• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cinsiyet ayrımı

Betül aytaş

Yeni Üye
Bende iki tane sulan papağanı vardı ikisini de erkek sanıyorduk tekini abime vermiştim bir ara bana vermek zorunda kaldılar aynı odada baktım kafesler ayrıydı abimler geri alacakları zaman baktık ki birbirlerinin arkasından ötüyorlar ayrılmak istemiyorlar şimdi aynı kafesin içinde çok iyi anlaşıyorlar. Bilemedik şimdi bunların birinin cisiyeti farklımı? Bilgisi olan barsa paylaşırsanız memnun olurum.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bende iki tane sulan papağanı vardı ikisini de erkek sanıyorduk tekini abime vermiştim bir ara bana vermek zorunda kaldılar aynı odada baktım kafesler ayrıydı abimler geri alacakları zaman baktık ki birbirlerinin arkasından ötüyorlar ayrılmak istemiyorlar şimdi aynı kafesin içinde çok iyi anlaşıyorlar. Bilemedik şimdi bunların birinin cisiyeti farklımı? Bilgisi olan barsa paylaşırsanız memnun olurum.
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 😊
Melodik ötüş var mı? Yoksa tek tip mi ötüyorlar

Betül aytaş

Yeni Üye
Teşekkür ederim hoşbuldum. Bir tanesi konuşuyordu aşkım, hanimiş benim oğlum gibi çok gevezeydi diğeri ise sadece ıslıkla konuşmaya çalışıyordu şimdi konuşan melodik ötüyor ıslık çalan ise susuyor.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim hoşbuldum. Bir tanesi konuşuyordu aşkım, hanimiş benim oğlum gibi çok gevezeydi diğeri ise sadece ıslıkla konuşmaya çalışıyordu şimdi konuşan melodik ötüyor ıslık çalan ise susuyor.
Erkekler konuşur%90 çok nadir dişi konuşur
Şöyle yapalım, ayırın birbirlerini görsünler💓
Erkek kur yapmak için tekrar dil dökecektir😊🤲
İkiside erkek olabilir, ıslık çalması ve taklit etmesi, siz ayırın önce, gözlemleyin 😊🤲

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Sultan papağanlarında ortamda baskın olan erkek öter. Diğer kuşun susma nedeni yüksek ihtimalle budur. Sürü hayvanları oldukları için erkek dişi fark etmeksizin birlikte yaşadıkları kuştan ayrılınca çağırma ötüşü(flock call) yaparlar. İyi anlaşmaları veya birbirlerini çağırmaları erkek-dişi şeklinde eş oldukları anlamına gelmez. Bana sorarsanız konuşan, melodik öten kesin erkektir. Diğer kuşun eski ötüşlerinden videosu varsa ona da bakabiliriz.

Betül aytaş

Yeni Üye
Gece ışıklar kapandıktan sonra 10 saniye kadar kafesin içinde kavgaya tutuştular kanat çırpıyorlardı kafesin içinde bende tekrar kafeslerini ayırmak zorunda kaldım. Bu arada suskun olan kuşun eski sahibi orada konuştuğunu söyledi sanırım ikiside erkek sizce?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Gece ışıklar kapandıktan sonra 10 saniye kadar kafesin içinde kavgaya tutuştular kanat çırpıyorlardı kafesin içinde bende tekrar kafeslerini ayırmak zorunda kaldım. Bu arada suskun olan kuşun eski sahibi orada konuştuğunu söyledi sanırım ikiside erkek sizce?
Büyük ihtimalle ikiside erkek

Üst Alt