• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çelik yemliğe takviye kullanma

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Merhaba biz suluk olarak kuşumda çelik yemlik kullanıyoruz içine takviyeli su koyduğumuzda bir sorun olur mu plastik suluklarimiz zamanla pisleniyor dibinde mantar gibi şeyler oluşuyor her gün yikamama ve suyunu değiştirmeme rağmen

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Cam bulabilirsen yada uydurabilirsen yani çelik yemliğin oturduğu çemberin ebatlarında küçük cam kase tarzı en sağlıklısı olur. Çelik bazı takviyelerin etkisi yitiriyor yanlış hatırlamıyorsam. Zaten plastik ürünler en fazla 2 3 ayda bir yenisiyle değiştirilmeli.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Cam bulabilirsen yada uydurabilirsen yani çelik yemliğin oturduğu çemberin ebatlarında küçük cam kase tarzı en sağlıklısı olur. Çelik bazı takviyelerin etkisi yitiriyor yanlış hatırlamıyorsam. Zaten plastik ürünler en fazla 2 3 ayda bir yenisiyle değiştirilmeli.
Maalesef yok aynı boyutta bir cam şişe plastik ürünleri sürekli değiştirmek yerine çelik yemlik kullanıyoruz

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Takviyeleri metal kaşık ile karıştırılması da istenmeyen bir durum. Faydasını azaltıyor .o yüzden çelik kullanmasanız daha iyi olur. Yedekli olarak suluk bulundurup düzenli temizlerseniz sorun olmaz. Ben bulaşık makinesinde yıkıyorum makine sonrasında tekrar duruluyorum. Bir sorun yaşamadım. Uzun süre bekletilince dediğiniz durum oluşuyor. O derece bekletmezseniz sizde sorun yaşamazsınız.

Doğacı

Eski Forumcu
Suluk fırçası kullanın,tortular kirlenmeler olabiliyor,çelikte bile olabilir. Düzenli olarak her gün yıkanması lazım. Suluğu fırçalayıp iyice yıkarsanız kolay olur. Diğer türlü lekelerin çıkması zor olabiliyor.