• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Çiftleşme ile ilgili sorun.

alperenyslkyl

Yeni Üye
Kuşlarımı uzun zamandır dışarı çıkarmıyordum,yağlanma olmasın diye biraz uçurmak istedim,dişi yeni geldi 13 gün oldu ondan çok rahat uçamadı bir yere kalınca erkek kuyruğunu biraz yana çekip üzerine çıktı ama dişi kuş istemedi üzerinden attı sizce stres olduğundan mı yoksa başka bi neden mi ama denemeye çalıştı uçmayı falan hep yan yana oldular kafalarını kaşıdılar dışarda.Dişiyi zorla çıkarmadım kendi çıktı dışarı bu arada

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Dışarı cıkarınca oldu bu hareket kafeste hiç görmedim ama dişi çokta istemedi abla rahat durmadı
kuluçka döneminde kuşlar dışarı çıkmaz🤗 kafeste kalmalılar, 2 tane tünek belki salıncak olabilir daha fazlası olmaz ablacım, artık çıkmasınlar 👍

alperenyslkyl

Yeni Üye
kuluçka döneminde kuşlar dışarı çıkmaz🤗 kafeste kalmalılar, 2 tane tünek belki salıncak olabilir daha fazlası olmaz ablacım, artık çıkmasınlar 👍
Çıkarmıyorum abla da bi yere 2 tünek koydum birde yuvalık önünde var.Ama dişi kuş ya yuvalıkta ya da akıllı yemlik üzerine cıkıyor.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çıkarmıyorum abla da bi yere 2 tünek koydum birde yuvalık önünde var.Ama dişi kuş ya yuvalıkta ya da akıllı yemlik üzerine cıkıyor.
Yuvalık ve akıllı yemlik kafes içinde mi?
Akıllı yemliği dışardan takabilirsin, fotoğraf paylaşır mısın bakayım kafes düzenine

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ordan dışarda ki yere mi takıcam abla
Evet ok işaretli kapıya dışardan takabilirsin, yemliğin arkası dışarda kalacak altta teller için yeri var orayı tak, kspsk yüksekse lastikle arkadan sıkılayabilirsin

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Biraz daha yukarı koydum o tünek de rahatca altta ama olmuyor yine cıkıyor yukarıya
Olmaz, yemlik dışarıda olacak tel dışında ona çıkamaz yada açık yemlik kullanabilirsin kafesin çok dar uygun değil kafesi değiştirmen gerek

alperenyslkyl

Yeni Üye
Dediğin gibi abla kafes küçük sabah kapıya deneyeceğim takmayı ama şöyle çiftleşme hareketini böyle erkek ilk defa dışarda daha net yaptı ama dişi gaga atıp istemiyor hiç dışarda dediğim gibi içerde de hiç olmadı beni gördü mü dişi kaçıyor dışardaysa da yuvalığa giriyor @Demet bükay

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Dediğin gibi abla kafes küçük sabah kapıya deneyeceğim takmayı ama şöyle çiftleşme hareketini böyle erkek ilk defa dışarda daha net yaptı ama dişi gaga atıp istemiyor hiç dışarda dediğim gibi içerde de hiç olmadı beni gördü mü dişi kaçıyor dışardaysa da yuvalığa giriyor @Demet bükay
Senden tedirgin daha çok yeni, stres oluyor zamanla alışır

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Abla dışarı çıkartmadan bu alışma süreci olur mu birde böyle yeni gelen kuşlara eve bize alışma ortama alışması ve kendini çiftleşmeye hazır hissetmesi için en az ne kadar zaman olmalı beklemeliyim @Demet bükay
Ben olsam ablacığım, Eylüle kadar beklerim, yuvalığı kaldırıp alışma sürecini tamamlayabilirsin