• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Cennet papağanı tüy sorunu

arda804

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Yukarda yazdım
Hastalık Belirti Tarihi
8 Nis 2025
Kullanılan İlaç
B vitamin
Merhaba benim cennet papağanım var kendi kendini yoluyor boyunluk taktım 1 ay sonra çıkardım yine yoldu yine taktım birde derisi mor oldu gagasının yanında tüyler yok orasida mor ve kaşınıyor dokununca duruyor ne yapmalıyim hastalık 2 aydır var veterinere gittim sadece boyunluk ve b vitamini verdi dedim derisi mor renk dedi tüylerini yolcuğu için ama yanağında mor olduğunu fark ettim ve morluk geçmedi önce tüyünü yoldu sonra mor renk oldu derisi ve gagası bu ara fazla uzadı .

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Altına beyaz peçete serip güncel birikmiş dışkı resmi ve güncel durumunun gözükeceği bir video ekleyin lütfen. Dış parazit uygulaması yapıldı mı, gittiğiniz hekim kanatlı uzmanımı, kullandığınız takviyeler var mı var ise nelerdir?

arda804

Yeni Üye
20250523_004144.jpgkuşu attım morluk kamera kötü olduğu için fazla belli olmuyor yanağindada var ama onu çekemedim20250523_005110.jpgbu şekilde bazen büyük yapıyor sol üsttekini yeni yaptı20250523_004144.jpg20250523_005110.jpg

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ekli dosyayı görüntüle 87414kuşu attım morluk kamera kötü olduğu için fazla belli olmuyor yanağindada var ama onu çekemedimEkli dosyayı görüntüle 87415bu şekilde bazen büyük yapıyor sol üsttekini yeni yaptıEkli dosyayı görüntüle 87414Ekli dosyayı görüntüle 87415
Merhaba, geçmiş olsun
♦deride parazit olasılığı yüksek,
Öncelikle dış parazit damlası uygulayın lütfen
🌟Vilmectin
🌟Zimec
🌟Avromec
🌟Baymec
Bunlardan birini temin edin lütfen
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada 🌟mamaist.com dan güvenle temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın
🌟Vilmectin 6 ay ara ile uygulanır
♦Eczaneden Rif ampül alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen
Parazitin beslenmesini önler sağlıklı deri ve tüyleri olur inşallah 😊🤲
Boyunluk kalabilir bu süreçte
Eczaneden alınabilir ücretli veren eczaneler var günde 2-3 defa sürün lütfen
Antibiyotik ve antibakteriyeldir yanetkisi yoktur
♦Bağışıklık sistemi üst seviye olmalı
🔷Röhnfried ürünleri tavsiye ederim %99 etki gösterir
🌟Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
🌟Gervit-w multivitamin
🌟BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir
Rutin olarak kullanmalısınız