• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Cere kabuğunun soyulması

sennur

Yeni Üye
Erkek muhabbet kusumun cere rengi koyu renkti. (Fotoğrafta koyu parça olan kısım) ancak şimdi ceresi soyulmuş kabuğu kalkmış gibi de duruyor. İlk kez beslediğim için bilemedim. Internette mantar diye okudum.mantar olma ihtimali var mı? Hala hareketli bir kuş ayaklarında da pullanma yok gibi ama dediğim gibi ilk kez beslediğim için emin de değilim Ekli dosyayı görüntüle 51804Ekli dosyayı görüntüle 51804Ekli dosyayı görüntüle 51805Ekli dosyayı görüntüle 51806

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Öncelikle ailemize hoşgeldiniz ☺
Kuşunuzun burun deliğinde yara mı var? Kavga mı ettiler yoksa sivri bir yere mı vurdu? Cerenin kahveligi beyazlıyorsa tüy dönemi sürecinde kızgınlığı gidiyor demektir bu durum normaldır

sennur

Yeni Üye
Kavga etmedi yara da yok. Eski cere rengi koyu mor gibi bir renkti. Eski ceresinden kalan bir parça o kısım. Umarım mantar değildir. Aşağıdaki resim ceresinin soyulmadan önceki rengine ait eski bir fotograf. Fotoğraftaki renkten soyularak daha açık bir renge dönüyor
Ekli dosyayı görüntüle 51807

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kavga etmedi yara da yok. Eski cere rengi koyu mor gibi bir renkti. Eski ceresinden kalan bir parça o kısım. Umarım mantar değildir
O zaman sorun yok o da değişir geçer siz yinede troysd krem sürebilirsiniz

sennur

Yeni Üye
Mantarin insana bulaşma durumu var mı? Ona göre dikkatli olayım. Kafesini vs temizlerken. Çok hırçın ve hareketli bir kuş krem surdurecegini sanmiyorum ama denerim. Teşekkür ederim 🙏

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuşunuz erkek değil dişi.. mantar yok kuşta. kızgınlıktan çıktığı için renk değişimi oluyor..parçanın koptuğuna eminmisiniz. Kopma varsa teramisin merhem sürün .

sennur

Yeni Üye
AA dişi olmasına şaşırdım. Erkek demişlerdi 😅sağlığında bir problem olmamasına da çok sevindim. Yorumunuz için teşekkür ederim. İçim rahatladı

mirqo

Aktif Üye
Kulak çubuğu ile sürebilirsiniz
benim kuşumun alnı kanamıştı misafir bir kuşla kavga etmişti sanırım alın kanaması için rif kullandım bir kere sürdüm daha sonra üzerinden biraz zaman geçince önce burun deliği siyahlaştı bi sabah ansızın sonrada sol ceresi kararmaya başladı şimdide sol ceresi yerşnden ayrılmış durumda bi haftadır öyle gittikçe kopmaya yaklaşıyor keyfi yerinde kursak mantarı tedavisi gördü baya uzun sürdü ilk başta napıcaamızı bilmediimiz için ama şuan geçti ve çok canlı eskisi gibi konuluyo susmuyo hiç ama ceresindeki sorun problem yaratır mı ondan korkuyorum... düşerse yeniden çıkar mı eski haline gelir mi fotolarıda atayım ama son halinin çok detaylı fotosu yok neyazık ki çok hareketli çekemiyorum çekebilirsem atarım resimleri siyahlığı ilk farkettiim günden başlayarak atıyorum en son attığım son hali olucak şekilde... sol ceresi kalktı bayaa arasına bakınca cere varmış gibi görünmüyor düz görünüyor altı hiç ellemiyorum kendisi düşsün diye bekliyorum yapmam gereken acil birşey var mı acaba bilgisi olan konuyla ilgili daha önce yaşayan varsa yardımcı olursa çok seviniriz Ekli dosyayı görüntüle 96893Ekli dosyayı görüntüle 96892
Ekli dosyayı görüntüle 96889Ekli dosyayı görüntüle 96888

Üst Alt