• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Circovirus Şüphesi

bızdık35

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Sağlıksız tüyler.
Merhaba arkadaşlar, @Demet bükay 'ın önerisiyle şu takviyeleri düzenli olarak kullanmaya başlamıştım:

Entrobac
Gervit-W multivitamin
BtAmin Forte

Bu vitaminleri kullanmaya başladıktan sonra kuşumun tüyleri biraz hareketlendi.
Eskiden hiç kanamayan tüyleri şimdi kanamaya başladı.
Ben de bunun, vitaminler sayesinde tüylerin yeniden çıkmaya çalışması ve bu sırada kan tüylerinin hassaslaşması nedeniyle olduğunu düşündüm.
Düşen tüyler ise pek sağlıklı görünmüyor; onların da fotoğrafını paylaşacağım.
Tüyleri tam kökten koparamıyor, ben de kendim müdahale edemedim ve biraz telaşlandığım için veterinere gittim.

Kuşum şu anda 20 aylık.
Veteriner röntgen çekti ve böbrek ile karaciğerinde sorun olduğunu, bunun da circovirus (PBFD) kaynaklı olabileceğini söyledi.
Ayrıca dışkısını da sağlıklı bulmadı.
Circovirus için kesin bir tedavi olmadığını, sadece her 6 ayda bir düzenli kontrol ve ilaç takibi yapılması gerektiğini belirtti.

Benim kafama takılan nokta şu:
Doktor yalnızca röntgen, dışkı ve tüy muayenesiyle bu tanıya vardı.
Halbuki tüy testi (PCR) veya kan testi gibi analizlerin daha güvenilir olduğunu düşünüyorum.
Bu yüzden sadece bu muayenelere dayanarak circovirus teşhisi konulmasını çok mantıklı bulmadım.

Ayrıca şu ilaçları ve takviyeleri verdi:

Böbrek ve karaciğer için iki ayrı ilaç
A21 mama
İç-dış parazit uygulaması
Devit 3
Truflucan
Largopen
Avis kanat spreyi

Bu kadar çok ilaç bana fazla geldi. Özellikle böbrek ve karaciğer ilaçlarını şimdilik almadım.
Avis kanat spreyini aldım. A21 mamasını aldım. İç dış parazit oldu ve devit 3 aldım.

Doktor ayrıca bu virüsün bulaşıcı olduğunu söyledi.
Evde bir kuşum daha var; 18 aydır birlikte yaşıyorlar.
Eş değiller ama aynı ortamı paylaşıyorlar.
Eğer gerçekten circovirus olsaydı, diğer kuşumda da bazı belirtilerin ortaya çıkması gerekirdi diye düşünüyorum.
Ancak o kuşum gayet sağlıklı ve hiçbir sorunu yok.

Bu nedenle açıkçası bu teşhise biraz şüpheyle yaklaşıyorum.
Sizlerin bu konudaki fikirlerini, tecrübelerinizi ve benzer durum yas varsa görüşlerini duymak isterim? IMG-20251016-WA0013.jpg

Ekli dosyalar

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Bu İlaçları Burak Bey mi Verdi ? Böbrek ve Karaciger İçin Hangi Testi Yaptı da Böyle Yorum Yaptı. Size Tavsiyem Hekimi Değiştirin. Burak Bey'i Ben Kendimde Deneyimledim. Largopen ve Triflucan Ayni Anda Kullanılmaz. Biri Antifungal Biri Bakteri Enfeksiyon İçin Kullanılan İlaçlardır. Bu Kadar Fazla İlaç En Başta Karaciğeri Yorar. Böbrek Fonksiyonu Bozulur. Size Başka Hekim Önerelim Ve İlaç Kullanmayın Şuan. Petyum Veteriner Kliniği Derya Hanım İlaç Tedavi Konusunda İyidir Oraya Gidebilirsiniz.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Karaciğer ve böbrek için neden ilaç verdi ki? Ben onu anlamadım ayrıca mantar olduğu kanısına nasıl vardı?

bızdık35

Yeni Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Bu İlaçları Burak Bey mi Verdi ? Böbrek ve Karaciger İçin Hangi Testi Yaptı da Böyle Yorum Yaptı. Size Tavsiyem Hekimi Değiştirin. Burak Bey'i Ben Kendimde Deneyimledim. Largopen ve Triflucan Ayni Anda Kullanılmaz. Biri Antifungal Biri Bakteri Enfeksiyon İçin Kullanılan İlaçlardır. Bu Kadar Fazla İlaç En Başta Karaciğeri Yorar. Böbrek Fonksiyonu Bozulur. Size Başka Hekim Önerelim Ve İlaç Kullanmayın Şuan. Petyum Veteriner Kliniği Derya Hanım İlaç Tedavi Konusunda İyidir Oraya Gidebilirsiniz.
Hekim adını paylaşmayı uygun bulmuyorum 🙃 Teşhisini tuylerine ve röntgen sonuçlarına bakarak yaptı 🤷‍♀️
Evet bende bu kadar ilaca boğmanin kuşumu daha da kötü etkileyeceğini düşünerek ilaçları kullanmadım. Takviyelerine devam ediyorum. Bahsettiğim Avis Kanat spreyini, mamayı ve devit3 kullandım bugün. Bunların bir zararı olur mu? Circovirus değilse tuy sorunu neyden kaynaklanıyor onu merak ediyorum 🥺

