• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

çiftleşme

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
gelelim yıllardır hayalim olan konuya.. arkadaşlar eş kuşlarım var. yaklaşık 5 aydır beraberler, çok iyi anlaşıyorlar. birbirlerine yem kusma, kaşıma, kuyruk gagalama, kafa sallama gibi kurları görüyorum. fakat bir türlü çiftleşme göremedim. kafeste dişi (tahmin ettiğiniz gibi flora) bir tık daha baskın. beslenme konusunda arada mamayla karışık nijer tohumu veriyorum. yuvalık takılı. sizce ek olarak neler yapmalıyım?

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
gelelim yıllardır hayalim olan konuya.. arkadaşlar eş kuşlarım var. yaklaşık 5 aydır beraberler, çok iyi anlaşıyorlar. birbirlerine yem kusma, kaşıma, kuyruk gagalama, kafa sallama gibi kurları görüyorum. fakat bir türlü çiftleşme göremedim. kafeste dişi (tahmin ettiğiniz gibi flora) bir tık daha baskın. beslenme konusunda arada mamayla karışık nijer tohumu veriyorum. yuvalık takılı. sizce ek olarak neler yapmalıyım?
Ben youtube da çiftleşme sesi dinlettirdiklerini duymuştum. Bi dene istersen işe yarayabilir. Yaz aylarında nijer çok önerilmiyor bir de yağlı olduğu için çok kullanmamak lazım. Daha çok havuç, tarçın, keçiboynuzu tozu kullanabilirsin

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
Ben youtube da çiftleşme sesi dinlettirdiklerini duymuştum. Bi dene istersen işe yarayabilir. Yaz aylarında nijer çok önerilmiyor bir de yağlı olduğu için çok kullanmamak lazım. Daha çok havuç, tarçın, keçiboynuzu tozu kullanabilirsin
biliyorum o sesleri denemiştim. havuç ve tarçın da veriyorum arada ama floranın cere renginden ve kızıştığı dönemi hareketlerinden anlamama rağmen sanki korkuyor gibi

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
biliyorum o sesleri denemiştim. havuç ve tarçın da veriyorum arada ama floranın cere renginden ve kızıştığı dönemi hareketlerinden anlamama rağmen sanki korkuyor gibi
Daha önce çiftleşme deneyimleri var mı ikisinden birinin?
Erkeği değiştirip daha önce çiftleşmiş bir erkek koysan belki Flora da ayak uydurur

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
Daha önce çiftleşme deneyimleri var mı ikisinden birinin?
Erkeği değiştirip daha önce çiftleşmiş bir erkek koysan belki Flora da ayak uydurur
Floranın yok, erkeğin bilmiyorum ama damızlık olarak aldığım için var diye tahmin ediyorum

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
bi de ayırma yöntemini araştırdım ama hiç denemedim. üstadlar bu konuda bilgilendirirse sevinirim 🙏

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Hocam mantık olarak zaten dişinin çiftleşme isteginin olması lazım tabiki erkek pasif kalınca zorlaşıyor ayırma denedin mi?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Hocam mantık olarak zaten dişinin çiftleşme isteginin olması lazım tabiki erkek pasif kalınca zorlaşıyor ayırma denedin mi?
15gün ayrı kafesler birbirlerine temas edemicekler ancak görebilirler bu süre zarfında takviyelerle kızıştırmak

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
hocam aynı anda ayırmadan bahsettik sanırım 😅 hayır denemedim. nasıl yapmalıyım bu işlemi? ve birbirlerini görmeliler mi?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
hocam aynı anda ayırmadan bahsettik sanırım 😅 hayır denemedim. nasıl yapmalıyım bu işlemi? ve birbirlerini görmeliler mi?
Bence görmeliler ancak temas olmamalı e vitamini ve havuç içerikli mamalarla kızıştırmak ve ilk buluşmada mutlu bir ortam
Kafes yüksekte ve rahatsız edilmeden

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
Bence görmeliler ancak temas olmamalı e vitamini ve havuç içerikli mamalarla kızıştırmak ve ilk buluşmada mutlu bir ortam
Kafes yüksekte ve rahatsız edilmeden
anladım o zaman bu akşamdan itibaren bu yöntemi deniyorum. teşekkür ederim 🙏

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Hadi inşallah