• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cennet Papağanımın Korkması

iceberg987

Aktif Üye
Dediğiniz şeyi direkt o gün uygulamaya başladım bugün 3.gün. Bağırma çağırma yok ama sadece kafes tellerinde bi o tarafa bi bu tarafa gidip duruyor. Bakalım kaç günde alışacak

Hocam bütün kuşlar aynı tek farklı olan şey karakterleri bence.. Kimisi daha insancıl, kimisi kendini insan sanıyor, kimisi daha asosyal oluyor ... Ama hepsini alıştırma yöntemi aynı

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Gaganın üzerinde bir çizgi var, bunun beyaz olması gerekli ve burun delikleri bu çizgi içinde oluyor bebekken burun deliği görünüyor, büyüdükçe tüy içine girip çok az belli oluyor
Anladığım kadarıyla bakteri kapmış ve formu bozulmuş
Tavsiyem sade kokusuz vazelin sürün
Daha öncede olmuş belki 3-4 ay önce uzamış
Belli oluyor gagada
Eğer ki vazelin düzelmezse 10 gün içinde mantar kremi önerelim
Mutlaka vazelin uygulayın
Dipten gelen gaganın formu bozulmasın tekrar😊🤲
Fotoğraf ekliyorum, beyaz çizgi şeklinde ve pürüzsüz olmalı

Ekli dosyalar

Utku Yıldız

Yeni Üye
Gaganın üzerinde bir çizgi var, bunun beyaz olması gerekli ve burun delikleri bu çizgi içinde oluyor bebekken burun deliği görünüyor, büyüdükçe tüy içine girip çok az belli oluyor
Anladığım kadarıyla bakteri kapmış ve formu bozulmuş
Tavsiyem sade kokusuz vazelin sürün
Daha öncede olmuş belki 3-4 ay önce uzamış
Belli oluyor gagada
Eğer ki vazelin düzelmezse 10 gün içinde mantar kremi önerelim
Mutlaka vazelin uygulayın
Dipten gelen gaganın formu bozulmasın tekrar😊🤲
Fotoğraf ekliyorum, beyaz çizgi şeklinde ve pürüzsüz olmalı
1 kere mi uygulayayım? Daha önce hiç müdahale etmemiştim bir kuşa

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
1 kere mi uygulayayım? Daha önce hiç müdahale etmemiştim bir kuşa
Endişe etmeyin, onun size ihtiyacı var, bunu unutmayın😊🤲
Günde 1 defa 10 gün sürün, kulak pamuğu ile uygulayın
Ayaklarınada sürün lütfen
Gece uyumadan önce sürerseniz dokunmaz, huylanmaz😊🤲

Utku Yıldız

Yeni Üye
Rica ederim geçmiş olsun 😊🤲
Sürekli soru soruyorum ama, aklıma yine bi şey takıldı. Ben vazelini sürmeye çalışırken sizin dediğinizin aksine hiçbir şey yapmadan durmazsa mecburen tutmam gerekecek. Zaten daha bana alışmayan minik dost için daha kötü olacak ama onun iyiliği için. Bu süreçte o panik haldeyken onu nasıl çıkaracağım. Çıkarsa ve bu sefer de panikten çarpıp daha kötü olursa falan. Diğer 2 kuşumda böyle şeyler yaşamadığım için panik oldum ne yapacağımı bilmiyorum.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Sürekli soru soruyorum ama, aklıma yine bi şey takıldı. Ben vazelini sürmeye çalışırken sizin dediğinizin aksine hiçbir şey yapmadan durmazsa mecburen tutmam gerekecek. Zaten daha bana alışmayan minik dost için daha kötü olacak ama onun iyiliği için. Bu süreçte o panik haldeyken onu nasıl çıkaracağım. Çıkarsa ve bu sefer de panikten çarpıp daha kötü olursa falan. Diğer 2 kuşumda böyle şeyler yaşamadığım için panik oldum ne yapacağımı bilmiyorum.
Estağfurullah siz sorun biz cevaplayalım
Akşam süreceğiniz için loş ışıkta kafes içi yakalayın, tık tık ses yapabilir endişe etmeyin
Sürün yerine bırakın uyusun😊🤲

Utku Yıldız

Yeni Üye
Rica ederiz geçmiş olsun 😊🤲
Bugün 5.gün olacak vazelin uygulamasında. Gözle görülür bi düzelme oldu 10 günün sonunda iyice toparlar diye düşünüyorum fakat benim vazelin uygulamam için her türlü kuşu tutmam gerekiyor, loş ışık maalesef işe yaramadı. Bu süreç bittikten sonra dostumu kendime alıştırmam daha da zor olacak gibi. Ayrıca kendisini bana alışmadan odaya nasıl salacağım? Çünkü 1 kere çıktı ve benden korktuğu için sürekli panik halinde öyle sağa sola sert çarpmadı ama benden uzak nere varsa konmaya çalışıyor. Ben de kendisini korkutmamak için ondan uzak durdum. Korktuğu için acıkma halinde vs. kafese gireceğini sanmıyorum (bu 10 günlük süreçte salmalı mıyım?)

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bugün 5.gün olacak vazelin uygulamasında. Gözle görülür bi düzelme oldu 10 günün sonunda iyice toparlar diye düşünüyorum fakat benim vazelin uygulamam için her türlü kuşu tutmam gerekiyor, loş ışık maalesef işe yaramadı. Bu süreç bittikten sonra dostumu kendime alıştırmam daha da zor olacak gibi. Ayrıca kendisini bana alışmadan odaya nasıl salacağım? Çünkü 1 kere çıktı ve benden korktuğu için sürekli panik halinde öyle sağa sola sert çarpmadı ama benden uzak nere varsa konmaya çalışıyor. Ben de kendisini korkutmamak için ondan uzak durdum. Korktuğu için acıkma halinde vs. kafese gireceğini sanmıyorum (bu 10 günlük süreçte salmalı mıyım?)
Merhaba, vazelini işe yaramasına sevindim😊🤲
YouTube de perde yöntemi var, izleyin çok güzel sonuç alırsınız
Bende Gofret imi öyle alıştırdım👍🐦😊