• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Büyük ayrılık

sultanpapagani6272

Aktif Üye
Yaklasık 1.5-2 hafta izmirden ankaraya gitmem lazım 1 hafta sonra 1 sultan papağanım 2 muhabbet kusum var. 2si eve geleli 2 hafta oldugundan dısarı cıkmaya cok alısık değil. Diğeride bir ara esi ölünce 6 ay dısarda kaldı ama son 3 aydır dısarı cıkıyordu ona zor gelebilir diye dusunuyorum. Gerekli yemliklerim var otomatik manuel vs. Büyük suluklarda var o konuda sıkıntı cekmeyiz ama ne yapabilirim sizce. Komsumuza anahtarı bırakıcam arada kontrol edicek suyunu vs. ama dısarı cıkaramayacak doğal olarak. Öneriniz nedir, teşekkürler.

sultanpapagani6272

Aktif Üye
esi ölünce 6 ay hic cıkmadı*
birde yeni gelen 2 kuş son 2 haftadır düzenli günde 6 saat dısarda.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kafeste kalmaları en güvenilir olanı. Komşunuzda sık ziyaret ederse sorun olmaz.

sultanpapagani6272

Aktif Üye
Kafeste kalmaları en güvenilir olanı. Komşunuzda sık ziyaret ederse sorun olmaz.
Teşekkürler papağan kafesi ayrı birlestirsemmi diye düsünüyorum yalnız kalmasın. Yoksa yanyanamı bırakayım? Papağanım uysal saldırmaz ısırsa bile acıtmıyor muhabbet kusu ısırıgı daha cok acıtıyor ama kuslardan eski olanı sağa sola bulasıp yaramazlık yapmayı kavga etmeyi dövüsmeyi cok seviyor ben ayırıyordum öyle durumlarda normalde papağana sataşırsa onun icin kötü olabilir yinede birlestireyimmi sizce yoksa yanyanamı koyayım

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Aynı kafes riskli olabilir. Kafesleri yanyana koymanız uygun olur.

sultanpapagani6272

Aktif Üye
Merhaba tekrar yazıyorum herseye ragmen birsey olursa diye evcil hayvan kamerası aldım ama kameradan konusabilme özelliği var sizce kameradan ses göndersem korkarlarmı yoksa onlar icin iyimi olur korkarlarsa daha kötü olur diye dusunuyorum kamera kullanan varsa bilen biri varmı

sultanpapagani6272

Aktif Üye
Selam tekrardan yarın yola cıkıcaz kafes düzenleri hakkında son kez danışmak istedim

Bilmeyenlere özetle 15 gün şehir dısına gidicez 1 papağan 2 muhabbet kusum var komsumuza anahtar bıraktım ama yinede isimi sağlam kazığa bağlamak istedim. (Muhabbet kusları beraber yasıyor papağan ayrı)

Muhabbet kuslarına 1 oto yemlik + kafes tabanına oto yemliğin altına (icine pislemesinler diye) tabakta yem bırakıcam. sultan papağanına 4-5 tane manuel yemlik + banyoluğa yem doldurup onu bırakıcam.

Öncelikli sorum: Eğer yemleri biterse kafes tabanından yemeyi akıl ederler değilmi? Veya icine pisleyemezler üstü kapalı ama yinede 3-4 tane kaçabilir sıkıntı olurmu onlar icin.

Suyu komsum değiştirir tazeler ama ikisinede 2 suluk takıcam yinede.

Sıkılmamaları icin ne yapabilirim?

Önerilerinize acıgım siz uzun yollarda neler yapıyorsunuz evcil hayvan kamerasından her duruma karşı kafeslerini takip edicem 🙏🏻

sultanpapagani6272

Aktif Üye
Oyuncak olarak zilim var iki tanede aynam var ayna zararlı diye duydugumdan kullanmıyorum sizce papağana takmalımıyım kafeslerini yanyana koyucam ama yinede takayımmı? Zilide kendi korkumdan takamıyorum birsey olurda icindeki zili yutarsa vb. diye. Muhabbet kuslarınında salıncağı var o takılı

Üst Alt