• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Cinsi, eş tutma, yardım?

Sylmbkts

Aktif Üye
Merhabalar, abimlerin tahminen 4,5 yaşlarında olan, bir hayli bakımsız kalan kuşu bir yaklaşık 2 aydır benimle ve bundan sonra da benimle kalacak. Sorum şu ki, kuş bana geldiğinde hastaydı, beyaz dışkı ve solunum problemleri vardı. Kalbinde küçülme, buna bağlı kas küçülmesi, karaciğer yağlanması, solunum sıkıntısı vs. bir sürü problem çıktı. Bir süredir veteriner önerisi ile aromaterapi tedavi uyguluyoruz. Kuşun durumuna oldukça üzülüyorum, uzun bir süre yalnızlığa bırakılmış bir kuş var karşımda. Benim sormak istediğim yanına eş alsam, zaten hasta olan bir kuş için daha mı kötü olur acaba durum? Eş tutar mı, tutsa kendi sağlığı zarar görür mü? Daha iyi neler yapabilirim kuşuma? Eş almak istesem yaşı kuşun 4.5 yaşında olması sıkıntı olur mu? Türünü ve cinsini de bilmiyorum açıkçası. Yardımcı olabilirseniz sevinirim..

Ekli dosyalar

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhabalar, abimlerin tahminen 4,5 yaşlarında olan, bir hayli bakımsız kalan kuşu bir yaklaşık 2 aydır benimle ve bundan sonra da benimle kalacak. Sorum şu ki, kuş bana geldiğinde hastaydı, beyaz dışkı ve solunum problemleri vardı. Kalbinde küçülme, buna bağlı kas küçülmesi, karaciğer yağlanması, solunum sıkıntısı vs. bir sürü problem çıktı. Bir süredir veteriner önerisi ile aromaterapi tedavi uyguluyoruz. Kuşun durumuna oldukça üzülüyorum, uzun bir süre yalnızlığa bırakılmış bir kuş var karşımda. Benim sormak istediğim yanına eş alsam, zaten hasta olan bir kuş için daha mı kötü olur acaba durum? Eş tutar mı, tutsa kendi sağlığı zarar görür mü? Daha iyi neler yapabilirim kuşuma? Eş almak istesem yaşı kuşun 4.5 yaşında olması sıkıntı olur mu? Türünü ve cinsini de bilmiyorum açıkçası. Yardımcı olabilirseniz sevinirim..
Merhaba kardeşim
Eş al yanlızlıga alışmış ise anlaşması zor olabilir

Son düzenleme:

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Ben yanlış anladım
Ben 6 yaşındaki kuşuma eş aldım iyi geçindiler ancak bizim kuş tek olmaya alıştıgı için tekrar yanlız bıraktık

Sylmbkts

Aktif Üye
Hiç problem değil insanlık hali bazen yanlış anlayabiliyoruz veya yanlış anlaşılabiliyoruz 🙏 Peki cinsi nedir, eş almak istesem ne cins almalıyım, yaşı yakın mı olmalı?

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
çek kırık kuşlardan alabilirsiniz o kadar yaşlı kuş almanıza gerek yok ben yalnız kalmalarına dayanamıyorum belli bir müddet sonra bence eş alınmalı en azından 1 defa yavru alınmalı tabi yaparlarsa

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hiç problem değil insanlık hali bazen yanlış anlayabiliyoruz veya yanlış anlaşılabiliyoruz 🙏 Peki cinsi nedir, eş almak istesem ne cins almalıyım, yaşı yakın mı olmalı?
Erkek Df (çift faktör) aynı ebatlarda eş alabilirsiniz rengi önemli değil götürün kendi beğensin 😊