• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cennet papağanım katır mı?

Merve hilall

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kısırlık
İyi günler forumda yeniyim ve sırf bunu sormak için kayıt oldum. İki gün önce yavru cennet papağanı aldım hem evcilleştirmek için hem de erkek cennet kuşuma ileride eş olması için fakat kuşun katır olduğundan şüpheleniyorum. Benim cennet papağanımın göz çevresi bandı daha belirgin bunun çok az . Aldığım petshopta yuvalıkta iki kardeşi daha vardı ve beyazdı. Dişi cennet olduğunu söylediler. Bu bir mutasyon mu yoksa sevda kırması mı? Konu hakkında bilgisi olan birinden bilgi almak istiyorum.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Hoşgeldiniz forumumuza. 😊

Papağanınız sevda papağanı. Sizinde dediğiniz gibi cennet papağanlarının göz çevresinda band oluyor. İki türü çiftleştirirseniz asıl katır yavrular olur. :)

@Furkanmurat daha iyi bilir yine de cennet papağanları onun ilgi alanında. Mesajınızı görünce daha sağlıklı bilgi verir.

Son düzenleme:

Merve hilall

Yeni Üye
teşekkür ederim 😊
@Furkanmurat cevabınızı bekliyorum

Daha önce turuncu gagalı sevda hiç görmemiştim baya bir yanılttı beni🙂 petshopta kafesin görüş açısı dar olduğu için de gözünde bant var gibi gördüm maalesef. Peki cinsiyeti dişi mi sizce değiştirebileceğimi sanmıyorum da ikisinden yavru almasam da arkadaş olsun istiyorum cennet papağanıma.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
teşekkür ederim 😊

Daha önce turuncu gagalı sevda hiç görmemiştim baya bir yanılttı beni🙂 petshopta kafesin görüş açısı dar olduğu için de gözünde bant var gibi gördüm maalesef. Peki cinsiyeti dişi mi sizce değiştirebileceğimi sanmıyorum da ikisinden yavru almasam da arkadaş olsun istiyorum cennet papağanıma.
O konudan hiç anlamam. 😅 @Şehmus BAKIR abimde cennet üretiyordu yanlış hatırlamıyorsam oda bilir.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuş henüz yavru olduğu için rengi oturmamış iki türden üretilenler ya cennet yada sevdaya benziyorlar daha öncesinde gördüm şahit oldum 👍

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
teşekkür ederim 😊

Katır evet kardeşim

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
İyi günler forumda yeniyim ve sırf bunu sormak için kayıt oldum. İki gün önce yavru cennet papağanı aldım hem evcilleştirmek için hem de erkek cennet kuşuma ileride eş olması için fakat kuşun katır olduğundan şüpheleniyorum. Benim cennet papağanımın göz çevresi bandı daha belirgin bunun çok az . Aldığım petshopta yuvalıkta iki kardeşi daha vardı ve beyazdı. Dişi cennet olduğunu söylediler. Bu bir mutasyon mu yoksa sevda kırması mı? Konu hakkında bilgisi olan birinden bilgi almak istiyorum.
Anne baba resmini bulabilirsen daha net cevap alırsın ama şuan %80 katır diyebilirim ne sevdada ne cennette böyle bir mutasyon yok

Sevdakuşi

Yeni Üye
Şuan görünene dayanarak yüzü şeftali bedeni fisher. İlla yada hasta olucak diye bi kaide yok güzel bi hayat verebilirsiniz kuşunuza.

Merve hilall

Yeni Üye
Biraz zaman geçince görünüşü değişirse güncelleme yaparım baya bi araştırdım bence de katır. Lilians diye bi cinsi de anımsatıyor azıcık ama dediğiniz gibi büyük ihtimalle şeftali kırması. Anne ve babasını soramadım aldığım yer bilgisiz katır diye birşey olduğunu reddetti sevda ile cennet ayrımını yapamıyor anladığım kadarıyla. Birde kuşumun önceki eşi de erkek çıkmıştı ve şansıma eş tutmuşlardı kıyamayıp verememiştim 6 sene beraber yaşadılar 3 ay önce öldü aniden maalesef. (eşi öldükten sonra kilosunu bile kontrol etmeye bile başladım eşi çok ani şekilde öldü maalesef) dedim bi dişi alayım depresyona girmesin bu sefer de katır çıktı arkadaş olurlarsa geri vermiyim dedim hemen arkadaş oldular sanırım bizimle kalacak . 8 yaşında cennet papağanım ilk gün kavga ettiler biraz 3 günde aynı yuvalıkta uyumaya başladılar hayırlısı olsun illa yavru almayı beklemiyordum .Teşekkür ederim cevaplarınız için 😊

