Muhabbet kuşu 2 yaşı geçti erkek,yerli muhabbet kuşu. Tüy dökümündeydi 1.5 haftadır ve birkaç gündür çete kısmında şişlik var büyüyor anlamadım veterinere götürme şansım yok öğrenciyim ne yapacağımı bilmiyorum
Muhabbet kuşu 2 yaşı geçti erkek,yerli muhabbet kuşu. Tüy dökümündeydi 1.5 haftadır ve birkaç gündür çete kısmında şişlik var büyüyor anlamadım veterinere götürme şansım yok öğrenciyim ne yapacağımı bilmiyorum
Solunum da problem var mı dikkat ettiniz mi. Eğer hayır ise oraya günde iki kez terramicyn deri merhemi sürün beş veya altı gün boyunca sonra süreci takip edin. Apse küçülmezse orasının içi temizlenip sonra kremle desteklenmesi gerekir. Ama önce dediğim yöntemi deneyin.
Sinüsler dolmuş o yüzden şişlik var büyük ihtimalle. Kuyrukta sekiyor. Doksisiklin etken maddeli antibiyotik kullanımı olabilir. Ama egzotik veteriner kliniğine götürüp muayene olması uygun olur.
İlaçları almak için de belli bir bedel ödeyeceksiniz. Size en fazla kekik çayı önerebilirim. Ama o da semptomları o an baskılar hastalığı tedavi etmez.
Sinüsler sadece göz çevresinde yayılım göstermez iltihap birikimi cere üstünde de kendini belli eder. Kuyrukta sekiyorsa solunum problemi varsa kuvvetli ihtimal ben sinüzit e yorarim. Ama net teşhis için egzotik veteriner kliniğine gitmeniz.