İşlenmemiş buğday olması lazım onun için her buğday olmuyor. Tarifi şöyle önce buğdayı güzelce suda yıkıyorsun pisliklerini vs arındırıyorsun 12 saat ılık az sirkeli suda bekleteceksin sonra suyunu süzdürdükten sonra zaten uçlarında filizleri görürsün bi kaba boşaltıp üzerine peçete döküp peceteyide hafif ıslatıp karanlık yerde 12 saat daha bekleyip verceksinHocam siz buğday çimlendirmesi önermiştiniz, ertesi gün denedim fakat ben mi beceremedim yoksa buğday mı sıkıntılıydı bilemedim, çokta heveslenmiştim işe yaradığını söylediğiniz için, kısmet olmadı
Muhabbet kuşu zor oluyorda bu papağan olduğu için daha kolay gagaları büyük elle kolay besleniyor kendileri alışıyor yiyor kaşıktanAynen öyle 2 haftalık olduklarında kendi istekleriyle bile yiyorlar şırınga ucundan, daha tecrübe sahibi değilim ama işte araştırmalar sonucu az çok bilgi ediniyorum, eşini döven bir dişiden böyle sevinçli sonuç alındıysa benim umudum arttı çiftime karşı dişim dövmüyor sadece geceleri gündüze karşı agresif oluyor gerçi o huyu eşi yokkende öyleydi, gündüzleri hep erkeğin peşinde erkekte kur aşırı derecede fazla ama ayak atma olsun kaşıma olsun şuanlıl yok maalesef, yem kusma var sadece elimizde şimdilik
Daha hiç veremedim tekrar deneyeceğim de nasıl en kolay şekilde çimlenir veya siz nasıl yapıyorsunuz zahmet olmazsa kısa bir özet geçer misinizBuğday çimlendirmesi çok kızıştırıyor fazla vermeni önermem haftada Max 3 defa tüye sokar içeriğinde çok vitamin mineral var k b d c e vs birde ayrıyetten sindirimi düzenliyor hayvanlarda kursak mantarı bağırsak floryası ve ek olarak bağışıklığını güçlendiriyor
Markette satılan buğdaylar çimlenmez onun için hayvan yemi satan yerlerde olur genellikle yada bazı baharatçılardan temin etmen lazım işlenmemiş buğday alman lazım. Yapılışı basit buğdayı ince süzgeç varsa daha iyi olur güzelce içindeki yabancı otlardan vs arındırıyorsun yıkayarak kaba su dolduruyordu zaten o otlar su yüzeyinde kalıyor süzüyorsun yeniden yapıyorsun 5,6 sefer tamamen temizlenene kadar sonra tekrar ılık su koyuyorsun çok sıcak olmasın haşlanır yoksa normal su bir İki kaşık sirke koy kabın ağzını kapatıp karanlık yerde 1 gece beklet sabah suyunu dök hafif ıslak olcak buğday taneleri üzerine kağıt havlu vs ser ince şekilde ıslat elinle sepeleyerek peçeteyide nemini koruması lazım geceye kadar beklet çimlenir ben çok fazla çimlendirmiyorum 1 gece bekletip veriyorum tamamen filizlerini uzatıp verenlerde var tercih meselesi orasıDaha hiç veremedim tekrar deneyeceğim de nasıl en kolay şekilde çimlenir veya siz nasıl yapıyorsunuz zahmet olmazsa kısa bir özet geçer misiniz
Yok hocam marketten almadım babam buğday komisyoncusu ondan istedim, işlenmiş olmadığını düşünüyorum, dediğiniz şekilde yaptım aslında bende niye olmadı bilemedim, tekrardan deneyeyim o zaman çok teşekkür ederim, konunuzuda işgal ettim gibi oldu kusuruma bakmayınMarkette satılan buğdaylar çimlenmez onun için hayvan yemi satan yerlerde olur genellikle yada bazı baharatçılardan temin etmen lazım işlenmemiş buğday alman lazım. Yapılışı basit buğdayı ince süzgeç varsa daha iyi olur güzelce içindeki yabancı otlardan vs arındırıyorsun yıkayarak kaba su dolduruyordu zaten o otlar su yüzeyinde kalıyor süzüyorsun yeniden yapıyorsun 5,6 sefer tamamen temizlenene kadar sonra tekrar ılık su koyuyorsun çok sıcak olmasın haşlanır yoksa normal su bir İki kaşık sirke koy kabın ağzını kapatıp karanlık yerde 1 gece beklet sabah suyunu dök hafif ıslak olcak buğday taneleri üzerine kağıt havlu vs ser ince şekilde ıslat elinle sepeleyerek peçeteyide nemini koruması lazım geceye kadar beklet çimlenir ben çok fazla çimlendirmiyorum 1 gece bekletip veriyorum tamamen filizlerini uzatıp verenlerde var tercih meselesi orası
Estağfurullah kardeşim inşallah olur netten videolarına bak bence işlenmiştir işlenmemiş buğday hemen çimleniyorYok hocam marketten almadım babam buğday komisyoncusu ondan istedim, işlenmiş olmadığını düşünüyorum, dediğiniz şekilde yaptım aslında bende niye olmadı bilemedim, tekrardan deneyeyim o zaman çok teşekkür ederim, konunuzuda işgal ettim gibi oldu kusuruma bakmayın
Videolarda da hemen olmuştu, küçükken fasülye dikerdik pamuğa, güneşte dururdu bundada öyle bir duruma gerek yok değil miEstağfurullah kardeşim inşallah olur netten videolarına bak bence işlenmiştir işlenmemiş buğday hemen çimleniyor
Yok hayır kapalı kapta olması nemli olması lazım hiç nemsiz kalmaması lazımVideolarda da hemen olmuştu, küçükken fasülye dikerdik pamuğa, güneşte dururdu bundada öyle bir duruma gerek yok değil mi
Aaa öyle mi ben bekledim olmayınca güneşte deneyeyim deyip güneşe koymuştum onu da kumrular yemiş bu sefer dediğiniz gibi yapayım inşallah olur, çok teşekkür ederim tekrardan hocamYok hayır kapalı kapta olması nemli olması lazım hiç nemsiz kalmaması lazım
Olur olur sıkıntı yokAaa öyle mi ben bekledim olmayınca güneşte deneyeyim deyip güneşe koymuştum onu da kumrular yemiş bu sefer dediğiniz gibi yapayım inşallah olur, çok teşekkür ederim tekrardan hocam
Hocam dış görünüşten anlanan bir şey mi, eğer öyleyse atayım fotoğrafını işlenmiş mi işlenmemiş mi öğrenelimOlur olur sıkıntı yok
Anlaşılmıyor ya öyle maalesef sütle harmanlıyorlar anlaşılmıyor pekHocam dış görünüşten anlanan bir şey mi, eğer öyleyse atayım fotoğrafını işlenmiş mi işlenmemiş mi öğrenelim
Denemekten başka çare yok o zaman çok teşekkür ederim hayırlı geceler dilerim hocamAnlaşılmıyor ya öyle maalesef sütle harmanlıyorlar anlaşılmıyor pek
Hayırlı geceler üstad İnşallah seninde güzel haberlerini duyarız yakın zamandaDenemekten başka çare yok o zaman çok teşekkür ederim hayırlı geceler dilerim hocam