• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cinsiyetini Sor! Cinsiyet ve yaş hakkında

cihatuzun78

Yeni Üye
Merhaba. Normalde kuş beslemiyordum ama dün balkona bu kuş girmiş. Sitede sahibi çıkmadı, arkadaş gruplarıma attım isteyen olmadı mecbur aldık. Ama yaşı ve cinsiyeti hakkında fikrimiz yok. Epey okudum forumu ama kabuklanma falan da oluyormuş ondan hem sorayım hem siz deneyimli arkadaşlara sorayım dedim. Başkaca tavsiyeniz varsa dinlerim

Ekli dosyalar

betul.a

Aktif Üye
Sanıyorum ki kızgınlığa girmiş yetişkin bir dişi. :giggle: Arkadaki ballı kraker dikkatimi çekti, sağlıklı olmuyorlar. Vermenizi tavsiye etmiyorum.
Yanlış görmediysem tünek plastik. Ahşap ile değiştirmelisiniz.
Sosyal medyada da sahibini arayabilirsiniz ayrıca, site büyükse ve sitede çıkmadıysa bulunması zor ama olanaksız değil
Temel bilgileri, Yeni Kuş Sahiplenenler için Kütüphane kategorisinden edinebilirsiniz.

cihatuzun78

Yeni Üye
Sanıyorum ki kızgınlığa girmiş yetişkin bir dişi. :giggle: Arkadaki ballı kraker dikkatimi çekti, sağlıklı olmuyorlar. Vermenizi tavsiye etmiyorum.
Yanlış görmediysem tünek plastik. Ahşap ile değiştirmelisiniz.
Sosyal medyada da sahibini arayabilirsiniz ayrıca, site büyükse ve sitede çıkmadıysa bulunması zor ama olanaksız değil
Cevap için teşekkürler. Ballı krakeri bugün kafes aldığım yer hediye verdi. Tünek falan kafese dahildi. Bilinçli bir giriş olmadı maalesef 😊 ama tanrı misafiri dedik aldık artık. Yetişkin derken 1 yaş var mıdır?

betul.a

Aktif Üye
1 yaşında vardır muhtemelen.
Yanılmıyorsam son fotoğrafta göz halkası görünüyor. Alın çizgileri de tamamen gitmiş.
Maşallah

cihatuzun78

Yeni Üye
Gagasının üzerinin bu kadar kabuklu tırtıklı olması normal mi? Videolarda pek çok pürüzsüz kuş gördüm

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba. Normalde kuş beslemiyordum ama dün balkona bu kuş girmiş. Sitede sahibi çıkmadı, arkadaş gruplarıma attım isteyen olmadı mecbur aldık. Ama yaşı ve cinsiyeti hakkında fikrimiz yok. Epey okudum forumu ama kabuklanma falan da oluyormuş ondan hem sorayım hem siz deneyimli arkadaşlara sorayım dedim. Başkaca tavsiyeniz varsa dinlerim
Maşallah çok güzel bir Prenses 💓😊🤲
Kızgınlığa girmiş ilk kızgınlık olabilir yaklaşık 7-8 aylık olabilir, 1 yaş altında genç bir kız😊

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Gagasının üzerinin bu kadar kabuklu tırtıklı olması normal mi? Videolarda pek çok pürüzsüz kuş gördüm
Evet kabuklu, tırtıklı, katmanlı olması normal. Kızgınlıkta olduğu için. Badem yağı yada kokusuz sade beyaz vazelin ile arada bakım yapabilirsiniz. 🌸

Üst Alt