• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Eş seçimi CENNET PAPAĞANLARİM Ciftlesmiyor

ylcnbedir123

Yeni Üye
Genelde yeşil olan yuvadaki malzemeyi çıkarıp duzeltiyordu beyaz olan yatıyordu yuvada çok iyi anlaşıyor kar bu normalmi

ylcnbedir123

Yeni Üye
Bacaklarının arasını kontrol ettim beyaz olanda ortada bir boşluk var ortada iki kemik var erkekte tek kemik var

ylcnbedir123

Yeni Üye
Yani birbirlerini kabul ettimisler eş oldular kasiyorlar birbirlerini sürekli yan yana duruyorlar ama ciftlesmiyorlar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bacaklarının arasını kontrol ettim beyaz olanda ortada bir boşluk var ortada iki kemik var erkekte tek kemik var
Beyaz dişi o zaman tek kemik olmaz parmağınızla diğer kemiği de bulun bakın erkek yapışık gibi olur

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yani birbirlerini kabul ettimisler eş oldular kasiyorlar birbirlerini sürekli yan yana duruyorlar ama ciftlesmiyorlar
Çiftleşme benim sizin isteğimizle olmaz, dişi eşini seçer özellikle Cennetler tek eşlidir eş seçimi tamamen dişiye bağlıdır, erkek baskın olmalıdır, sağlıklı çifleşme 2 yaştır, kuşları ayırın 10 gün
Kızgınlıkta olmayan dişi çifleşmez👍

ylcnbedir123

Yeni Üye
Yuvaligi cikartayimmi dişi kızgınlıkla de değil herhalde yoksa yuvayı dişinin olduğu yerdeki kalsın salma kafes

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yuvaligi cikartayimmi dişi kızgınlıkla de değil herhalde yoksa yuvayı dişinin olduğu yerdeki kalsın salma kafes
Yuvalık erkeğin olduğu yerde olmalı kuşları ayırın 10 gün kadar gözlemleyin

ylcnbedir123

Yeni Üye
@Demet bükay birşey sorabilirmiyim ben ilk yuva taktigimda küçük bir yuva takmıştım sonra o yuvayı kırdılar bu sefer Sultan papağanı yuvaligi taktım her iki yuvadada ilk başta palmiye yaprağı koydum ilgelenmiyorlardi ben şerit şerit doğrayıp hergun azar azar koydum yuvaya öyle düzenliyorlar bu süreçten sonrada yapayimmi yuvanın. İçine koyayım yoksa kafesin içine palmiyemi koyayım veya şimdi ayriyken yuvaya koysam olurmu şimdiden teşekkürler 😊

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
@Demet bükay birşey sorabilirmiyim ben ilk yuva taktigimda küçük bir yuva takmıştım sonra o yuvayı kırdılar bu sefer Sultan papağanı yuvaligi taktım her iki yuvadada ilk başta palmiye yaprağı koydum ilgelenmiyorlardi ben şerit şerit doğrayıp hergun azar azar koydum yuvaya öyle düzenliyorlar bu süreçten sonrada yapayimmi yuvanın. İçine koyayım yoksa kafesin içine palmiyemi koyayım veya şimdi ayriyken yuvaya koysam olurmu şimdiden teşekkürler 😊
Merhaba yuvaya bırakmayın kafes zeminine bırakın onlar örecekler
Rica ederim her zaman yazabilirsiniz 😊

ylcnbedir123

Yeni Üye
Bu şekilde ayrilar ortadaki teli kaldırınca daha yaprak koymama gerek varmi sizce yuvadkileri ben koydum onlar duzenledi

Ekli dosyalar

Üst Alt