• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Cinsiyet sor

Fero

Yeni Üye
Yeni aldığım Sultan papağanı cinsiyeti nedir acabaIMG-20250717-WA0000.jpgIMG-20250717-WA0002.jpgIMG-20250717-WA0001.jpgIMG-20250717-WA0000.jpg

Tuba K.🥈

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Forum Rehberi
Merhaba kafesiniz sultana göre uygun değil çok küçük. Plastik tünek değişmeli yerine ahşap tünek takılmalı. Yem kabında neden sadece aspur var. Cinsiyet için ötüşünü duymak lazım melodikmi ötüyor.

KızımLimon🥈

Müdavim
Mutlu günler 🌻
☀Hayırlı olsun yeni yavrunuz. Sağlıklı, neşeli, uzun ömrü olsun inşallah.
☀Ben erkek gibi hissettim ama sultan papağanlarında cinsiyet melodik ötüşe göre belirleniyor eğer videosunu paylaşabilirseniz.
☀Bir de plastik tünek yerine tahta tünek tercih ederseniz ayak sağlığı için çok güzel olur.

mortsvivants🥈

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Streamable.com üzerinden ötüş videosunu ekleyin görelim.

Fero

Yeni Üye
Mutlu günler 🌻
☀Hayırlı olsun yeni yavrunuz. Sağlıklı, neşeli, uzun ömrü olsun inşallah.
☀Ben erkek gibi hissettim ama sultan papağanlarında cinsiyet melodik ötüşe göre belirleniyor eğer videosunu paylaşabilirseniz.
☀Bir de plastik tünek yerine tahta tünek tercih ederseniz ayak sağlığı için çok güzel olur.

Fero

Yeni Üye
Papaganimizi Yeni aldigimiz için pet shoptan eve bu kafesle goturmustuk şimdi yeni kafesine kavustu
Daha küçük oldu için mi bilmiyorum ama melodik ötmüyor
Aldimiz yerden erkek diye verdiler İnşallah oledir

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Erkek olma ihtimali yüksek ama siz melodik ötüşü takip edin ☺

Tuba K.🥈

Eski Forumcu
Forum Rehberi
Papaganimizi Yeni aldigimiz için pet shoptan eve bu kafesle goturmustuk şimdi yeni kafesine kavustu
Daha küçük oldu için mi bilmiyorum ama melodik ötmüyor
Aldimiz yerden erkek diye verdiler İnşallah oledir
Ne kadarlık dendi size. Küçük olmasa bile yeni girdikleri ortamda hemen ötmeyebilirler. Ortamı ve sizi tanıması gerek önce

Cilli10

Yeni Üye
Merhabalar, ben almanyadan katılıyorum, yeni bir elle besleme sultan aldım. 2,5 aylık denildi.

cinsiyetini bilmiyorum henüz sizce erkekmi dişimi?

almanlar el beslemeye çok ön yargılılar hemen yanına bir eş almam gerektiğini söylüyorlar sizce tek tutsam sorun olurmu.

yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum

Ekli dosyalar

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Merhaba @Cilli10 cinsiyeti genelde ötüşlerinden daha kolay anlaşılır. Eğer tek tip bir ötüş mevcutsa dişi, melodik ötüş varsa erkek olduğu anlaşılabilir. Küçük ve yeni olduğu için hemen melodik ötüşler sergilemeyebilir, alışma süreci vardır. Alışmaya başladığı vakit anlaması daha kolaylaşıcaktır. Tek de besleyebilirsiniz çiftte, zorunluluğunuz yok, ayrıca kuş elle beslenmek zorunda kaldıysa bu kuşun ne suçu var? nedir o önyargı öyle? ayrıca tek bakılması çift bakılması da fark etmiyor, nasıl beslemek isterseniz öyle besleyebilirsiniz, tek kuş olacaksa eğer ona bol ilgi gösterirseniz bir problem olmaz, önemli olan kuş kenarda köşelerde yalnız kalmasın, ilgilenebiliyorsanız tek kalabilir, ama ilgilenemiyorsanız bir arkadaşı olsa kuşun açısından tabiki iyi olur depresif hissetmez canı sıkılmaz. Yani şöyle düşünün 4 duvar arasında yalnız başınasınız, hiç arkadaşınız yok. Yani kendisiyle ilgilenebilecek birilerine ihtiyaç duyarlar kuşlar. O önyargılı insanları da dinlemeyin derim, onların görüşü kendilerine kalsın. Sizi etkilemesinler. Bu kuş elle beslenip hayata tutunabilmiş bir kuşsa mutluluğu ve iyi bir yaşamı o da hak ediyor.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yanına eş almak zorunda değilsiniz. Cinsiyet için melodik ötüş beklenmeli 4 5 aylık olunca netleşir ama görünüş olarak büyük ihtimalle dişi gibi duruyor.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba çok emin olmamakla birlikte sanırım İsviçre de yasalar gereği tek kuş beslemek yasak. Almanya da böyle bir önyargı varsa ilerleyen zamanlarda belki bu yasadan nasibini alır 🙂

Cilli10

Yeni Üye
İleride devamlı bağıran kendi tüylerini yolan bir kuşa dönüşeceğini diyorlar… yanına eş almak istiyorum ama önce iyicene bana alişmasını ve cinsiyetini göstermesini beklemek istiyorum…

Kuşla baya ilgileniyorum ama ben işdeyken yalnız kalmasına içim el vermiyor onun için yanına bir dost almak istiyorum.
Bunun en iyi zamanlaması ne zaman olur?

