybettik 😔 Neyse biz yine de sizin kuşunuza dua edeceğiz ve eğer mümkünse kuşunuzun görsellerini görmek isteriz geçmiş olsun

enesz

Yeni Üye
Bunun memnuniyetle ilgisi yok hastalıklara hakim değilsek yanlış Bilgi vermeyelim çünkü canlının canına sebep olabiliriz siz bunu şahsiye çevirdiniz ve hâlâ mantarları karıştırıyorsunuz biri iç mantar yani solunum ile ilgisi yok diğeri Kursak mantarı ve bu megabakteri yayılımı ile vücudu ele geçiriyor..

Sizin tercihiniz ama siz kendinizi haklı bizi haksız gibi gösteriyorsunuz üstelik kuşun şuanda durumunu ikimizde bilmiyoruz belkide hastayı kaybettik 😔 Neyse biz yine de sizin kuşunuza dua edeceğiz ve eğer mümkünse kuşunuzun görsellerini görmek isteriz geçmiş olsun
Çektiğim zaman aticam kuşumun fotolarını fakat benim burda takildigim nokta zaten veteriner demiski arkadaşa,kuşunuz böyle devam edip sonunda ölecek demiş ve aynı şeyi benim veterinerdi demişti bana ama tabi beklemek yerine bu tedaviyi uyguladık ve kuş iyilesti ,yani zaten kuş ölecek bu işin sonunda daha kötüsü ne olabilir ki ilaç onersem ne olur onermesem ne olur değil mi? Solunum sıkıntısı benim kusta da vardı bu arada ve ağır depresyondaydi.mesela kantaron yagini ısrarla surmemi önerdi bölgeye kistin azalamasi için bu doğal yöntem mesela bı tehlikesi yok onermekte.Bu çözümleri sadece bu arkadaş için değil belki aynı sorunu yasayan Bir sürü insan var onlar için yazıyorum.

Konuyu açan arkadaş cevap yazarsa kuşun durumu hakkinda iyi olur .

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Çektiğim zaman aticam kuşumun fotolarını fakat benim burda takildigim nokta zaten veteriner demiski arkadaşa,kuşunuz böyle devam edip sonunda ölecek demiş ve aynı şeyi benim veterinerdi demişti bana ama tabi beklemek yerine bu tedaviyi uyguladık ve kuş iyilesti ,yani zaten kuş ölecek bu işin sonunda daha kötüsü ne olabilir ki ilaç onersem ne olur onermesem ne olur değil mi? Solunum sıkıntısı benim kusta da vardı bu arada ve ağır depresyondaydi.mesela kantaron yagini ısrarla surmemi önerdi bölgeye kistin azalamasi için bu doğal yöntem mesela bı tehlikesi yok onermekte.Bu çözümleri sadece bu arkadaş için değil belki aynı sorunu yasayan Bir sürü insan var onlar için yazıyorum.

Konuyu açan arkadaş cevap yazarsa kuşun durumu hakkinda iyi olur .
Görsellerini ve tedavi anlatımını bekliyoruz 😊👍