• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çekirdek çok yerse sorun olur mu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

osseyettino

Aktif Üye
Sultan papağanım yem yememeye başladı çok az yiyor ama sadece çekirdek yiyor çekirdek koymazsam kursağı boş oluyor aç kalmaması için çekirdeği önünden almasam en azından aç kalmasa sorun olur mu

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Çekirdeği az koy, yem içine aspur koyabilirsin ve dal darı kafese asabilirsin fazla çekirdek yemesi karaciğere zarar vermesin

osseyettino

Aktif Üye
Cips olmaz. Cips tuzlu ve baharatlı kuşa zarar verir lütfen birdaha kusunuza kendi yiyeceğiniz şeylerden vermeyin.
Sade patates cipsini çocuklar yerken yemiş versek gene yer ama verilmedi bir daha önemli olan aç olması mama aparatıylada vermedim verememde

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kursak kontrolü yaptınız mı hiç boş mu oluyor genelde

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Elle besleyin besleme aparatı ile sadece çekirdek kursagi doldurmaz

beyyza02

Müdavim
Sade patates cipsini çocuklar yerken yemiş versek gene yer ama verilmedi bir daha önemli olan aç olması mama aparatıylada vermedim verememde
çekirdek içine azıcık yem atsanız yemleri yemiyor mu? aparatla olmazsa mama yapıp çay kaşığını uzatmayı deneseniz? acaba iştahı mı yok sadece onu yiyor yoksa alışkanlık mı olmuş....

osseyettino

Aktif Üye
çekirdek içine azıcık yem atsanız yemleri yemiyor mu? aparatla olmazsa mama yapıp çay kaşığını uzatmayı deneseniz? acaba iştahı mı yok sadece onu yiyor yoksa alışkanlık mı olmuş....
galiba dediğiniz gibi alışkanlık olmuş iştah olmasa istekli çekirdek yemez herhalde yumurta rendeledim tadına bir iki baktı onu da beğenmedi yemedi çay kaşığıyla mama vermeyi deneyeceğim

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Siringayi denemen gerekiyor besleme mama aparatı alamıyorsanız bence eczaneden bir muadil temin edin para alacaklarını pek sanmam onunla deneyin

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Çünkü artık zorla beslemeniz gerekiyor başka çareniz yok, yoksa ani kilo kaybı olur ve kuşun hayati riski artar kurtarılamayacak hale gelir

Rommel'in annesi

Yeni Üye
Sultan papağanım yem yememeye başladı çok az yiyor ama sadece çekirdek yiyor çekirdek koymazsam kursağı boş oluyor aç kalmaması için çekirdeği önünden almasam en azından aç kalmasa sorun olur mu
Benimde Sultan papağanım var . Çekirdek yemeyi çok seviyor bnde çekirdekleri kırıp içini çıkarıp kabuklarını veriyorum. Sultan papağanlari Çekirdek çıtlarken çıkan sesi çok severler kırıp bırakıyorlar. Bn öyle yaptığım da strese girmiyor. Kafesinde kırarak stres atıyor sizde öyle yapın

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Benimde Sultan papağanım var . Çekirdek yemeyi çok seviyor bnde çekirdekleri kırıp içini çıkarıp kabuklarını veriyorum. Sultan papağanlari Çekirdek çıtlarken çıkan sesi çok severler kırıp bırakıyorlar. Bn öyle yaptığım da strese girmiyor. Kafesinde kırarak stres atıyor sizde öyle yapın
Konu çok eski. Eski konuları canlandırmayalım lütfen.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...