• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çift Sevda Papağanı boş yumurtladı

Knifeçı

Yeni Üye
Merhabalar, yaklaşık 5 ay önce çift sevda papağanı sahiplendim. İkiside 4 aylıktı. Yaklaşık 1.5 ay önce Kenevir -Yulaf - Nijer tohumu vermeye başladım ve yaklaşık 1 ayda çiftleşmeye başladılar. Son 3 haftadırda gagadan yem aktarımı yapmaya başladılar. 10 gün önce 2 adet yumurta yumurtladı dişi. İlk zamanlarda hiç yavruluktan çıkmıyordu, zaten 2-3 aydan bu yana kafesin altına serdiğim gazete kağıdını yuvaya taşıyıp biriktirdiler. Daha sonra yumurtladılar. Son 3 gündür ise dişi hiç yavruluğa uğramaz oldu. Yumurtlamadan önce tünekte yatarlardı hep, şimdi de tünekte uyuklamaya başladılar. Yumurtaları kontrol ettim, tamamıyla sarı herhangi bir damar vs. canlılık belirtisi yok. Sizce 10 gün geçmesine rağmen döllenmemiş olabilirmi yumurtalar? ( elime aldığımda ikiside soğuktu )
Birde yakım zamanda içi dolu yumurta alırmıyım, bunlar sanırım kızgınlık yumurtaları.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhabalar. Döllenme zaten çiftleşme sırasında olur. Büyük ihtimalle dişi yumurtaların boş olduğunu hissedip yatmayı bırakmıştır. Kuşlar şu anda 9 aylıklar sanırım. Üretim için bir yaşını doldurmalarını bekleyin bence.

Knifeçı

Yeni Üye
Daha hâlâ yem kusmaya devam ediyolar ama, yumurtaları alayımmı? Ya da çiftleşme devam ettiği için yumurtlamaya devam ederlermi?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba onlara yuva malzemesi olarak palmiye yaprağı eğer bulamazsanız mısır koçanı yaprağı veriniz. Ortamın nemi ve ısısı çok önemlidir ısı 25 ın üstüne çıkmayacak nem 50-70 arasında olmasına önem verelim. Son olarak günlük sularını mutlaka değişelim ve kuluçka da ise asla rahatsz etmeyelim. Mümkünse kuşların videosunu görebilir miyiz.
Not: Üretim mevsimi değildir eylül sonlarında tekrar şans verelim

Knifeçı

Yeni Üye

Yumurtalardan birisini kırdım, içinde sarı ve beyaz yarı akışkan sıvı vardı. İçinde embriyo olsa belirli olurdu sanırım. Diğerini ise geri koydum belki embriyodur o gördüğüm sarı sıvı diye.

Mısır koçanı verebilirim ama, bunlar talaşı da granür taşınıda yavruluğun içinden çıkartıp yerine gazete koydular. Mısır koçanını denemekten zarar geleceğini sanmıyorum ama, bir sorun teşkil etmez heralde. Yuvanın içindeki bütün gazeteleri boşaltarak mısır koçanlarını koymam gerek değilmi?

Birde bahsettiğim kızıştırıcı yem karışımını keseyimmi?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Bence diğer yumurta da boş ışıkta bakın anlaşılır. Sadece koçan yaprağı koyarsınız ama hava çok sıcak biraz dinlendirin derim

Knifeçı

Yeni Üye
Zaten iki yumurtada boştu, ikiside ışık altında sap sarıydı. Kırmızılık damar vs. hiç bir şey yoktu.

Doğrumu anladım, yavruluğu kafesten ayırıp içini temizliyorum, 3-4 hafta sonra tekrar koyuyorum, koyduktan sonra içine mısır koçanlarını koyuyorum.