• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çektiğim fotoğraf beni üzdü

yiitferhat

Aktif Üye
Merhabalar, kuşu balkona çıkarttımda yani böyle özgürlüğün sembolü olan canlıları kafeslere koymamızın etikliği hakkında düşüncelere daldım. Salsan salınmaz ne yer ne içer ki zamanında doğadan yaralı aldığımız küçük bir kuş türünü saldığımızda karga uçtuğu gibi indirdi. Doğal yerlerine bıraksak çok uzakta kalıyor.

Ki biliyorsunuz ve üzülüyorsunuzdur ki çoğu kişi iyi bakmıyor. Odanın en kötü kenarında ötüyor diye üstünü kapatıyor yemini suyunu önemsemeyenler oluyor.

Keşke satışı yasaklansa kuşların... Naçizane düşüncem.

Sizlerin düşüncesi ne bu konuda. Var mı bazen böyle düşüncelere dalanlar?

Ekli dosyayı görüntüle 30613

Bu arada hemen yanında dişisi de var ama dişiyi daha fazla yormamak adına farklı kafeslerde tutuyoruz. Yumurtalar boş çıkıyor erkeğin yaşından ötürü sanırsam.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
dogada yaşam şansları yok atalarınında yoktu bence üzülmek yerine elimizdeki canlara en muhteşem hayatı sunmak

yiitferhat

Aktif Üye
dogada yaşam şansları yok atalarınında yoktu bence üzülmek yerine elimizdeki canlara en muhteşem hayatı sunmak
Doğada yaşam şansları yok derken Türkiye'den bahsetmiyorum çünkü Türkiye bu canlıların doğal yaşam alanı değil... Kastettiğim Afrika gibi kökenleri. Orada hâlâ yaşıyorlar yüzyıllardır olduğu gibi.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet sahiplendigimiz kuşlar maalesef doğada tutunamazlar. Bende bazen düşünüyorum keşke özgürce ucsa havalansa sonra tekrar evine kafesine yuvasına geri dönse 🙂 ama o şartları özgür olmasını mümkün mertebe aratmamaya çalışıyorum evde özgürce dolaşarak. Kuş satışı dediğiniz kişilere satilmamali. Sadece yem ve su veren bazen yemini ve suyunu bile vermeyi unutan hiç ilgilenmeyen. Haftalarca kafesinden hatta bazen hiç çıkartmayan. 😔 Öyle kişilere yasaklanmalı bence. 😑

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Siz en iyi şekilde bakın ihtiyaçlarını karşılayın evde de arada saldınız mı tamamdır üzmeyin tatlı canınızı.Bu duruma bende çok kafa yormuştum sonrasında çıkamadım işin içinden bir de üretim yapıyorum düşün sadece sahiplendirirken emin olmaya çalışıyorum besleyebilirler mi diye ki besleyemeyeceklerden emin olunca da sahiplendirme yapmıyorum :)

yiitferhat

Aktif Üye
Siz en iyi şekilde bakın ihtiyaçlarını karşılayın evde de arada saldınız mı tamamdır üzmeyin tatlı canınızı.Bu duruma bende çok kafa yormuştum sonrasında çıkamadım işin içinden bir de üretim yapıyorum düşün sadece sahiplendirirken emin olmaya çalışıyorum besleyebilirler mi diye ki besleyemeyeceklerden emin olunca da sahiplendirme yapmıyorum :)
Bir üretimci olarak yapabileceğiniz en iyi şey bu oluyor sağolun.

Bende veremem kimseye kuşu, çocuk gibi düşünün yıllardır benimle ölüyorde üzülürüz diye bizimkiler sahiplendirelim başkasına diyorlar ama başkası ne şartlar altında bakacak belli değil hele İstanbul bağcılarda yaşıyorum eğitim seviyesi düşük bir ildeyim. Burada alacak kişi 3-4 yaşındaki çocuklarını eğlendirmek için alıyor o da bir heves yani. Sonrasında bakmıyorlar.

Ölecekse de elimizde ölsün yapacak bir şey yok doğanın kanunu böyle.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Çoğu arkadaşıma katılıyorum. 🤗
Keşke istedikleri gibi uçup sonra geri dönseler ama artık doğa kuşu değil kafes kuşu oldukları için doğada olan kuşlardan bir çok fonksiyonlarını kaybediyorlar kafeslerde yaşayan kuşlar. O yüzden evden çıktığı anda zayıf olduğu için besin zicirine yem olur çoğu. 🥲 Arkadaşlarımında dediği gibi onlara en iyi şekilde hayatlarını devam ettirmeye çalışmak, kafes kuşu olan minnoşlarımız için elimizden geleni yapmak yeterli bence. 🤗

Ben üretici değilim ama bende yavruları sahiplendirirken kırk kere düşünüyorum, sahiplendirmeden önce şartlarımı söylüyorum. Eğer iyi bir yaşam sunamayacaksa vermiyorum. Verdiğimde de ayrılmak zor geliyor. Özellikle bir tanesini hiç tanımadığım birine sahiplendirdim iki gün ağlamaklı oldum. 😢 Üretici olsam hiç dayanamam sanırım.😅

Üst Alt