Son düzenleme:

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Biraz zaman geçince görünüşü değişirse güncelleme yaparım baya bi araştırdım bence de katır. Lilians diye bi cinsi de anımsatıyor azıcık ama dediğiniz gibi büyük ihtimalle şeftali kırması. Anne ve babasını soramadım aldığım yer bilgisiz katır diye birşey olduğunu reddetti sevda ile cennet ayrımını yapamıyor anladığım kadarıyla. Birde kuşumun önceki eşi de erkek çıkmıştı ve şansıma eş tutmuşlardı kıyamayıp verememiştim 6 sene beraber yaşadılar 3 ay önce öldü aniden maalesef. (eşi öldükten sonra kilosunu bile kontrol etmeye bile başladım eşi çok ani şekilde öldü maalesef) dedim bi dişi alayım depresyona girmesin bu sefer de katır çıktı arkadaş olurlarsa geri vermiyim dedim hemen arkadaş oldular sanırım bizimle kalacak . 8 yaşında cennet papağanım ilk gün kavga ettiler biraz 3 günde aynı yuvalıkta uyumaya başladılar hayırlısı olsun illa yavru almayı beklemiyordum .Teşekkür ederim cevaplarınız için 😊
Banada sevda papağanında bir ırkı andırıyor lakin net değil resimler göremedim. Cennet papağanı ile eş etmek kötü olmuş zaten katır kuş cennet papağanını stress yaptırabilirsin.

Merve hilall

Yeni Üye
Banada sevda papağanında bir ırkı andırıyor lakin net değil resimler göremedim. Cennet papağanı ile eş etmek kötü olmuş zaten katır kuş cennet papağanını stress yaptırabilirsin.
Tekrar fotoğraf ekledim net çıkmamış dediğiniz gibi.
Stress neden olur anlayamadım.katır ,katır kuşla mı eş-arkadaş olmalı. birbirlerini kaşıyıp aynı yuvada uyuyorlar bir tek yem kusmasını gözlemleyemedim genel olarak araları gayet iyi farklı bir durum olursa ayırırım kesinlikle kısa sürede iyi anlaştılar birbirlerine bir hafta ayrı kafeste gördüler 3 gün aynı kafeste tuttum sadece.birde cennet papağanım çok evcil bir kuş.

Merve hilall

Yeni Üye
Katır-katır kuşla mı beraber olmalı . Cennet ve katır kuşun eş-arkadaş olaması üretim yapamamanın dışında bir soruna yol açar mı uzun vadede eğer öyleyse ayırmayı ve başkasına sahiplendirmeyi düşünüyorum kesinlikle

Son düzenleme:

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Katır-katır kuşla mı beraber olmalı . Cennet ve katır kuşun eş-arkadaş olaması üretim yapamamanın dışında bir soruna yol açar mı uzun vadede eğer öyleyse ayırmayı ve başkasına sahiplendirmeyi düşünüyorum kesinlikle
Katır kuşlar bana göre eş olmamalı kuşunuz katır bu resimlerde daha net belli oluyor. Diğer kuşunuz katır değil eş olmak isteyecek sürekli olarak eşleşecek ama yumurtlayamayacak katır kuşlar kısır olur yavrusu vs alınmıyor onların. Adı üzerinde katır o yüzden cennet papağanınıza yazık edersiniz. Tek eşli canlılar bunlar başka dişiyi yada erkeğide zor kabul ederler

Sevdakuşi

Yeni Üye
Katırda olsa Psittaculidae familyasından geliyor sonuçta, bu hayvanlar sosyal canlılar eğer birbirlerine alıştılarsa ayırmanızı önermem birbirlerini ararlar emin olun. Kısır olması çiftleşemiceği anlamına gelmiyor bu arada dişide erkekte olsa bi cinsiyeti ve dürtüsü olucaktır, bu kuşlar için iyi birşey. Sadece dölleme ve döllenme işlemi gerçekleşmicektir. Onun dışında gayet rahat bi yaşam geçiriceğinden eminim. Diğer arkadasların söylediğinin aksine aklınızda bulunsun kuşların mutlu olması için illa üremesine ihtiyaçları yok, günde 1 kere eve geldiğinizde kafesinin kapağını açın evde turlasınlar uyurkende aksam geri kapatın. Işığı kapattığınızda kıpırdamayı kesiceklerdir, rahatca yakalayabilirsiniz. Ayrıca cennetten yavru alma oranınızda çok aşırı düşük ya acemi şansı yada garantili çift olmadığı müddetce o yüzden eşinden yavru alırdım düşüncesine kapılmayın.