• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çelimsiz Kuşumu Dövmeleri

dolunayvelimon

Yeni Üye
Merhaba, 2 hafta önce sahiplendiğim iki muhabbet kuşumu kendi muhabbet kuşlarımla beraber bakıyorum. Yeni aldığım dişi çok çelimsiz çok dövüyorlar bugün farkettim ceresinin altında kan vardı. (fotoğraf ekledim) Ayrı kafese aldım onda bakıyorum şuanlık geldiğinden beri ilk kez bu kadar yem yediğini ve çok su içtiğini gördüm. Petshopa geri vermek istemiyorum petshop kavga ederlerse getirirsin demişti diğerleri iyi anlaşıyorlar ama bunu sürekli dövüyorlar ne yapmalıyım ayrı ayrı kafeste bakmamı söylemeyin arkadaş olsunlar diye aldım ayrı kafeslerde bakamam

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Diğer kuşların cinsiyetleri nedir. Petshoptan aldığınız kuşu hemen evdeki kuşların yanlarına koymayın. Karantina uygulayın. Kıskançlık kavgası olabilir. Karantina sonrası kafes dışında bir araya getirin. Dışarda birbirlerini benimsediklerinde aynı kafese alırsınız. Ama mesela iki dişi varsa çelimsizlikten ziyade kıskançlık kavgası olur ve maalesef güçlü olan kazanır.

dolunayvelimon

Yeni Üye
Diğer kuşların cinsiyetleri nedir. Petshoptan aldığınız kuşu hemen evdeki kuşların yanlarına koymayın. Karantina uygulayın. Kıskançlık kavgası olabilir. Karantina sonrası kafes dışında bir araya getirin. Dışarda birbirlerini benimsediklerinde aynı kafese alırsınız. Ama mesela iki dişi varsa çelimsizlikten ziyade kıskançlık kavgası olur ve maalesef güçlü olan kazanır.
2 erkek 2 dişi yarım gün tuttum dışarı çıkardığımda çok iyiydiler birbirlerini sevdiler bende yan yana koydum koymadan önce dışkılarına bakmıştım iyiydi sonraki günler dövmeye başladılar hepsi dövüyordu tek dişi olan değil kendini koruyamıyor ceresinin altında kanı görünce bende ayırdım öldürürler diye korkuyorum kavgalarına çokkez şahit oldum şimdi 2 erkek 1 dişi kalacağı için bunu bir kendini koruyabilecek bir dişiyle değiştirmek istiyorum üzülüyorumda

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
2 erkek 2 dişi yarım gün tuttum dışarı çıkardığımda çok iyiydiler birbirlerini sevdiler bende yan yana koydum koymadan önce dışkılarına bakmıştım iyiydi sonraki günler dövmeye başladılar hepsi dövüyordu tek dişi olan değil kendini koruyamıyor ceresinin altında kanı görünce bende ayırdım öldürürler diye korkuyorum kavgalarına çokkez şahit oldum şimdi 2 erkek 1 dişi kalacağı için bunu bir kendini koruyabilecek bir dişiyle değiştirmek istiyorum üzülüyorumda
Diğer kuşlardan diğer dişiyle anlaşan erkeği beraber bırakıp diğer erkeği bunun yanına alın. Ortamda iki dişi varsa kıskançlıktan olur.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bence bir süre ayrı kafeste olsun alissinlar sonra iyi anlaştığı erkekle aynı kafese koyun

Üst Alt