• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Ciğerlerde sıvı birikimi ve yoğun enfeksiyon

Gizem Kıvanç

Yeni Üye
Merhaba minik oğlum yaklaşık 3 ay önce hapşurma şikayetiyle veterinere götürdüm üst solunum yolu enfeksiyonu teşhisi konuldu. Daha sonra veterinerin verdiği antibiyotik ve diğer ilaçlara başladık buarada nebülizatöre de başladık. Röntgen çekildi ciğerlerinde sıvı birikmesi ve çok yoğun enfeksiyonu var kendinizi bu duruma hazırlayın ani ölüm olabilir tedavi olarak idrar söktürücü ilaç kullanılacak denildi. Bu süreçte burun akıntısı ve göz akıntısı yapışkan şeklinde akmaya başladı. Ara verip tekrar ilaçlara başladık veteriner kontrolünde fakat herhangi bir gelişme yaşamadık şuan ilacı kestim iştahı çok azaldı yemesi için elimden geleni yapıyorum. 46 gramdan 30 grama düştük. En son ki dışkı tahlilinde yoğun enfeksiyona rastlanılmadı fakat veteriner mayadan şüphelendiğini söyledi maya bakterisi inatçıdır başka güçlü antibiyotiğe ya da kemoterapik tedaviye başlayabiliriz dedi. Son çare olarak gözünden sürüntü alınıp dışarı araştırma laboratuvarına gönderip bakteriyi araştırmamız lazım dedi. Minik oğlum 3 aydır direniyor artık o kadar gücü kalmadı ne yapacağımı bilemiyorum. Aşağıya röntgenini bırakıyorum.

Ekli dosyalar

Üst Alt