• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cennet Papağanımın Korkması

Utku Yıldız

Yeni Üye
İyi günler. Geçen hafta bir cennet papağanı sahiplendim bir üreticiden. Bir arkadaşım aracılığıyla kuş bana geldi. Yavru dendi fakat kaç aylık olduğu söylenmedi (Gagasının yarısı turuncu uç tarafları kırmızı) . 1 hafta oldu fakat kuşun kafesine yaklaştığımda bile kendini sağa sola atıyor , iletişim kurmak isteyip yanına yaklaşmaya çalışıyorum yavaş bi şekilde ama nafile. Ona biraz daha mı zaman vermeliyim ne yapmalıyım tam olarak? (Fotoğrafını eve geçince ekleyeceğim)1000017876.jpg1000017877.jpg

Yeni kafes aldım fakat kuş kafesten daha önce geldi o yüzden idarelik bu eski kafeste duruyor. Korktuğu için detaylı çekemedim

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
İyi günler. Geçen hafta bir cennet papağanı sahiplendim bir üreticiden. Bir arkadaşım aracılığıyla kuş bana geldi. Yavru dendi fakat kaç aylık olduğu söylenmedi (Gagasının yarısı turuncu uç tarafları kırmızı) . 1 hafta oldu fakat kuşun kafesine yaklaştığımda bile kendini sağa sola atıyor , iletişim kurmak isteyip yanına yaklaşmaya çalışıyorum yavaş bi şekilde ama nafile. Ona biraz daha mı zaman vermeliyim ne yapmalıyım tam olarak? (Fotoğrafını eve geçince ekleyeceğim)Ekli dosyayı görüntüle 72196Ekli dosyayı görüntüle 72197

Yeni kafes aldım fakat kuş kafesten daha önce geldi o yüzden idarelik bu eski kafeste duruyor. Korktuğu için detaylı çekemedim
Merhaba yavru daha, kızıldarı verin zaman ve sabır😊🤲

Utku Yıldız

Yeni Üye
@Demet bükay yanıtınız için teşekkür ederim. Peki bu keratanın alışması için beklemekten başka yapabileceğim bir şey var mı? Çünkü konuşmak için yanına yavaşça yaklaşınca bile korkuyor ben de zorlamak istemiyorum ama ben uzaktayken sürekli bi hareket, oyun halinde.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
@Demet bükay yanıtınız için teşekkür ederim. Peki bu keratanın alışması için beklemekten başka yapabileceğim bir şey var mı? Çünkü konuşmak için yanına yavaşça yaklaşınca bile korkuyor ben de zorlamak istemiyorum ama ben uzaktayken sürekli bi hareket, oyun halinde.
Rica ederim 😊Cennetler oyuncudur, yerinde duramaz, ordan oraya koşarlar💓😊kafeste darı verin, kafes içi eğitim önemli, ısırırsa çekmeyin parmağınızı(çok zekilerdir, acıdığını anlarsa kerpeten gagalı olur, daha çok ısırır) küçük olduğu için akşamları çıkarabilirsiniz, ışıksız ortamda göremezler, kaçmazlar, perdeye konar, alırsınız oradan💓😊🤲
Korkunca tık tık ses çıkarır endişe etmeyin 👍
Elinizden darı verin alışsın, kafes içine tahta salıncak, merdiven çokca oyuncak alın, sevgi ilgi zaman ve sabır😊💓🤲

AytugSeker

Yeni Üye
Görmüşken ben de bir soru sorayım bu kafes cennetler için yeterli midir? Yoksa yüksekliği daha fazla olan kafes mi olmalı?
1731608197335.png

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Görmüşken ben de bir soru sorayım bu kafes cennetler için yeterli midir? Yoksa yüksekliği daha fazla olan kafes mi olmalı?
Ekli dosyayı görüntüle 72205
Merhaba bence ufak😔koşup oynayamaz😔
Sehpalı kafes yada yüksek kafesler daha uygun(Cennetlerim için fotoğrafdaki kafese benzer olandan aldım ve çok mutlular)
Bütçenizi bilmiyorum ama tavsiye ederim, içine de oyuncaklarını merdivenlerini kurarsınız, mükemmel olur 💓🤲😊

Ekli dosyalar

AytugSeker

Yeni Üye
Merhaba bence ufak😔koşup oynayamaz😔
Sehpalı kafes yada yüksek kafesler daha uygun(Cennetlerim için fotoğrafdaki kafese benzer olandan aldım ve çok mutlular)
Bütçenizi bilmiyorum ama tavsiye ederim, içine de oyuncaklarını merdivenlerini kurarsınız, mükemmel olur 💓🤲😊
Aslında en güzeli bu kafesler ama biraz tuzluymuş. 2.El olarak bakayım biraz.

Utku Yıldız

Yeni Üye
Hala ilerleyemedik cicikuşla, darı vermek istesem bile ben kafesin yanında olduğum sürece korkusu geçmiyor hemen sağa sola atlıyor. Her gün konuşuyorum sakince, göz teması kurmaya çalışarak ama olmuyor. Bu kuşu nasıl salacağım ben bu panik haliyle dışarı çıkması onun için daha kötü olmaz mı?

iceberg987

Aktif Üye
Hocam ben8m muhabbetim vardı o da çok korkuyordu başta hergun elimi 5 10 dakka kafesinin içinde beklettim 1 hafta kadar. Daha sonra kafamdan inmez oldu. Bunu denemelisin mutlaka

Utku Yıldız

Yeni Üye
Hocam ben8m muhabbetim vardı o da çok korkuyordu başta hergun elimi 5 10 dakka kafesinin içinde beklettim 1 hafta kadar. Daha sonra kafamdan inmez oldu. Bunu denemelisin mutlaka
Benim de 2 tane muhabbet kuşum var onlarda böyle olmamıştı o yüzden biraz endişeli kaldım. Sizin dediğiniz gibi yapmaya çalışırsam daha fazla korkutup iyice zorlaştırmam değil mi?

iceberg987

Aktif Üye
Elinizin tehdit olmadığını anlaması lazım. Yakalamaya çalışmayacak siniz , elinizi kafesin içinde tutacaksınız

iceberg987

Aktif Üye
Ayrıca cinsiyeti nedir genelde kuyruktan anlıyorum ben sevdalarin cinsiyetini. Kuyruk ok gibiyse erkek yayilmissa dışı diyorlar

iceberg987

Aktif Üye
Hocam herşey olacak siz sadece elinizi bekleyeceksiniz kafesin içinde . İlk olarak gelmesini beklemeyin sadece elinizin tehdit olmadığını anlasın okadar. Hergun 5 10 dakka yapın davranışı değişecektir, haricinde yanında oturmaya çalışın sizi görsün tanisin

iceberg987

Aktif Üye
Kuyruk ok gibiyse erkek diyorlar etek gibi açılıyorsa dişi.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Dediğiniz şeyi direkt o gün uygulamaya başladım bugün 3.gün. Bağırma çağırma yok ama sadece kafes tellerinde bi o tarafa bi bu tarafa gidip duruyor. Bakalım kaç günde alışacak
Tünekte fotoğraf görebilir miyim
Tam net bir fotoğraf olsun lütfen