• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Cere üstü tüy dökülmesi

nickbulamadım

Yeni Üye
1000046615.jpg
Tüy dökümü mü, hastalık mı, stres mi acaba?
Bir süredir maalesef pek ilgilenememiştim kafesi temizleme fırsatım olmamıştı. Dün temizleyebildim. Biraz iştahsız duruyordu baktım ikisi de yem yemiyolardı ben de dal darı alıp verdim yediler. Bugün yine dal darı vereceğim tekrar kafesi temizleyeceğim. Bu tüyü dökülen erkek kuşumun dışkısı da hafif sulu gibiydi dün. Bugün yanlış görmediysem dışkısı daha normal geldi, kağıdı değiştirince daha net belli olur.
Başka yapmam gereken, vermem gereken bir şey var mı?
He bir de bazı tüylerini kopartamadı sanırım aylardan beri öyle duruyor.
1000046622.jpg

Bahsettiğim dışkılar da
1000046623.jpg

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba tüy dönemlerinde bazen göz çevresi kenarları bazen cere üstünde dökülmeler görülebiliyor. Aynı zamanda dışkıda değişim de bunlar arasında. Görüntü olarak hasta izlenimi vermedi. Haftada iki b kompleks vitamin desteği sağlayın ara ara banyo yapmasını sağlayın. Cere üstünde tüyler de değişiklik olmazsa o zaman tekrardan yazın değerlendirelim. Probiyotik takviyesini de aksatmayın.

nickbulamadım

Yeni Üye
Merhaba tüy dönemlerinde bazen göz çevresi kenarları bazen cere üstünde dökülmeler görülebiliyor. Aynı zamanda dışkıda değişim de bunlar arasında. Görüntü olarak hasta izlenimi vermedi. Haftada iki b kompleks vitamin desteği sağlayın ara ara banyo yapmasını sağlayın. Cere üstünde tüyler de değişiklik olmazsa o zaman tekrardan yazın değerlendirelim. Probiyotik takviyesini de aksatmayın.
Hem tüy hem dışkı olunca biraz endişelenmiştim.

Normalde takviye vermiyordum hocam. B vitamini ve probiyotik için marka çok önemli mi, önerdiğiniz spesifik ürünler var mı? Bir de nasıl kullanmam gerektiğine dair rehber varsa linkini de ekleyebilir misiniz?

Genelde Karadeniz Pet tarzı ürünler öneriliyor sanırım ama bayram nedeniyle kargo gecikebilir. O yüzden petshoptan bulduğum herhangi bir marka iş görür mü?

Bir de banyo konusunda tavsiyeniz var mı? Hiç alıştıramadım. Şimdiye kadar sadece sığ bir kaba su koymayı denedim ama girmedi. Üstten damlayan sistem gibi yöntemleri hiç denemedim.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Hem tüy hem dışkı olunca biraz endişelenmiştim.

Normalde takviye vermiyordum hocam. B vitamini ve probiyotik için marka çok önemli mi, önerdiğiniz spesifik ürünler var mı? Bir de nasıl kullanmam gerektiğine dair rehber varsa linkini de ekleyebilir misiniz?

Genelde Karadeniz Pet tarzı ürünler öneriliyor sanırım ama bayram nedeniyle kargo gecikebilir. O yüzden petshoptan bulduğum herhangi bir marka iş görür mü?

Bir de banyo konusunda tavsiyeniz var mı? Hiç alıştıramadım. Şimdiye kadar sadece sığ bir kaba su koymayı denedim ama girmedi. Üstten damlayan sistem gibi yöntemleri hiç denemedim.
Karadeniz pet ten hiç alışveriş yapmadım. Ben mamaistten alıyorum. Ama bayram dolayısıyla bence çoğu online alışverişler de gecikme olabilir. Petshop ürünleri yetersiz. Bence BT amin forte, probiyotik olarak entrobac yada kanatlıoil markası prozim plus olabilir. Multivitamin de gervit. Bunlar oldukça kalitelidir ve yeterli olur. Sığ kaptaki suyun içine az miktar yeşillik koyarsanız belki o zaman girer. Yada kafes içinde elinizde fıs fıs şişesi varsa serinlemek adına birkaç kez püskürtme yapabilirsiniz.

Üst Alt