• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuluçka Dönemi Çiftleştirme için yardım lütfen.

Cenemes

Yeni Üye
Merhaba,
Kanatlarını hafif açarak yapıyorsa kur yapıyordur hocam.
Evet kalp şeklinde açarak ötüyordu ama çok tatlı oluyor ya :) Zaten erkek biraz kırık bendeki bazen oyuncaklarınla kavga ediyor, uçarken kafamızdan üzerimizden teğet geçiyor normal değil yani :))

Cenemes

Yeni Üye
IMG_20251106_214636_1.jpgIMG_20251106_214636_1.jpg

WF olan erkek ( 2025 bilezikli )Lutino olan dişi tahminimce 2 yaşlarindaIMG_20251106_215841_1.jpg

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Cenemes

Yeni Üye
WhatsApp Image 2025-11-07 at 08.03.43.jpeg

WF olanı mayıs 2025 te lutinoyuda 1 ay sonra aldım. Bunlar ilk aldığım gün çekilen resimleri.Lutino beden olarak şuanda 1.5 katı WF nin. WF lutinodan büyük olamaz. Emin misiniz WF nin daha büyük olduğundan resim yanılgaması olamaz mı ? Ben gözümle görünce inanamıyorum ilk yanyana geldiklerinde hele lutino 2 katıydı WF nin.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ekli dosyayı görüntüle 96294

WF olanı mayıs 2025 te lutinoyuda 1 ay sonra aldım. Bunlar ilk aldığım gün çekilen resimleri.Lutino beden olarak şuanda 1.5 katı WF nin. WF lutinodan büyük olamaz. Emin misiniz WF nin daha büyük olduğundan resim yanılgaması olamaz mı ? Ben gözümle görünce inanamıyorum ilk yanyana geldiklerinde hele lutino 2 katıydı WF nin.
Tabiki fotoğraf aldatması olabilir, WF erkek olduğuna emin misiniz?
Yabani değillerse çatı kontrolü yapın lütfen
Popo üstünde (anüs) iki kemik ucu var parmağınızla kontrol edin isterseniz
Dişi / / aralığında olur
Erkek / / aralığıdır, dişi geniştir erkek kemik uçları dardır

Cenemes

Yeni Üye
Tabiki fotoğraf aldatması olabilir, WF erkek olduğuna emin misiniz?
Yabani değillerse çatı kontrolü yapın lütfen
Popo üstünde (anüs) iki kemik ucu var parmağınızla kontrol edin isterseniz
Dişi / / aralığında olur
Erkek / / aralığıdır, dişi geniştir erkek kemik uçları dardır
WF erkek onda sorun yok. Zaten bende sizler gibi görüntüsüne aldanarak dişi sanmıştım bazen 1 2 saat ötüyor ondan şüphem yok. Dişimde bazen farklı ötüşler yapıyor ama onun ki WF yi taklit etmek gibi 3 5 saniye sürüyor onun haricinde çığlık atıyor. Son attığım resime bakarsak orda en fazla 2 aylıktır diye düşünüyorum yani şuanda yaşında değildir diye tahmin ediyorum. Onun için sorma ihtiyacı duydum yaşını geçireyim mi ? Mevsime baktığımızda da şubat mart gibi mi çiftleştirmeye çalışayım yoksa şuanda olsa da olur mu diye fikirlerinize ihtiyaç duydum

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
WF erkek onda sorun yok. Zaten bende sizler gibi görüntüsüne aldanarak dişi sanmıştım bazen 1 2 saat ötüyor ondan şüphem yok. Dişimde bazen farklı ötüşler yapıyor ama onun ki WF yi taklit etmek gibi 3 5 saniye sürüyor onun haricinde çığlık atıyor. Son attığım resime bakarsak orda en fazla 2 aylıktır diye düşünüyorum yani şuanda yaşında değildir diye tahmin ediyorum. Onun için sorma ihtiyacı duydum yaşını geçireyim mi ? Mevsime baktığımızda da şubat mart gibi mi çiftleştirmeye çalışayım yoksa şuanda olsa da olur mu diye fikirlerinize ihtiyaç duydum
Merhaba, Çiftleşme olursa yavru olur fakat 2 yaş idealdir,sağlık ve yavru bakımı açısından
Gençlerde boş çıkma, yumurta sıkışması olabilir
İlkbahar daha garantili olur😊 diye düşünüyorum
Tercih sizindir yinede😊

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Sati

Tutkulu
Yavru almayı kafanıza koyarsanız bu konuyu kesinlikle uygulamanızı tavsiye ederim;

buğday çimlendirmesi ile anlaşmayan kuşların bile çiftleştiği duyumu çok aldım, bendede oyle sorunlu bir kuş var ona bende başlamayacağım.
işlenmemiş buğdayile yapmalısınız.
İnşallah duyumlar bizde de uygulamaya geçecektir.

Tuba K.

Eski Forumcu
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Yavru almayı kafanıza koyarsanız bu konuyu kesinlikle uygulamanızı tavsiye ederim;

buğday çimlendirmesi ile anlaşmayan kuşların bile çiftleştiği duyumu çok aldım, bendede oyle sorunlu bir kuş var ona bende başlamayacağım.
işlenmemiş buğdayile yapmalısınız.
İnşallah duyumlar bizde de uygulamaya geçecektir.
Benim canlar aşurelik buğdayı daha çok seviyor bir kere çimlendirdim eh işte beni kırmamamk için tadına baktılar sadece 😊 buğdağı tavsiye ederim sizede bi deneyin

Sati

Tutkulu
Benim canlar aşurelik buğdayı daha çok seviyor bir kere çimlendirdim eh işte beni kırmamamk için tadına baktılar sadece 😊 buğdağı tavsiye ederim sizede bi deneyin
Yarın malzemeleri temin edeceğim inşallah hocam.
Aslında ihtiyacım yok ama eş beğenmeyen albino dişi kuşumda işe yarayacak mı merakla uygulayacağım.
Taze taze yapıp vermeyi düşünüyorum, dolaba difrize girince değerler uçuyor diye de duyumum var.
Uçuyor derken kayboluyor anlamında.

Tuba K.

Eski Forumcu
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Yarın malzemeleri temin edeceğim inşallah hocam.
Aslında ihtiyacım yok ama eş beğenmeyen albino dişi kuşumda işe yarayacak mı merakla uygulayacağım.
Taze taze yapıp vermeyi düşünüyorum, dolaba difrize girince değerler uçuyor diye de duyumum var.
Uçuyor derken kayboluyor anlamında.
Demet hocamız buzluğa atıyor galiba bende haşlayıp atıyorum. Tamamen ekstra vitamin besin maksadıyla veriyorum ben kolay gelsin size 😊 inş yerler

Sati

Tutkulu
Demet hocamız buzluğa atıyor galiba bende haşlayıp atıyorum. Tamamen ekstra vitamin besin maksadıyla veriyorum ben kolay gelsin size 😊 inş yerler
Kısmet artık deneyip göreceğim.
Benimkiler yer düşüncesindeyim pis bogazlar :D