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Hekim adını paylaşmayı uygun bulmuyorum 🙃 Teşhisini tuylerine ve röntgen sonuçlarına bakarak yaptı 🤷‍♀️
Evet bende bu kadar ilaca boğmanin kuşumu daha da kötü etkileyeceğini düşünerek ilaçları kullanmadım. Takviyelerine devam ediyorum. Bahsettiğim Avis Kanat spreyini, mamayı ve devit3 kullandım bugün. Bunların bir zararı olur mu? Circovirus değilse tuy sorunu neyden kaynaklanıyor onu merak ediyorum 🥺
Anladım. Ben Uzun Süre Kendisine Gittiğim İçin Anlıyorum Zaten. Ama Kendisi Önerilmez Bir Hekim. Hekim Adi Paylaşılsın Ben Yazdım. Çünkü Kaç Kuş Telef Oldu Onun Yüzünden. Paylaşırsın ki Başka Canlarımızı Öldürmesin. Geçmiş Olsun

bızdık35

Yeni Üye
Karaciğer ve böbrek için neden ilaç verdi ki? Ben onu anlamadım ayrıca mantar olduğu kanısına nasıl vardı?
Karaciğer ve böbreğin hastalık sebebiyle büyümdiğini söyledi. Mantar ilacını neden verildigini inanın bende anlamadım. Dışkısı sağlıklı degil dedi onun icin vermiş olabilir mi🤔 inanın kafam allak bullak oldu 🫠

bızdık35

Yeni Üye
Anladım. Ben Uzun Süre Kendisine Gittiğim İçin Anlıyorum Zaten. Ama Kendisi Önerilmez Bir Hekim. Hekim Adi Paylaşılsın Ben Yazdım. Çünkü Kaç Kuş Telef Oldu Onun Yüzünden. Paylaşırsın ki Başka Canlarımızı Öldürmesin. Geçmiş Olsun
Anlıyorum sizi 🙏 Umarim canlarımız zarar görmez.
Önerdiğiniz hekime de farklı hekimlere de danişacagım elbette.
Kuşunda benzer bir sorun yaşayan varsa yazabilir mi rica etsem 😓
Ayrıca geçmiş olsun dileğiniz için teşekkür ederim Ezgi Hanım 🥰

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Benim Önerdiğim Hekime Gidin Lütfen. Derya Hanım İyidir. Burak Bey'in Herkese Söylediği Hastalıklarında Başında Geliyor Mantar. Ben Bir Can Daha Kaybedilmesin İstiyorum. İlaçları Kuşlari Mahvediyor. İsterseniz Internetten Araştırın. Ben 9 Ay Gittim Kendisine. Mantarı Yoksa Mantar İlacı Kullanılmaz. Mantar Diski Analizinde Çıkar.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Mantar ancak röntgende kursakta pütürlü,ödemli görüntü veya yanda midede genişleme(dilatasyon) varsa veya solunum yolunda küf mantarı Aspergillus olur kursakta ve çevresinde granülom oluşumunda söyleyebilir onun dışında ya kursaktan örnek alacak ya da dışkı analizi yapacak. Ki sizin çocuğunuzda ben hiçbirini göremedim 🤷‍♀️ Bir diğer husus da karaciğeri maşallah gayet iyi, böbrek zaten röntgende bu şekilde belli olmaz iyiki almamışsınız 🙏 Tüy analizi olmadan tüy hastası demek çok uç nokta olur ama benziyor en iyisi tüy analizi yaptırın ve biotinle b vitamini takviyesi yapın ☺

bızdık35

Yeni Üye
Mantar ancak röntgende kursakta pütürlü,ödemli görüntü veya yanda midede genişleme(dilatasyon) varsa veya solunum yolunda küf mantarı Aspergillus olur kursakta ve çevresinde granülom oluşumunda söyleyebilir onun dışında ya kursaktan örnek alacak ya da dışkı analizi yapacak. Ki sizin çocuğunuzda ben hiçbirini göremedim 🤷‍♀️ Bir diğer husus da karaciğeri maşallah gayet iyi, böbrek zaten röntgende bu şekilde belli olmaz iyiki almamışsınız 🙏 Tüy analizi olmadan tüy hastası demek çok uç nokta olur ama benziyor en iyisi tüy analizi yaptırın ve biotinle b vitamini takviyesi yapın ☺
Bilgi ve görüşlerinizi anlaşılır bir şekilde paylaştığınız çok için teşekkür ederim 🙏 Çocuğum için çok endişeliydim. İçim rahatladı 🥹 Tavsiyelerinizi uygulayacağım 😊

Üst Alt