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Merhaba çok emin olmamakla birlikte sanırım İsviçre de yasalar gereği tek kuş beslemek yasak. Almanya da böyle bir önyargı varsa ilerleyen zamanlarda belki bu yasadan nasibini alır 🙂
Aaa öyle mi bunu bilmiyordum belki de bu yüzden Almanya'da da böyle bir durum var olmalı.. 👍 tek besleme yasağı varsa tamam ama elle besleme kuşa olan önyargılarını anlamış değilim.. okuduğumu mu yanlış okuyorum yoksa yazılan mı eksik acaba? 🤔 @Cilli10 elle besleme olan kuştan kastınız tek başına sahiplenilen bir kuş mu yoksa annesi babası olmayan elden beslenmiş bir kuş mu? Benim anladığım anne babası olmayan elle beslenmek zorunda kalınan bebek kuştu

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Aaa öyle mi bunu bilmiyordum belki de bu yüzden Almanya'da da böyle bir durum var olmalı.. 👍 tek besleme yasağı varsa tamam ama elle besleme kuşa olan önyargılarını anlamış değilim.. okuduğumu mu yanlış okuyorum yoksa yazılan mı eksik acaba? 🤔 @Cilli10 elle besleme olan kuştan kastınız tek başına sahiplenilen bir kuş mu yoksa annesi babası olmayan elden beslenmiş bir kuş mu? Benim anladığım anne babası olmayan elle beslenmek zorunda kalınan bebek kuştu
Genel bir yorum yaptım aslında ama böyle bir önyargı varsa belki dedim. 🌸

Cilli10

Yeni Üye
@Ece A.🥈 doğru anlamışsınız, elle besleme ile kast ettiğim, Annesi, Babası bakmadığı için, şırınga ile beslenen yavru… tek besleme yasağı yok daha, onların el beslemesine kötü bakmalarının sebebi, küş insanlara çok düşkün olduğu için kendinin kuş olduğunu unutuyor diyorlar. Ve sultanların sürü ile daha mutlu olduğunu söylüyorlar. Yani elle beslenen kuş başka bir kuşla anlaşamazmiş çünkü insanları kendine eş gördüğü için, bizimde ışde olduğumuz zamanlar çok mutsuz oluyorlarmiş ve kendilerini yanlız hissediyorlarmiş. Bilmiyorum anlatabildimmi

Cilli10

Yeni Üye
Kuşun psikolojisi bozuluyormuş.. ve bunun sonucunda bağıran kendisine zarar veren bir kuşa dönüşür diyorlar

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Anladım. Almanlarla aynı görüşte olmadığımı okumuş oldum teşekkür ederim :) Forumda bu yazdıklarınıza karşı Alman'ların görüşlerini kıracak birçok konu mevcut. Tek kuş bakan veya elle besleme yapan bir sürü arkadaşımız mevcut, sultan papağanı, muhabbet, sevda forpus vs vs benim de bir tane muhabbet kuşum var. Kuşlar mutsuz olduklarını kendilerine mi söylemişler? :) Tek baktığımız kuşlar gayet sağlıklı, cıvıl cıvıl kuşları çoğumuzun. El besleme olup diğer kuşlarla bir araya gelen birsürü kuşta mevcut. Forumda çok fazla örneği var. Tabiki bazı kuşların bağışıklığı düşük olabilir kendini yolabilir ama bu da yine insanın ne kadar iyi bakıp bakmadığına bağlı biraz veya genden soydan gelebilecek olan bir hastalığa. Ama iyi bir bakımla mutlu olmayacak kuş yoktur. Kaldı ki tüm kuşlar sahiplerine düşkün olmuyor. Burada kendilerine alıştırabilmek için bir sürü arkadaşımız yazıyor konu açıyor.
E ona bakarsak tek beslenen kedi köpek veya başka bir hayvan da mı insana aşık oluyor, kendinin hayvan olduğunu unutuyorlar mı? :) Çift kuş bakmalarını, mutluluklarını düşündüklerini anlıyorum ama tek kuşta gayet bakılabilir ve bazı kuşlar tek başına bile kalmak isteyebiliyorlar. Yanlarına arkadaş kabul etmeyenler bile olabiliyor bazen🤷‍♀️

Bu arada bu yazdıklarım sizi tek kuş beslemeye teşvik edici gibi algılanmasın, siz nasıl iyi hissedecekseniz öyle yapın tabiki, çift kuş beslemek yalnız kalmasını vs istemiyorsanız buyrun lütfen alın, benim demek istediğim Almanların görüşlerine karşılık görüşümdü :)

Cilli10

Yeni Üye
@Ece A.🥈 aslinda bende sadece tek bir kuş beslemek istiyordum, fakat her iki forumları okumaya başladım yani hem almanyadaki hemde Türkiyedekileri… kafam karişdı.

Hayvana eziyetmi ediyorum acaba tek tutmak ile diye düşündüm ondan ileride yanina eş alma kararı verdim. Ve korkum sürekli bağıran bir kuşa dönüşmesi oldu.

Şimdilik çok mutluyuz cana yakın cekingen bir sultan papağanı. Hiç bir şekilde elden korkmuyor sadece alalı iki gün olduğu için daha tam yüzde yüz alişmamadı bize. Ama elimizden kacmiyor geliyor kendini ara ara sevdiriyor.. böyle kalır inşallah

Üst Alt