• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cennet ve sevda çiftleşir mi

Demir E.🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Arkadaşlar merhaba. Ben yaklaşık 1 ay önce dişi bir sevda aldım. Aldığım yerde cennet papağanı bir eşi vardı. Ondan sonra yanına erkek olarak o cennet papağanını aldım. Çok iyi anlaşıyorlar ve çifleşiyorlar yavruları nasıl olur? Olurmu?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yavruları olur. Genelde cennet gibi halkalı göz ama tip olarak sevdaya benzer. yavrular katır olur üreyemez. Ayırmanızı öneririm.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Arkadaşlar merhaba. Ben yaklaşık 1 ay önce dişi bir sevda aldım. Aldığım yerde cennet papağanı bir eşi vardı. Ondan sonra yanına erkek olarak o cennet papağanını aldım. Çok iyi anlaşıyorlar ve çifleşiyorlar yavruları nasıl olur? Olurmu?
Merhaba çifleşme olur, yavru alırsınız soy biiter, kısır olurlar(katır denir)

Demir E.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yavruları olur. Genelde cennet gibi halkalı göz ama tip olarak sevdaya benzer. yavrular katır olur üreyemez. Ayırmanızı öneririm.
Sürekli birbirlerini besliyorlar, kaşıyolar ayrı kafeste strese girebilirler diye düşünüyorum. Şuan bilmediğim için yuvalik takılıydı ve çiftleştiler. Dişide yumurta var gibi elime şişlik geldi ama anlayamadım şimdi napiyim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sürekli birbirlerini besliyorlar, kaşıyolar ayrı kafeste strese girebilirler diye düşünüyorum. Şuan bilmediğim için yuvalik takılıydı ve çiftleştiler. Dişide yumurta var gibi elime şişlik geldi ama anlayamadım şimdi napiyim
Yerinizde olsam yuvalığı çıkarır yumurta olursa da alır atarım. İmkanınız varsa ikisine ayrı eş alın.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Yavruların katır olacağını yazmış arkadaşlar zaten. Eğer üretme gibi bir amacınız yoksa çift olarak kalsınlar ama üresinler ya da soyları devam etsin istiyorsanız kendi cinslerinden birer eş alabilirsiniz.

Demir E.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yavruların katır olacağını yazmış arkadaşlar zaten. Eğer üretme gibi bir amacınız yoksa çift olarak kalsınlar ama üresinler ya da soyları devam etsin istiyorsanız kendi cinslerinden birer eş alabilirsiniz.
Ikisinede hem başka eş alacak kadar sorumluluk ustlenemem maalesef evde 5 hayvan besliyorum. İstesemde maalesef şehirde yok arada bir bitane petshop getiriyor. Yuvaligi cikarcam ama çok uğraştılar sürekli kağıt parçalıyıp attılar doldu yuvalik o beni üzdü ama yapmam gereken o hepinize teşekkür ederim.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Hayırlısı olsun. Yinede kuşlarınızı görelim mi. Biz sizin anlatımınızla yorum yaptık. Belki ikiside aynı türdür. Yanılan çok oluyor şahit oluyoruz.

Demir E.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Hayırlısı olsun. Yinede kuşlarınızı görelim mi. Biz sizin anlatımınızla yorum yaptık. Belki ikiside aynı türdür. Yanılan çok oluyor şahit oluyoruz.
Uyudukları için çekemedim daha önceki çektiğim fotoğraflar;
1000028586.jpg1000027999.jpg1000027749.jpg

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Demir E.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Evet sevda ve cennet, yuvayı çıkarsanız yemlik içine dahi yumurtlayabilir, aynı ortamda çifleşme %99 olur
Ben napmaliyim peki. Bilseydim yanına eşini almazdım yada direk sevda alırdım. Onlar çok iyi anlaşıyor diye almıştım ama..
Illa kafesmi ayırmam gerekiyor

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ben napmaliyim peki. Bilseydim yanına eşini almazdım yada direk sevda alırdım. Onlar çok iyi anlaşıyor diye almıştım ama..
Illa kafesmi ayırmam gerekiyor
Yavru olursa bakarsınız endişe etmeyin, ayırmayın da, çok güzel bebekleri olur😊🤲

Tuba K.🥈

Eski Forumcu
Forum Rehberi
Aldığınız yerde birinden birini değiştiremezsiniz kalanın cinsiyle

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Aldığınız yerde birinden birini değiştiremezsiniz kalanın cinsiyle
İkisi eş olmuş zaten, değiştirip depresyona girmelerine sebep olmaya gerek yok bence.

Yavrular katır olur ama yavrulardan soylarını devam ettirmeyecekseniz sıkıntı olmaz bence. Yuvalık ister dursun, ister kaldırın size kalmış artık. Kaldırırsanız yumurta yaptığı zaman alırsınız.

Tuba K.🥈

Eski Forumcu
Forum Rehberi
İkisi eş olmuş zaten, değiştirip depresyona girmelerine sebep olmaya gerek yok bence.

Yavrular katır olur ama yavrulardan soylarını devam ettirmeyecekseniz sıkıntı olmaz bence. Yuvalık ister dursun, ister kaldırın size kalmış artık. Kaldırırsanız yumurta yaptığı zaman alırsınız.
Aklıma ilk gelen o oldu 😞 bir düşünceydi sadece hocalarımız yorumu görüp doğrusunu açıklar diye düşündüğüm için söylemek istedim. Bende öğrenmiş oldum teşekkür ederim

Demir E.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye

Size katılıyorum. Soyları devam ettirme gibi bir hayalim yok. Sadece kısır olacaksa benim için problem değil. Bu yumurtalar eğer inşallah gelirse yavruda çıkarsa bakmayı isterim🙏 Ama ayırmak istemiyorum çünkü dışarda dahi birbirlerinden ayrılmıyorlar. Dişi uçamıyor diye erkekte yerde takılıyor. Suandada yuvaligi kaldırmamı istememe sebebimde çok uğraşmış olmaları. Kendi tüylerini bile kopararak yapmışlar. Bidaha yuvalık takacağımı düşünmüyorum ama yinede bu yumurtaları deneyeceğim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Size katılıyorum. Soyları devam ettirme gibi bir hayalim yok. Sadece kısır olacaksa benim için problem değil. Bu yumurtalar eğer inşallah gelirse yavruda çıkarsa bakmayı isterim🙏 Ama ayırmak istemiyorum çünkü dışarda dahi birbirlerinden ayrılmıyorlar. Dişi uçamıyor diye erkekte yerde takılıyor. Suandada yuvaligi kaldırmamı istememe sebebimde çok uğraşmış olmaları. Kendi tüylerini bile kopararak yapmışlar. Bidaha yuvalık takacağımı düşünmüyorum ama yinede bu yumurtaları deneyeceğim
Cennet ve sevdalar tek eşlidir, yuvayı takın siz ticaret boyutunda düşünmüyorsunuz, besleyin sevin onlar mutlu siz mutlu🤲😊bebeklerde büyür kocaman bir aile olursunuz🤲😊

Üst Alt