• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Cennet papağanı ishal

Portakal

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İshal
Hastalık Belirti Tarihi
2 Tem 2025
Merhaba dün ailemize katılan cennet papağanımız 6 aylık olduğu söylendi elden beslenmiyor. Besleyen arkadaş kafeste tutmuyordu bir sürü kuşla birlikte çatıda yaşıyordu şimdi bizde kafeste ve çok ürkek dünden beri yem yemiyor. Ara ara az su içiyor ama yeme yönelmiyor yem olarak kendi yediği yem çekirdek yemi verdim birde dal darı koydum. Ama ishal yemekte yemiyor endişelendim hasta olmasından başına bişey gelmesinden. Daha önce bi yavrumuz vardı 1 ay çok alıştık birbirimize mamadan yeme düştü uçmaya başladı çok mutluydu sonra ishal olmuştu sabah uyandığımızda ölmüştü hiç bişey anlayamadım çok üzüldük
Yeni kuşumuz da aynı duruma varsa hatalarımı yapamak istemiyorum portakalımız ishal olunca endişelendim bu konuda tecrubemiz yok. Petshoptan bana bir b complex verdiler bunu suyuna kat diye ama sizlere sorayım dedim normalmi bu yeni ortama geldiğinden yoksa hastalandımı ne yapmalıyım.image.jpgimage.jpg

Son düzenleme:

Tuba K.🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Forum Rehberi
Merhaba foruma hoşgeldiniz. Kafesinizi değiştirmeniz gerekiyor yuvarlak kafesler kuşların yön bulma duyularını kaybetmelerine sebep oluyor. İshali içinde @Demet bükay hocamızı etiketliyorum cennetler hakkında daha net bilgiyi verecektir. Geçmişolsun

mortsvivants🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Açlık dışkısı yapmış evet. Yeni geldiği için yem yememe, durgunluk durumları olabilir. Dal darıyı uzatın ona doğru yesin.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba dün ailemize katılan cennet papağanımız 6 aylık olduğu söylendi elden beslenmiyor. Besleyen arkadaş kafeste tutmuyordu bir sürü kuşla birlikte çatıda yaşıyordu şimdi bizde kafeste ve çok ürkek dünden beri yem yemiyor. Ara ara az su içiyor ama yeme yönelmiyor yem olarak kendi yediği yem çekirdek yemi verdim birde dal darı koydum. Ama ishal yemekte yemiyor endişelendim hasta olmasından başına bişey gelmesinden. Daha önce bi yavrumuz vardı 1 ay çok alıştık birbirimize mamadan yeme düştü uçmaya başladı çok mutluydu sonra ishal olmuştu sabah uyandığımızda ölmüştü hiç bişey anlayamadım çok üzüldük
Yeni kuşumuz da aynı duruma varsa hatalarımı yapamak istemiyorum portakalımız ishal olunca endişelendim bu konuda tecrubemiz yok. Petshoptan bana bir b complex verdiler bunu suyuna kat diye ama sizlere sorayım dedim normalmi bu yeni ortama geldiğinden yoksa hastalandımı ne yapmalıyım.Ekli dosyayı görüntüle 90143Ekli dosyayı görüntüle 90144
Merhaba maşallah SüphanAllah çok güzel
Portakal aç şuanda, çekirdek verin, kızıldarı yedirin, aspur yulaf keten tohumu yok demezler, darıyı asın kafese, tüneğe yakın bir yere bırakın, yemlikten yemiyorsa yere kap içinde yem bırakın lütfen

Portakal

Yeni Üye
Çok teşekkürler elimle darıyı uzattığımda kafesin uzağına kaçıyor hiç yaklaşmıyor hiç bakmıyor aşırı ürküyor. Şimdi dediğiniz gibi tüneğe yakın yere astım uzaklaştım ordan azda olsa böyle şükür yedi. Diğer söylediklerinizide kafes önerinizide en kısa sürede yapıcam 👏🏻

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok teşekkürler elimle darıyı uzattığımda kafesin uzağına kaçıyor hiç yaklaşmıyor hiç bakmıyor aşırı ürküyor. Şimdi dediğiniz gibi tüneğe yakın yere astım uzaklaştım ordan azda olsa böyle şükür yedi. Diğer söylediklerinizide kafes önerinizide en kısa sürede yapıcam 👏🏻
Çok şükür 🤲😊yeni geldiği için ürker, verin uzaktan gözlemleyin
Aynısı bende de var üst mutasyon bir cennet
Anne baba ve yavrularım🧿🧿🤲😊
IMG_20250613_132628.jpg

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Üst Alt