• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cennet papağanı

frkncnr2011

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Vik vik diye ses çıkartıyor
Hastalık Belirti Tarihi
4 Eyl 2023
Cennet papağanımı alalı 3 gün oldu. Kafes dışında ve kafes içinde genel olarak hareketli. Yem yemeğinde bir sıkıntı yok. Ama bugünden beri ara ara vik vik diye ses çıkartıyor. Anlam veremedim. Bir sıkıntı olabilir mi acaba?

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Kuşun videosunu ve dışkısını atarsanız daha iyi yardımcı olacaklardir

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Maalesef kullanmıyoruz. Evde aperatif olarak hemen uygulayabileceğim bir tarif var mı şuan ne yapmam gerekiyor?
Evde aperatif olarak ishal için patates haşlamasi çok az miktarda verebilirsiniz ama devamlı olmamak şartıyla. Ve mutlaka kuşların sağlığı için entrobac ve gervit almanız lazım bunuda Şehmus bakır'ın mamaist sitesinden temin edebilirsiniz. İshali geçmez ise 3 gün entrobac 100 ml'lik suluğun yarısına kadar doldurup 1 mercimek tanesi kadar, ardından 3 gün gerwit aynı şekilde 100 ml'lik suluğun yarısına 5 damla katın, sağlıklı bir kuşa ise haftada bir gün pazartesi entrobac cuma gervit katabilirsiniz

Son düzenleme:

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Evde aperatif olarak ishal için patates haşlamasi çok az miktarda verebilirsiniz ama devamlı olmamak şartıyla. Ve mutlaka kuşların sağlığı için entrobac ve gervit almanız lazım bunuda Şehmus bakır'ın mamaist sitesinden temin edebilirsiniz. İshali geçmez ise 3 gün entrobac 100 ml'lik suluga 1 mercimek tanesi kadar, ardından 3 gün gerwit 100 ml'lik suluğa 5 damla katın, sağlıklı bir kuşa ise haftada bir gün pazartesi entrobac cuma gervit katabirsiniz
Ve bunlar sulukta en fazla 8 saat kalması lazım fazla durgutmayin

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Cennet papağanımı alalı 3 gün oldu. Kafes dışında ve kafes içinde genel olarak hareketli. Yem yemeğinde bir sıkıntı yok. Ama bugünden beri ara ara vik vik diye ses çıkartıyor. Anlam veremedim. Bir sıkıntı olabilir mi acaba?
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Bu sesi duyabileceğimiz bir video ekler misiniz. Kuşunuzun yandan kuyrukta gözükecek şekilde streamable.com dan videosunu ekleyip linkini burada paylaşın. Ayrıca denildiği gibi mutlaka probiyotik entrobac ve multivitamin gervit olmalı. Yeni sahiplendyseniz dışkıda değişim görülebilir. Fakat 100 değil 50 ml suya denilen miktarları koyunuz. Üst üste üç gün entrobac verin fakat üç gün gervit vermeyin. Gervit haftada bir olsun. 😊🖐🏻

Doğacı

Eski Forumcu
Evde aperatif olarak ishal için patates haşlamasi çok az miktarda verebilirsiniz ama devamlı olmamak şartıyla. Ve mutlaka kuşların sağlığı için entrobac ve gervit almanız lazım bunuda Şehmus bakır'ın mamaist sitesinden temin edebilirsiniz. İshali geçmez ise 3 gün entrobac 100 ml'lik suluğun yarısına kadar doldurup 1 mercimek tanesi kadar, ardından 3 gün gerwit aynı şekilde 100 ml'lik suluğun yarısına 5 damla katın, sağlıklı bir kuşa ise haftada bir gün pazartesi entrobac cuma gervit katabilirsiniz
3 gün gervit değil. Haftada 1 gervit

Doğacı

Eski Forumcu
Doğru o kısmı yanlış söylemisim 3 gün entrobac kullanım ardından 1 gün gervit
Çarşamba,Perşembe,Cuma Entrobac.
Pazartesi Gervit takvimi uygulanabilir misal. Tabi her zaman haftada 3 kez verilmemeli.

Sağlıklı kuşlarda haftada bir defa entrobac ve 1 defa gervit verilir.

frkncnr2011

Yeni Üye
Arkadaşlar destekleriniz için Allah razı olsun. Lakin o ilaçları sipariş etsem bile elime gelme min 3 gün sürecek. Daha demin lapa olana kadar pirinç ve patates haşladım ve parmağımda 7-8 defa yedirdim arkadaşa. Gayet iştahlı şekilde yedi. Suyuna elma sirkesi koydum 5-6 damla. Şimdi 1 saat dışkı kontrolü sağlayacağım. Lakin yine de çözüm olmazsa ilaçlar elime gelene kadar eczaneden sağlayabileceğim bir ilaç var mıdır? Bu arada kuşun anüsünde ki tüylerde herhangi bir ishalde mevcut olan dışkı bulaşması yok tertemiz. Teşekkür ediyorum

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Çarşamba,Perşembe,Cuma Entrobac.
Pazartesi Gervit takvimi uygulanabilir misal. Tabi her zaman haftada 3 kez verilmemeli.

Sağlıklı kuşlarda haftada bir defa entrobac ve 1 defa gervit verilir.
Yalnız saglikli kuşlarda haftada bir kez verilmesini ben de söyledim orada bir yanlış yok:)

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Arkadaşlar destekleriniz için Allah razı olsun. Lakin o ilaçları sipariş etsem bile elime gelme min 3 gün sürecek. Daha demin lapa olana kadar pirinç ve patates haşladım ve parmağımda 7-8 defa yedirdim arkadaşa. Gayet iştahlı şekilde yedi. Suyuna elma sirkesi koydum 5-6 damla. Şimdi 1 saat dışkı kontrolü sağlayacağım. Lakin yine de çözüm olmazsa ilaçlar elime gelene kadar eczaneden sağlayabileceğim bir ilaç var mıdır? Bu arada kuşun anüsünde ki tüylerde herhangi bir ishalde mevcut olan dışkı bulaşması yok tertemiz. Teşekkür ediyorum
Aslı hanımın dediği gibi kuşun vik vik diye ses çıkarırken videoya çekip atar mısınız?

frkncnr2011

Yeni Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Bu sesi duyabileceğimiz bir video ekler misiniz. Kuşunuzun yandan kuyrukta gözükecek şekilde streamable.com dan videosunu ekleyip linkini burada paylaşın. Ayrıca denildiği gibi mutlaka probiyotik entrobac ve multivitamin gervit olmalı. Yeni sahiplendyseniz dışkıda değişim görülebilir. Fakat 100 değil 50 ml suya denilen miktarları koyunuz. Üst üste üç gün entrobac verin fakat üç gün gervit vermeyin. Gervit haftada bir olsun. 😊🖐🏻
Güncel videoyu bir önceki entry de görebilirsiniz Aslı hanım, ilginiz için çok teşekkür ediyorum.

Doğacı

Eski Forumcu
Yalnız saglikli kuşlarda haftada bir kez verilmesini ben de söyledim orada bir yanlış yok:)
Ben açıkça yazdım çünkü birileri yazıyı tam okumayabilir ve fazla kullanabilir. İhtimale karşı tedbir alıp belirtmek istedim. Size karşı demedim o kısmı :)