• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cennet papağanımı eşine nasıl alıştırırım

muradd

Yeni Üye
Merhabalar benim bi tane erkek cennet papağanım var gectigimiz mayıs ayında petshoptan aldim aldıgımda 5 6 aylik vardı yaklaşık 5 ayda bana tamamen alıştı güzel anlaşıyoruz omzumdan inmez kendisini benden başkasina sevdirmez baskalarini ısırır suanda 1 yaşını gecmistir oğluşuma bi eş alayım dedim tahminen kendiyle yaşıt bi dişi aldım ama bizimki surekli dişinin ayaklarini isırmaya kafes icinde kovalamaya basladi dişide ürkek bi kuş surekli kaciyor benim elimede yaklaşmiyor bölmeli kafeslerden aldım simdi ayri ayri yasiyolar 2 haftayi gecti oglusumu ucururken disi olanida biraktim dısarda sarmaş dolaş oturuyorlar erkek ciftlesmek icin uzerine cikinca disi uzerinde atip kaciyor kafese birlikte koyuncada bu sefer erkek yine ayaklarina saldiriyor sadece dısarda yan yana oturuyorlar benim simdi nasil bi yol izlemem lazim baska bi disi mi alayim kus cok ürkek bana alisacak gibide durmuyor ayri kafeslerde mi devam etsinler bi yardımcı olursaniz sevinirim

muradd

Yeni Üye
Taktım ama geri cıkardim disi icine girip cıkmıyordu saklanıyordu orda sonra yuvalari ayirdim bolmeli kafes aldım

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bu ırklarda en zor kısımı eş tutturması maalesef çok zor eş tutan bir ırktır. Önce ayrı kafeslerde birbirini görerek bekletin uzun bir süre daha sonra yanına atmanız gerekiyor kavga vs durumu çok olur ciddi olmadığı yaralanma olmadığı sürece almayın eş tutacaktır. Tutmuyor ise değiştiriniz