• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Çiftleşme Süreci

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Zaten kafeste bakıyorsun hayvana uçup ucmamasının sana ne zararı var yani.

Șu şekilde tek bir tünek yaptım, salıncak vardı onuda çıkarttım. Dediğiniz gibi.

Belirttiğim gibi 20 Şubatta almıştım, 3 hafta oldu. Henüz bir gelişme göremedim. Süreç yavaş mı ilerliyor tüy dönemlerinde?

Kalsiyum olarak kalamar kemiği yetmiyor mu?
Toz mu almamı önerirsiniz?
Mama olarak ne öneriyorsunuz?
Geçen sebzeleri karıştırdım takviyelerle yemediler.

Buna dikkat ediyorum. Ele alıștırayım sakinleşsin diyorum yam yam gibi ısırıyor😊.
Kafes düzeni iyi olmuş. Akıllı yemliği dışardan takabileceğiniz kapı yok mu? Dışarda olsa üstüne tünemezdi.

Mr.KAPTAN

Aktif Üye
Kafes düzeni iyi olmuş. Akıllı yemliği dışardan takabileceğiniz kapı yok mu? Dışarda olsa üstüne tünemezdi.
Maalesef , bu kafeste yok o şekilde. sadece 1 tane normal kapı dışında küçük bir kapı var, oradada yuvalik duruyor.

Tüneğide zeytin dalından yapmaya karar verdim.
Yabancı bir grupta birisi o çubuk tünekler olmaz demişti.

Yemlik üzerine tünemesi problem oluştururmu?
Üzerine birsey koyarım tünemesin diye.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Maalesef , bu kafeste yok o şekilde. sadece 1 tane normal kapı dışında küçük bir kapı var, oradada yuvalik duruyor.

Tüneğide zeytin dalından yapmaya karar verdim.
Yabancı bir grupta birisi o çubuk tünekler olmaz demişti.

Yemlik üzerine tünemesi problem oluştururmu?
Üzerine birsey koyarım tünemesin diye.
Aslında ağaç türünden ziyade kalınlık olarak o tünek sultanlara uygun değil. Ben Vileda sapından uygun boyutta kesip yapmıştım. Sizde yapabilirsiniz.

Yemliğe tünemesinde sakınca yok. Sadece tüneyecek ne kadar az er olursa birbirlerine tünekte o derece yakın olurlar. O sebeple tek tünek olması daha uygun.

Mr.KAPTAN

Aktif Üye
Aslında ağaç türünden ziyade kalınlık olarak o tünek sultanlara uygun değil. Ben Vileda sapından uygun boyutta kesip yapmıştım. Sizde yapabilirsiniz.

Yemliğe tünemesinde sakınca yok. Sadece tüneyecek ne kadar az er olursa birbirlerine tünekte o derece yakın olurlar. O sebeple tek tünek olması daha uygun.
Anladım , teşekkür ediyorum yardımlarınız için.
Yemlik için bir düzenleme yapmaya çalışırım.

Mr.KAPTAN

Aktif Üye

Şimdi baktımda yemlik ne ki😀 , gaga taşının üzerine tünemiș.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Şimdi baktımda yemlik ne ki😀 , gaga taşının üzerine tünemiș.
Tüneği yemlik üst kapağı ile aynı hiza yapıp gaga taşınıda tünekle aynı yere asın. Kuşlar hep en üstte tünemeye çalışır. Ne bulursa ona 🤣🤣 tünek altta kaldığı için tercih etmiyorlar.

Mr.KAPTAN

Aktif Üye
Tüneği yemlik üst kapağı ile aynı hiza yapıp gaga taşınıda tünekle aynı yere asın. Kuşlar hep en üstte tünemeye çalışır. Ne bulursa ona 🤣🤣 tünek altta kaldığı için tercih etmiyorlar.
Gitgide yarasa gibi uyumaya başlarlarsa daha beter 😀

Mr.KAPTAN

Aktif Üye
Biraz önce denk geldim, dişi yuvalığa girmiş , erkek yuvalığın başında dişinin çıkmasına izin vermiyordu.

Mr.KAPTAN

Aktif Üye
İnanın ben bazı petshopların veya üreticilerin ne yaptığını anlamıyorum bilmiyorum yazık.. Haftada 2 gün bt amin forte kullanın, kanayan yere günde 2-3 kez rif ampulle pansuman yapın ve bu süreçte kafeste kalsın dinlensin 🌸

RIF Ampul almak için gittim zar zor aldım vermiyorlardı. 3. yerde alabildim.

Son düzenleme: