• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı Cennet papağanı kuluçka nem sorunu

Ali9027

Yeni Üye
Merhaba cennet papağanı çiftimden erkek olan 1 seneye yakın bendeydi 2-3 ay önce dişi bir kuş aldım başta ayrı kafeslerde ydi ona rağmen acayip bir şekilde ötüşü lleri için ilk gün serbest bir şekilde bıraktım ikisini ilk günden birbirlerine alışmışlardı 1 ay sonra ilk yumurtaları geldi 4 yumurta vardı toplamda yuvanın altına kalın mısır granül serdim kapalı bir odaya aldım orada bakmaya başladım ama nem değerini bir türlü yükseltemedim nem ölçer de oda nemi 35 oluyordu benim okuduğum kadarıyla 50-60 lara çıkartmam gerekiyordu iki tane küçük nem cihazı aldım (bardak boyutunda) ona rağmen artmadı kuluçkanın bitmesini 28 gün bekledim bir yumurta kırılmıştı içinde sarının içinde kırmızı nokta vardı attım sonra diğeri ışık kontrolünde yavru vardı hem küçüktü hem yeşil renk vatsı çıkardım yuvadan son iki yumurtada süre dolunca ışıkla baktım yavrular vardı yumurtanın yarısı kadar ama yeşil sıvı vs gözüküyordu çıkardım daha yumurtaları çıkarmadan kuşlarım tekrar çiftleşiryordu son yumurtaları çıkarmamdan yaklaşık 20 gün geçti bugün 3. Yumurtayı yaptılar yuvalık altına hiç bir şey koymadım kafese şerit şeklinde a4 astım onla yuva yaptılar az çokşuan nem 20-25 civarı yine yükselmiyor Ankara'da yaşıyorum camı açıp havalandırıyorum kapı sürekli kapalı ama bir türlü nemi yükseltemiyorum nem önemlisi yavruların çıkması açısından banyı vs. Koysam yükselirmi nem nasıl yükseltebiliriz bilen biri yardımcı olursa çok sevinirim içimde dert oldu :)

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Nem için cihazlar var ondan alabilirsiniz ayrıca yaz ayı ve karasal iklim maalesef kuraktır yaz ☺

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Üretim için sonbaharı bekleseniz çok daha iyi olur.

Ali9027

Yeni Üye
Nem için cihazlar var ondan alabilirsiniz ayrıca yaz ayı ve karasal iklim maalesef kuraktır yaz ☺
Peki nem gerçekten önemlimi yani dişi banyo takviyesiyle sağlayamazmı çünkü nem arttırmak benim için gerçekten işkence gibi oldu havalar soğukkende nem o düzeylere çıkmıyordu üzüldüğüm kısım yavruların içinde ölmesi :(

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Amacım oydu ama daha yumurtaları çıkartmadan çiftleşince çaresiz kaldım yuvalığı temizleyip taktım
Şartlar elvermiyorsa yumurtaları alıp atmanız daha uygun. Şuan çaresiz kalıp yuvalık takarak onlar için iyilik yapmıyorsunuz.
Üst üste kuluçka kuşlarınızı yorar. Erken kayıplar olur. Nem ve sıcaklık kuluçka için önemli ve bunu kuşlar sağlayamaz. Nem ölçeriniz var anladığım kadarıyla. Odaya yuvaya yakın ıslak bez yada bir kapta su koyarak deneyin ama şahsen kuluçkayı başlamadan bitirmeniz daha uygun bence.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Peki nem gerçekten önemlimi yani dişi banyo takviyesiyle sağlayamazmı çünkü nem arttırmak benim için gerçekten işkence gibi oldu havalar soğukkende nem o düzeylere çıkmıyordu üzüldüğüm kısım yavruların içinde ölmesi :(
Ben de Ankara'da yaşıyorum ve Nisanda üretim yaptım şu an dinlenmede o nedenle Semiha hocama katılıyorum başlamadan bitirin kuşu yorarsınız 🙏🌸

Ali9027

Yeni Üye
Şartlar elvermiyorsa yumurtaları alıp atmanız daha uygun. Şuan çaresiz kalıp yuvalık takarak onlar için iyilik yapmıyorsunuz.
Üst üste kuluçka kuşlarınızı yorar. Erken kayıplar olur. Nem ve sıcaklık kuluçka için önemli ve bunu kuşlar sağlayamaz. Nem ölçeriniz var anladığım kadarıyla. Odaya yuvaya yakın ıslak bez yada bir kapta su koyarak deneyin ama şahsen kuluçkayı başlamadan bitirmeniz daha uygun bence.
Haklısınız şuan yatmaya başladı 3 tane yumurtaya yatıyor siz kuluçka başlamadan almanız iyi olur demişsiniz şimdi alsam bir sorun olurmu ve tekrar çiftleşmemesi için yuvalığı çıkartmam yeterlimi

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Haklısınız şuan yatmaya başladı 3 tane yumurtaya yatıyor siz kuluçka başlamadan almanız iyi olur demişsiniz şimdi alsam bir sorun olurmu ve tekrar çiftleşmemesi için yuvalığı çıkartmam yeterlimi
Merhaba artık kuluçka sonuna yaklaşmışsınız, ♦yuvalığın çok yakınına ıslak havlu asın, büyük bir havlu olsun, oldukça ıslak olsun, yuvalığın arka kısmı olsun
♦Kafesin içine yuvalığın çok yakınına yemlik içinde su koyun, hergün tazeleyin kuşlar içeriye taşır suyu yumurtayı nemlendirir
Bende Ankara da yaşıyorum nem oranı çok az
♦Nem cihazınız da açık olsun, camı açtıkça nem oranı düşer yükselmez malesef😔
Yumurtalar dolu ise havlu ve yemlik içi su çok fayda eder

Ali9027

Yeni Üye
Merhaba artık kuluçka sonuna yaklaşmışsınız, ♦yuvalığın çok yakınına ıslak havlu asın, büyük bir havlu olsun, oldukça ıslak olsun, yuvalığın arka kısmı olsun
♦Kafesin içine yuvalığın çok yakınına yemlik içinde su koyun, hergün tazeleyin kuşlar içeriye taşır suyu yumurtayı nemlendirir
Bende Ankara da yaşıyorum nem oranı çok az
♦Nem cihazınız da açık olsun, camı açtıkça nem oranı düşer yükselmez malesef😔
Yumurtalar dolu ise havlu ve yemlik içi su çok fayda eder
Çok teşekkür ediyorum aklımdaki sorular en azından çözüme kavuştu yanıtlayan herkese teşekkür ediyorum iyi günler 🙂

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ediyorum aklımdaki sorular en azından çözüme kavuştu yanıtlayan herkese teşekkür ediyorum iyi günler 🙂
Rica ederim, mutlaka su dolu yemliği yerleştirin kafes içi yuvalık önüne
Islak havlu da yuvanın çok yakınına arkasına😊

Üst Alt