• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çift Sultan Papağanı kafes etrafında kan var!!

bilalercan0

Yeni Üye
Merhabalar.
3 gün önce çift olarak sultan papağanı aldım büyük de bir kafes aldım ikisi için bugün 2-3 saatligine evde değildim eve bir geldim ki kafes örtüsünden dolaba hatta duvara kadar her yere kan sıçramış. Apar topar kuşları inceledim kanatlarında vs. herhangi bir kanama gözükmüyor ama resmen katliam olmuşcasına kan her yer, tüneme tahtasından tutun enerji ve kalsiyum tabletine kadar da sürtünmüş bunun sebebi nedir ciftlesmis olabilirler mi diye düşündüm ama bu kadar kan korkutucu geldi

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Fotoğraf, video görebilir miyiz? Ayaklarda popoda kan ya da renk değişimi yok mu?

bilalercan0

Yeni Üye
videoyu nereden ulastirabilirim? ben ayaklarında ya da popo kısımlarında kan göremiyorum erkek olanın kuyruğunun en uç kısmında ıslak gibi leke gözüküyor o şüphelendirdi yalnızca onun harici kan görmedim vücutlarında

bilalercan0

Yeni Üye
Sanırım sorunun nedenini buldum. Bulunduğum şehirde akşam üzeri deprem oldu kuşlar panikleyip kafeste uçuşunda kopan tüylerinden çıkan kanlar diye tahmin ediyorum kafes içerisindeki tüylerden biri alıp dibine baktığımda kan gördüm kopan tüyü inceledigimde ise icerisinin kan dolu olduğunu fark ettim köküne tutunan tüyü o panikle kopartinca her yere de kanı sıçradı sanırım ilk fırsatta veterinere götürmem gerekicek

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sanırım sorunun nedenini buldum. Bulunduğum şehirde akşam üzeri deprem oldu kuşlar panikleyip kafeste uçuşunda kopan tüylerinden çıkan kanlar diye tahmin ediyorum kafes içerisindeki tüylerden biri alıp dibine baktığımda kan gördüm kopan tüyü inceledigimde ise icerisinin kan dolu olduğunu fark ettim köküne tutunan tüyü o panikle kopartinca her yere de kanı sıçradı sanırım ilk fırsatta veterinere götürmem gerekicek
Geçmiş olsun. Sultanlar kafes içinde çırpındıklarında sık karşılaşılır. Veteriner buna birşey yapacağını sanmıyorum. Düzenli olarak takviyelerini vermeniz iyi olur. Bu süreçte BT amin Forte haftada iki defa verebilirsiniz. Eğer elinizde yoksa gerwit multivitamin, entrobac probiyotik ve BT amin Forte temin etmenizi öneririm. Mamaist.com dan alabilirsiniz.

bilalercan0

Yeni Üye
Geçmiş olsun. Sultanlar kafes içinde çırpındıklarında sık karşılaşılır. Veteriner buna birşey yapacağını sanmıyorum. Düzenli olarak takviyelerini vermeniz iyi olur. Bu süreçte BT amin Forte haftada iki defa verebilirsiniz. Eğer elinizde yoksa gerwit multivitamin, entrobac probiyotik ve BT amin Forte temin etmenizi öneririm. Mamaist.com dan alabilirsiniz.
çok teşekkür ederim derhal temin edicem söylediklerinizi

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba, video yüklenmemiş lütfen tekrar deneyebilirsiniz, çok geçmiş olsun evet akşam ortalama şiddette deprem oldu , bu durumda çırpınma gayet normaldir çünkü biliyorum ki 6 Şubat depreminde bir yakınımızın papağanları yavru olanlar korkudan ölmüştü, siz kanatlara müdahale etmeyiniz , kanatlı uzmanı maalesef bildiğim yok kuşunuzun kanayan bölgesine eczaneden rif ampül temin ederek direkt yara üzerine pamukla pansuman yapabilirsiniz, bazı eczaneler bahane uydurup vermiyorlar ama diğerlerine de sorunuz , extradan biotin ve BT amin Forte takviyesi desteği yapabilirsiniz, Med tollyamin Forte veya BT amin Forte iki takviyeden birisini temin edebilirsiniz internet üzerinden, ek olarak haftada bir gün soyulmuş iç Yulaf (kuş başına 10 Gr ) verebilirsiniz:)

Üst Alt