• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuluçka Dönemi Çiftleşme sureci

Huzurun annesi

Aktif Üye
Merhaba , daha önce de erkek kusuma bir prenses aldığımi söylemiştim. Birbirlerine yem vermeye başlamışlardı. Bugün onlara yuvalık aldım , içerisine mısır granür'ü koydum . Kuscumuz kafesden artık hiç çıkarmamamizi söyledi. Ara ara çıkardım ama cogunlukla kafese koydum.Erkek kuşum da kafese bayağı alıştı bu süreçte. Şuanda kafes içerinde oyuncakları vs yok birbirlerine daha çok alışmaları için . Ayrıca kuscumuz kızgınlaştırıcı yem verdi ve bu yem bitene kadar sadece bunu verin , kuşlar bunu yemezse çok çok az miktarda diğer yemle karıştırın dedi. Kuşlarım bu yemi sevdiler gözlemlediğim kadarıyla :) yemden sonra sanki gagasının içinde yem kırıyor gibi hafif böyle gıcırtılı bir ses gelmeye başladı . Öncedende yapardı ama yemden sonra biraz fazla yaptı ve ikisi de tek ayaklarını kaldırıyorlar . Ara sıra birbirleriyle oynuyorlar , öpüyorlar vs. Bu gıcırtı normal mi , endiselenmeli miyim ? Ayrıca diğer yemle karıştırmadan sadece bu yemi vermemde bir sorun olur mu ? Keyifleri yerinde ama yine de sizin tecrübelerinizden faydalanmak isterim ☺

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bir masallahinizi alırız :) ( oğlumun uykusu gelmiş :). )
Maşallah SüphanAllah Rabbim nazarlardan korusun saklasın beklesin 😊🥰🤲
Gıcırtı mutluluk, huzur sakinlikte olur😊👍
Yem nedir bilemiyorum
Markası var mı açık mı fotoğraf paylaşırsanız sevinirim

Huzurun annesi

Aktif Üye
Yem bu Demet hocam :) internetten araştırdım bayağı iyi bir marka ama internetteki her şeye güvenmemek lazım. Sizin gibi tecrübeli hocalarımızdan da onay almak istedim. Kuscumuz tavsiye etti ve miniklerim severek yedi ve benim erkek kuşum yem konusunda çok seçici olmasına rağmen sevdi :) yine de sizin fikriniz önemli benim için hocam. Asıl sizden duyduklarım beni rahatlatacak

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yem bu Demet hocam :) internetten araştırdım bayağı iyi bir marka ama internetteki her şeye güvenmemek lazım. Sizin gibi tecrübeli hocalarımızdan da onay almak istedim. Kuscumuz tavsiye etti ve miniklerim severek yedi ve benim erkek kuşum yem konusunda çok seçici olmasına rağmen sevdi :) yine de sizin fikriniz önemli benim için hocam. Asıl sizden duyduklarım beni rahatlatacak
İnternetten baktım yiyorlarsa sıkıntı olmaz,
Yemin fotoğrafıno paylaşır mısınız içeriğine bakıyım neler var😊

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tabi hocam :)az önce de söylediğim gibi bayağı sevdiler o yüzden yem kabukları biraz fazla 😆
Sanırım ballı yem😊 kızıştırıcı olması bu yüzden
İçeriğinde Nijer tohumu göremedim
Petshoptan alabilirsiniz doğal kızıştırıcı tohumdur👍
Çiftleşme başlayınca ilk yumurta gelince bu yemi vermeyin lütfen

Huzurun annesi

Aktif Üye
Küçük boy pakette bir yem Demet hocam , bu paket bittiğinde normal yeme geçin dedi kuscumuz . Muhtemelen yumurtlama döneminde normal yeme dönmüş olacağız ☺ Bu süreçte bu yem yeterli gelmezse mutlaka Nijer tohumu alacağım ☺ kuscudan hiç almadan size sormuş olsaydım önceliğim mutlaka Nijer tohumu olurdu ama önceki sevdikleri yemi alıp bu yeni yeni verdim , bunu da sevdiler ve şimdi bunu da alırsam içim rahat olmaz ☺ ama bu yemden faydayı goremezsem mutlaka Nijer tohumu alacağım ve normal yeme karistiracagim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Küçük boy pakette bir yem Demet hocam , bu paket bittiğinde normal yeme geçin dedi kuscumuz . Muhtemelen yumurtlama döneminde normal yeme dönmüş olacağız ☺ Bu süreçte bu yem yeterli gelmezse mutlaka Nijer tohumu alacağım ☺ kuscudan hiç almadan size sormuş olsaydım önceliğim mutlaka Nijer tohumu olurdu ama önceki sevdikleri yemi alıp bu yeni yeni verdim , bunu da sevdiler ve şimdi bunu da alırsam içim rahat olmaz ☺ ama bu yemden faydayı goremezsem mutlaka Nijer tohumu alacağım ve normal yeme karistiracagim
Garden mix küçük paketlerde bulunur
1 çay kaşığı yeterli olur yeme katabilirsiniz 👍
Şimdiden hayırlı olsun 😊🤲

