• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Eş seçimi CENNET PAPAĞANLARİM Ciftlesmiyor

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Abla bu defa daha dişinin yumurtlamasini beklemek en mantıklısi o ollur hepsi Döllenmemiş çıkarsa disi diye kanat getircem
Ablacığım dişi net, gözlemle erkekte dişi gibi kanat açarsa üzgünüm
Çatı da erkek /_/ max bu kadar açık olur

ylcnbedir123

Aktif Üye
Yok abla şuana kadar erkeğin herhangi bir kanat açmasını görmedim çatı kemigide gene baktım dişiye göre dar

ylcnbedir123

Aktif Üye
Abla bide erkekte sana bir video atmıştım ses çıkarıyor diye o hala devam ediyor ama eskisi gibi sesli yapmıyor ona ne yapabilirim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Abla bide erkekte sana bir video atmıştım ses çıkarıyor diye o hala devam ediyor ama eskisi gibi sesli yapmıyor ona ne yapabilirim
Kızgın değil kuşlar büyük ihtimalle ablacığım
Çiftleşme sesi aç netten

ylcnbedir123

Aktif Üye
Abla merhaba tekrardan benim erkeği değiştirdim hastaydı çünkü baya bı uyusuktu bide dayak yiyordu ciftlesmedigi için dişi kizgindi kanatlarını felan açıyordu erkek yanasmiyordu bende bununla değiştirdim yetiskinmi degilmi anlamadım onu masil anlarım abla

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Abla merhaba tekrardan benim erkeği değiştirdim hastaydı çünkü baya bı uyusuktu bide dayak yiyordu ciftlesmedigi için dişi kizgindi kanatlarını felan açıyordu erkek yanasmiyordu bende bununla değiştirdim yetiskinmi degilmi anlamadım onu masil anlarım abla
Ablacığım bileziği var yılına bak yetişkin 2/3 yaşında olabilir

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Abla 2026 yazıyor yani ona göre 5 aylıktan büyük değil ciftlesemez degilmi
Çok ufak o zaman, fakat ayaklar bakımsız o yanılttı beni , kasım aralık yavrusu olsa 7/8 aylık anca, en az 1,5 yaşında olmalı
Burun çizgisinde belirgin yetişkinlerde bu çizgi tüy altında kalır

ylcnbedir123

Aktif Üye
Vallahi bende anlayamadım abla dişiden bir çekiniyor çok güçlü isiramiyor dayak yiyor buda 😐 yuvaligada ilgisi yok

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

ylcnbedir123

Aktif Üye
Abla maalesef üreticiden alamadım dişiyi petshopdan aldığım için denemem gerekiyor son olarak bunu aldım petshopcu çatı kemiğine baktı erkek dedi lutino erkek ayakları yıpranmış dişi gibi yaş almış herhalde gözude bir kırmızı anlamadım

Ekli dosyalar

ylcnbedir123

Aktif Üye
Birbirini fln kaliyorlar dişi yuvaya giriyor erkekte inciliyor erkek yeni geldiği için inceliyor normal bakalım hayırlısı abla

limelia

Yeni Üye
Uzun süredir konuyu takip ediyorum.Kuşların eş seçimi kolay olmuyor ve eş olarak görmesi uzun zaman alıyor.Veya yumurtlamaması, yumurtanın sürekli boş olma gibi sorunlar olabiliyor.İnsanlar sevdiği için, hobi olarak veya üretim olarak kuş bakıyorlar.Siz yavru almak üretim için istiyorsanız önceden eş olmuş kışları sahiplenmenizi öneririm.Sebebi kuşlar ortam değişikliği, kafesteki kuşların değişimi hem sizi hem onları yorar.Bu durum kuşları çok etkiler.

ylcnbedir123

Aktif Üye
Yok yani bu benim sorunum ben sabırsız davranıyorum ama uzun zamandır bekliyorum artık kendimin biraz sabırlı olmam lazım yoksa hem dişi kuş sürekli eş değişikliği yapıyor bende para harcaması yapıyor şuan ikiside yuvada zaten geriye beklemek kalıyor ben vitamin yem takviyesi yapicam sadece

limelia

Yeni Üye
Yok yani bu benim sorunum ben sabırsız davranıyorum ama uzun zamandır bekliyorum artık kendimin biraz sabırlı olmam lazım yoksa hem dişi kuş sürekli eş değişikliği yapıyor bende para harcaması yapıyor şuan ikiside yuvada zaten geriye beklemek kalıyor ben vitamin yem takviyesi yapicam sadece
Onlarda bir canlı herşeyin bir zamanı ve vakti vardır.Kuşları ara ara değiştirmek mantıklı değil sonuçta 2 kişilik kaldığı kafesten 10-15 tane kuşun kaldığı kafese dönüyorlar.Benim kuşlarım 3 ay sonra eş olarak gördüler birbirlerini.Dişi hiç yumurtlamadı erkekde kendi hâlinde takılmayı seviyor.Onlar öyle mutlu.Onun için dedim sürekli eş değiştirme mantıklı değil.Yavru almanız uzun zaman alabilir.Zaten forumda öğrendiğim kadarıyla yazın yavru almayı önermiyorlar.Sabırlı olmakta fayda var.

ylcnbedir123

Aktif Üye
Yani sizin dediğiniz gibi artık kendi hallerine bırakmak en iyisi sadec bekleyecegim teşekkürler 😊

Üst Alt