• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çiko’nun huzursuzluğu 🥺

Ada

Aktif Üye
Arkadaşlar, forpus türü sahiplenmiş olduğum bir papağanım var ama bugün aşırı sinirli ve stresli yanına kimseyi yaklaştırmıyor ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Bir de sanırım zayıfladı bu günlerde gibi geliyor bana, tüy dökümünde nasıl sorunlarla karşılaşacağım hakkında bilgi verebilir misiniz?

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhabalar. Rica etsek videosunu bizimle paylaşır mısınız? Streamable.com üzerinden yükleyip linkini buradan paylaşın lütfen.

Ada

Aktif Üye
Merhabalar. Rica etsek videosunu bizimle paylaşır mısınız? Streamable.com üzerinden yükleyip linkini buradan paylaşın lütfen.
Sabah daha sağlıklı bir video çekip paylaşırım elbette. Umarım ciddi bir sorun yoktur.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba ada hanım çikonun videosunu bekliyoruz 👍 tüy döneminde sinirli olurlar çiko normal zamanda bile çok sinirli bir hayvandı size verdiğim zaman söylemiştim 😅 en iyi anlaşan siz oldunuz çiko çok aile gördü bana hep geri geldi beni isirmiyordu daha doğrusu ben izin veriyordum o da pes etmişti 😂 benim vaktim yoktu çiko hisleri olan ve insan piskolojisini anlayan bir hayvan o özelliği var 😊 kilosunu biliyor musunuz tarttiniz mi?

Ada

Aktif Üye
Merhaba ada hanım çikonun videosunu bekliyoruz 👍 tüy döneminde sinirli olurlar çiko normal zamanda bile çok sinirli bir hayvandı size verdiğim zaman söylemiştim 😅 en iyi anlaşan siz oldunuz çiko çok aile gördü bana hep geri geldi beni isirmiyordu daha doğrusu ben izin veriyordum o da pes etmişti 😂 benim vaktim yoktu çiko hisleri olan ve insan piskolojisini anlayan bir hayvan o özelliği var 😊 kilosunu biliyor musunuz tarttiniz mi?
Kilosunu tartmam imkansız, yaklaştırmıyor ki kendine ama bir de şöyle bir durum var biz İzmir’deyiz Çiko ile bir süredir, benimle gelmediği yer kalmadı desem yeridir :) muayeneye götürecektim makul bir fiyat sandım ama 450 tl dediler ne yazık ki götüremedim ne yapacağım bilmiyorum.

Ada

Aktif Üye
Streamable Video doğru yaptım mı bilmiyorum ama çekirdekten başka bir şey yemiyor, meyve çok sık veriyorum muz, kırmızı elma, havuç, yeşillik vs vs

Ada

Aktif Üye
Streamable Video Şehmus bey, bu videoya da bakar mısınız? İkisi farklı videolar. Acaba bit falan mı var?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Çiko yoğun tüyde bu yüzden biotin içerikli vitamin ve probiyotik verin tüy döneminde kaşınma olur eğer dış parazit yapılacaksa da tüyden çıkmasını bekleyelim bu dönem sancılı, ağrılı geçtiği için keyfi olmaz bu yüzden biraz idare edeceksiniz son olarak da çok yer gezmesi hayvanın piskolojisini mahveder bilginize 👍

Ada

Aktif Üye
Çiko yoğun tüyde bu yüzden biotin içerikli vitamin ve probiyotik verin tüy döneminde kaşınma olur eğer dış parazit yapılacaksa da tüyden çıkmasını bekleyelim bu dönem sancılı, ağrılı geçtiği için keyfi olmaz bu yüzden biraz idare edeceksiniz son olarak da çok yer gezmesi hayvanın piskolojisini mahveder bilginize 👍
Şu anda sadecol ve gerwit veriyorum. Sizin önerdiğiniz nedir Şehmus bey?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Şu anda sadecol ve gerwit veriyorum. Sizin önerdiğiniz nedir Şehmus bey?
Bt amin forte haftada 2 gün iyi gelecektir tabi setinize probiyotik eklemenizde önemli

• Like
Tepkiler: Ada
Üst Alt