• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cere Rengi Neden Böyle?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Erkek ve dişi kuşlarda cere rengi yavruluktan yetişkinliğe geçişte ve yetişkinlikte kızgınlık dönemine giriş çıkışta değişiklik gösterebilir.
Kuşlar yavruyken cere rengi mor/pembe tonlarında olurken, yetişkinlikte dişilerde beyaz, erkeklerde mavi tonlarına döner. Bazı mutasyon ırklarda erkeğin ceresi koyu pembe tonlarında kalabilir.
Kızgınlık döneminde ise dişilerin kahverengi tonlarına, erkeklerin ise mavinin koyu tonlarına dönüştüğü gözlemlenir.

Yukarıda bahsettiğim durumlar sağlıklı kuşlar için geçerlidir.

Kuşlar hasta olduklarında da cere renklerinde değişimler gözlemlenebilir.

Bu sebeple bu tarz renk değişimleri gözlemlediğinizde kuşunuzun sağlık durumunu daha iyi gözlemlemenizde fayda vardır.

Sizde kuşunuzun beslenme durumunu, dışkı durumunu , son zamanlarda farklı olan birşey var mı ( yem değişikliği, verdiğiniz farklı bir yiyecek, fazla sebze meyve tüketimi vs ) kontrol etmenizde fayda var.

Hatta mümkünse kuşunuzun beyaz havlu kağıt üzerine dışkı örneklerini paylaşırsanız yorumlayabiliriz.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
ve ek olarak kuşu hassas tartı ile tartmanız mümkün mü ? Bana göre hormonal bozukluğu olan bazı kuşlarda cere rengi bu şekilde olabiliyor.

Maviş Paşa

Tutkulu
Erkek ve dişi kuşlarda cere rengi yavruluktan yetişkinliğe geçişte ve yetişkinlikte kızgınlık dönemine giriş çıkışta değişiklik gösterebilir.
Kuşlar yavruyken cere rengi mor/pembe tonlarında olurken, yetişkinlikte dişilerde beyaz, erkeklerde mavi tonlarına döner. Bazı mutasyon ırklarda erkeğin ceresi koyu pembe tonlarında kalabilir.
Kızgınlık döneminde ise dişilerin kahverengi tonlarına, erkeklerin ise mavinin koyu tonlarına dönüştüğü gözlemlenir.

Yukarıda bahsettiğim durumlar sağlıklı kuşlar için geçerlidir.

Kuşlar hasta olduklarında da cere renklerinde değişimler gözlemlenebilir.

Bu sebeple bu tarz renk değişimleri gözlemlediğinizde kuşunuzun sağlık durumunu daha iyi gözlemlemenizde fayda vardır.

Sizde kuşunuzun beslenme durumunu, dışkı durumunu , son zamanlarda farklı olan birşey var mı ( yem değişikliği, verdiğiniz farklı bir yiyecek, fazla sebze meyve tüketimi vs ) kontrol etmenizde fayda var.

Hatta mümkünse kuşunuzun beyaz havlu kağıt üzerine dışkı örneklerini paylaşırsanız yorumlayabiliriz.
Kuş 4 aylık olduğundan beri böyle ceresi. Yemi değiştirmedim. Kapalı almıştım yemediler onu. Yem yemede sorun yok. Mama ve yumurta harici elma armut karpuz marul dereotu salatalık yiyor. Papağanın çekirdeğinden yiyor arada.
Enerjisi neşesi yerinde. Yanında dişi olduğu için konuşmuyor ama keyfi yerinde.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
örnek olarak yem yeme durumu nedir çok mu iştahlı , yemliğine yem koydugunuzda ortalama kaç gün içinde yemlikteki yemleri tüketiyor ? ve çekirdek vermeyin papağan çekirdeği de olsa

Maviş Paşa

Tutkulu
Az yiyorlar zaten papağana da az veriyorum çekirdek. 10 taneyi geçmiyor. Yemle karışık veriyorum zaten. Tartmak için koyuyorum sadece😀.
Akıllı yemlik var 2 fincan kadar koyuyorum 2 3 günde bitiyor yem. Suyu günlük değiştiriyorum. Günlük kafes temizliyorum.

Maviş Paşa

Tutkulu
Dışkısı bu şekilde. Gönderdim sanıyordum ama mesajı göndermeyi unutmuşum 😂

20220901_200516.jpg

Maviş Paşa

Tutkulu
Cere rengi mutasyondan Olabilir mi normal mi yani hastalık vs bişey yoktur inşallah 🤔
Kızıştı kuşum ama ceresi hep aynı pembe mor karışımı.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Cere rengi mutasyondan Olabilir mi normal mi yani hastalık vs bişey yoktur inşallah 🤔
Kızıştı kuşum ama ceresi hep aynı pembe mor karışımı.
Bence iyice kızışırsa ergen olursa tam rengini alır.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Cerede de dışkıda da ağırlığında da bir problem yok maşallah uzun ömürlü olsun.