• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çikoya yardım edin

Sukran

Yeni Üye
MERHABA BENİMDE 1,5 yaşında çiko isminde erkek bir sultan papağanım var yaklaşık 7 aydır bizde artık alıştık bir birimize omza geliyo ağızdan yem yiyo vs ama hala ısırma olayını bırakmadı inanılmaz ısırıyor özellikle telefona çok tiki var kamera camından yansımasını görünce deliriyor cekim yaptırmıyor kendi tüylerinden biri dökülse asla dokundurmuyor yaklaştırmıyor hemen saldırıya geçiyor bu normal bir durummudur ? Ayrıca dün banyo yaptırdım sağ gözünü açmıyor dünden beri aralıklarla açıp kapatıyor azda olsa durgun gibi ötme ve konuşmasında sıkıntı yok ama yem yemedi fazla gözde sulanma kızarıklık yok lütfen yardımcı olurmusunuz teşekkür ederim şimdiden 🥺BC04DEB4-B920-4780-AA37-28445B9D1D97.jpeg

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Öncelikle kuşu siz banyo yaptırmayın kusunuza banyoluk alabilirsiniz içine az su koyarak kafese koyarsanız ihtiyacı olduğu kadarıyla kendisi yıkanır. Kuşunuzun bana gore biraz bakıma ihtiyacı var. Kuşunuzun kursagini kontrol edin ve hassas tartı ile kilosunu tartin. sultanların genelde hepsi agresif oluyor bu normal bisey. El onların en büyük düşmanı sinirlendiklerinde isirma saldırma eğiliminde bulunabiliyorlae ister istemez. Kusunuzda kabarma ,ishal yada burundan sıvı tiksirma gibi şeyler gozlemlediniz mi ? Birde Güncel dışkı resmi ve streamble.comdan kuşunuzun tunekte videosunu paylasip linkinide atar mısınız bir bakalım

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bu arada ek olarak, ağzınızdan bir şey yedirmeyin lütfen.. çok zararlı 🙏

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşunuzun banyo suyuna bir şey kattınız mı? Yoksa sadece su ile mi yıkadınız