• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cinsiyet ayrımı

BatuhanAyg

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba, 1 yılı aşkın süredir bu kuşlar birlikte, 2 gündür ise sanırım araları bozuk sürekli ayrı duruyolar ve mavi kuşumuzun 1-2 kere diğerini tokatladığını gördüm. Birbirlerine bağlı kuşlar ancak 2 gündür böyle. Bir kuşçuya fotoğrafını atıp beyaz kuşun cinsiyeti dişi mi diye emin olmak istedim erkek gibi dedi. İnternetten baktığımda ise bu rengin dişi olduğu sonucuna ulaşıyorum. Ustalarına sormak istedim, beyaz kuşumuz dişi mi erkek mi? herkese teşekkürler.

Tahapro

Yeni Üye
Erkek gibi duruyor dişi olsaydı kahve rengi olurdu

BatuhanAyg

Yeni Üye
Yabancı kaynaklardan baktığımda da albino ( beyaz cins) kuşlarda hem erkeklerin hem dişilerin cereleri pembe, nasıl ayırt edeceğimi bilemiyorum.

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Yabancı kaynaklardan baktığımda da albino ( beyaz cins) kuşlarda hem erkeklerin hem dişilerin cereleri pembe, nasıl ayırt edeceğimi bilemiyorum.
1 yıldan büyük ise mavi kuş gibi ara ara kur yapma belirtileri cinsiyetini belli eder. Kafa sallama, farklı ötüş sesleri için öğle vakitlerinde enerjisi yerindeyken takip edin. Dişi kuşlarda yapabilir fakat erkek kuşlarda daha sık ve uzun süreli olur.

BatuhanAyg

Yeni Üye
1 yıldan büyük ise mavi kuş gibi ara ara kur yapma belirtileri cinsiyetini belli eder. Kafa sallama, farklı ötüş sesleri için öğle vakitlerinde enerjisi yerindeyken takip edin. Dişi kuşlarda yapabilir fakat erkek kuşlarda daha sık ve uzun süreli olur.
Şöyle söyleyeyim erkek kuşumuz önüne gelen her şeye kur yapıyor, kafamız da dahil. Beyaz kuşa kur yaparken defalarca gördüm, ama hala emin olamıyorum.

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Şöyle söyleyeyim erkek kuşumuz önüne gelen her şeye kur yapıyor, kafamız da dahil. Beyaz kuşa kur yaparken defalarca gördüm, ama hala emin olamıyorum.
Ben erkek gibi gördüm. Üretici abiler görürse daha net cevap vereceklerdir. Denk geldiğinizde çaktırmadan kısa video çekip yükleyebilirsiniz.

Tahapro

Yeni Üye
Kuşta hastalık var gibi gözünün çevresinde hastalık var gibi kuşçular bakar

BatuhanAyg

Yeni Üye
Daha sonra atabilirsiniz o zaman. Resimde tarçınlık olup olmadığı belli olmuyor.
aynı zamanda şunu da belirteyim, mavi kuşumu saldığımda gece olana kadar içeri girmez çoğu zaman, beyaz kuş ise 1-2 uçar ve geçer oturur. Bu yüzden de dişi olduğunu düşünüyordum ben, az önce oturup biraz gözlemledim ve beyaz kuş da mavinin yayına gelir kur sesi gibi sesler çıkardı.

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
aynı zamanda şunu da belirteyim, mavi kuşumu saldığımda gece olana kadar içeri girmez çoğu zaman, beyaz kuş ise 1-2 uçar ve geçer oturur. Bu yüzden de dişi olduğunu düşünüyordum ben, az önce oturup biraz gözlemledim ve beyaz kuş da mavinin yayına gelir kur sesi gibi sesler çıkardı.
Cere olarak erkek gibi duruyor ama video olmadan net bir şey söyleyemem.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Banada erkek gibj geldi

BatuhanAyg

Yeni Üye
Bir senedir birlikte yaşayan kuşlar bunlar, değiştirmeye de kıyamam eve alıştı sonuçta ve zaten çekingen beyaz olan. ikisine de eş almam da uygun değil.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
merhaba, bence de kuşunuz erkek

BatuhanAyg

Yeni Üye
Cere olarak erkek gibi duruyor ama video olmadan net bir şey söyleyemem.
Hocam en son bu videoyu alabildim. Birbirlerine boyle hareketler yapip bu sesleri cikariyorlar. Umarım ses nettir, ilgi cektiklerini anlayip hemen ayriliyolar videoya alamiyorum çünkü.