• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı Burun tüyleri

sirikoloji

Yeni Üye
Merhabalar yaklaşık 1 ay önce sevda papağanı sahiplendim burnunun üzerindeki tüylerde açılma oluyor ikinci kez oldu (iki hafta önce olmuştu bir de) sebebi ne olabilir bir fikriniz var mı enerjisi falan gayet yerinde ötüyor kafesinden çıkıp uçuyor yem yemesinde su içmesinde de bir problem göremedim fotoğraflarını ekledim

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Burun akıntısı var mı? Tüylerinde sorun yok. Burundan gelen mukus ttüyleri yapıştırmış. Yıkanmayı çok severler ılık su koyun yayvan bir kaba yıkansın. Kekik demleyip suluğuna koyun. Burnuna gelecek şekilde fısfıs yapın. Yıkanacağı suyada Kekikli su yapabilirsiniz. Hava akımında kalmasın yada odası soğuk olmasın.

Takviye kullanıyor musunuz?

sirikoloji

Yeni Üye
Burun akıntısı var mı? Tüylerinde sorun yok. Burundan gelen mukus ttüyleri yapıştırmış. Yıkanmayı çok severler ılık su koyun yayvan bir kaba yıkansın. Kekik demleyip suluğuna koyun. Burnuna gelecek şekilde fısfıs yapın. Yıkanacağı suyada Kekikli su yapabilirsiniz. Hava akımında kalmasın yada odası soğuk olmasın.

Takviye kullanıyor musunuz?
Takviye goldwings in multivitamini vermişlerdi ilk alırken onu kullanıyorum burun akıntısı olduğunu sanmıyorum çünkü böyle oluyor 4 5 saate geçiyor ve sürekli olmuyor hasta olmasından korktuğumdan yıkanması için şu koymadım açıkçası, ev de sabit 21 derece oluyor genelde termostattan ayarlıyorum

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Burundan değilse suluktan yıkanmayada çalışıyor olabilir. Bu nedenle ıslaktır belki. Tüylük bir durum değil. Gözlemleyin.

Linkteki takviyeleri kullanmanızı tavsiye ederim.

Üst Alt