• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

çift kuşlar ayrılır mı?

beyyza02

Müdavim
merhabalar kuşum 5 6 aylıkken dişi bir kuşu emanet aldık sahipleri de geri dönemedi yaklaşık 10 aydır bizimle. geri almak istiyorlar kuşları ama alıştılar diye ayıramıyoruz da. yavruları olmak üzere diye düşünüyoruz acaba yavruladıktan sonra ayırsak sorun olur mu? birlikte aşırı ses yapıyorlar onların olduğu alanda duramıyoruz ve çok hareketliler asla kafese girmiyorlar,dün başkasının kuşunu gördükten sonra fark ettim bizimkilerin ne kadar anormal olduğunu. ne yapabiliriz acaba?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba dişiyi emanet aldınız üretmek için mi? Yavrusu çıkacağını nereden anladınız? Yuva hazırlıgi, yumurta vs var mı? Foto veya video görebilir miyiz

yao ako

Paylaşımcı
ayırmayın.ikisde ağır strese girer.yukarıda dendiği gibi yumurta hazırlığında olduğunu nasıl anladınız?dişinin sırtını atar mısınız?

beyyza02

Müdavim
merhabalar üretim için almadık zaten böyle şeyleri hoş karşılayan biri değilim yani üretim yapmak hiç istemiyorum. 1hafta diye bırakmışlardı ancak gittikleri yerde kaldılar. ikisi de çok kızışmıştı dişinin burnu da kabuk gibi. ve de çiftleşiyorlardı yuva almak zorunda kaldık burada da arkadaşlar çok kızıştıklarını söylemişlerdi zaten. çok yanaşmıyorlar yuvaya henüz yumurta yok ancak
Merhaba dişiyi emanet aldınız üretmek için mi? Yavrusu çıkacağını nereden anladınız? Yuva hazırlıgi, yumurta vs var mı? Foto veya video görebilir miyiz
da dişi sahipleniyor yuvayı. ayırmak istemiyorum ben de ama karşı tarafın kuşu çok sıcakkanlı bir kuştu sahibine aşıktı resmen yeni kuş almalarına rağmen onu istiyorlar b undan dolayı. ayrıca dişi erkeği çok dövüyor ve anormal derecede sesliler onlarla ilgilenen ben olmama rağmen ben bile bumalmaya başladım resmen çığlık atıyorlar asla susmuyorlar. çevremizde böylesini hiç görmedim.

Son düzenleme:

beyyza02

Müdavim
Öncelikle yuvalık vs varmı yavru yapacaklarını düşündüren hangi hareketleri. Diğer kuşun gitmesine tabi üzülür ama çok sorun değil. Yerine yeni bir kuş alırsanız iyi olur.

yuvaları var dişi kuş sahipleniyor çok yaklaştırmıyor ve çiftleleşiyorlar 1 2 aydır böyleler. yerine kuş almak yerine yavrularından bie tane ayırsak iyi olur mu sizce yavrulatmak istemediğim için erkeğin yanına bir tane erkek ayırmayı istiyorum.

beyyza02

Müdavim
alıştılarsa ayırmayın 10 ay az bir süre değil
ever alıştılar ama dişi erkeği dövdüğü için ayıröayı düşünmeye başladım ve de çok ses yaptıkları için. evdeki kimse istemiyor sesleri yüzünden. ikisi de tekken böyle değildi huzursuz gibiler. ayırmamaya çalışacağım yine de haklısınız. teşekkürler.

beyyza02

Müdavim
ayırmayın.ikisde ağır strese girer.yukarıda dendiği gibi yumurta hazırlığında olduğunu nasıl anladınız?dişinin sırtını atar mısınız?
merhabalar yuvayı bayağı sahiplendi dişi kuş ve çiftleşiyorlar 1 ayı aşkındır böyleler şu an yanımda olmadığı için çekemiyorum ama bunlardan dolayı öyle düşündük. çok zor durumda kalırsak bir iki gün ayırıp deneyeceğiz çok arıyorlar mı diye. teşekkür ederim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
O zaman bir öneride daha bulunayım yavrular çıkınca bir anneye bir babaya bölüşün diğerlerini sahiplendirin böylece anne de yanlız kalmaz ve yavrusunu da eğitmiş olursunuz aynı zamanda baba da🥰

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
yeni bir yavru aldılar ancak onun yeri özel falan deyip bana kızıyorlar vermediğim için... kuşlar da sürekli çığlık atar gibi ötüyorlar huzursuz gibiler. bundan dolayı ayırmayı düşünmeye başladım.
O zaman verin gitsin özeldi niye verdiler hiç sevmem böyle muhabbeti

Üst Alt