Huzurun annesi

Aktif Üye
Çok teşekkür ediyorum, umarım kuşlarım ve yavruları hakkında güzel haberler paylaşmaya devam ederim . Sorularımı yanıtladığıniz ve paylastginiz extra bilgiler için de çok teşekkür ederim ☺

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ediyorum, umarım kuşlarım ve yavruları hakkında güzel haberler paylaşmaya devam ederim . Sorularımı yanıtladığıniz ve paylastginiz extra bilgiler için de çok teşekkür ederim ☺
Rica ederim 😊güzel haberler bekliyoruz 😊🤲

Huzurun annesi

Aktif Üye
Merhaba kuşlarım birbirlerine çok alıştılar. Erkek kuş dişi kuşa yem veriyor , birbirlerinin kafalarını kasiyorlar , dişi kuşumun çetesi kahverengiye dönüyor . Dişi kuşum da karşılık veriyor erkegin ağzından yem vs alıyor . Ama ben gün içerisinde evde çalışırken ara ara yokluyorum ve biri bir yerde diğeri başka yerde kafesin içinde , sıkılıyorlar mi acaba. İkisinin de çok sevdiği oyuncakları var ayrı ayrı. Erkek kuşum kendi oyuncağından inmez kızım da salincagindan inmez huylarını biliyorum. Sorum şu, ben canları sıkılmasın diye onlara oyuncaklarını versem birbirlerine karşı ilgileri azalır mı , oyuncaklarına özellikle erkek kuşum bayağı düşkün hatta sevgilisi sanıyor. Ama o oyuncak yokken dişi ile ilgileniyor. Ve birde dişi kuşum erkeğe arada vuruyor erkek peşinde çok koşuyor darliyor biraz sanki 🙃 dişinin ara sıra vurması normal mi ? Oyuncaklarıni vereyim mi ?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba kuşlarım birbirlerine çok alıştılar. Erkek kuş dişi kuşa yem veriyor , birbirlerinin kafalarını kasiyorlar , dişi kuşumun çetesi kahverengiye dönüyor . Dişi kuşum da karşılık veriyor erkegin ağzından yem vs alıyor . Ama ben gün içerisinde evde çalışırken ara ara yokluyorum ve biri bir yerde diğeri başka yerde kafesin içinde , sıkılıyorlar mi acaba. İkisinin de çok sevdiği oyuncakları var ayrı ayrı. Erkek kuşum kendi oyuncağından inmez kızım da salincagindan inmez huylarını biliyorum. Sorum şu, ben canları sıkılmasın diye onlara oyuncaklarını versem birbirlerine karşı ilgileri azalır mı , oyuncaklarına özellikle erkek kuşum bayağı düşkün hatta sevgilisi sanıyor. Ama o oyuncak yokken dişi ile ilgileniyor. Ve birde dişi kuşum erkeğe arada vuruyor erkek peşinde çok koşuyor darliyor biraz sanki 🙃 dişinin ara sıra vurması normal mi ? Oyuncaklarıni vereyim mi ?
Merhaba gözünüz aydın olsun inşallah 😊🤲ayırın kuşları birbirini görsünler
Yaklaşık 1 hafta sonra birleştirin
Erkeği olduğu kafese yuva takın sahiplensin😊
Çiftleşme başladıysa ayırmayın😊

Huzurun annesi

Aktif Üye
Ayrı kalamazlar bence çok alıştılar biri nereye diğeri oraya :) hele erkek akşama kadar seni çok seviyorum elizim muahh diye peşinde dişinin:)