• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Burun tıkanıklığı

Enes592571

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Burun tıkanıklığı
Hastalık Belirti Tarihi
4 Tem 2025
Merhaba 3 aylık muhabbet kuşum var son 1 buçuk haftadır burnu kapalı ama yem mama yiyor su içiyor hareketli sayılır bugün biraz halsizlik var ağzından nefes alıyor burnu kapalı olduğu için bugün yem kustu 15 20 saniye

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye

mortsvivants

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Dışkılarını da bir ekleyin. Mert'in dediği gibi kekik çayı yapıp suluğuna yarı su yarı çay oranında koyun. 4-5 saat suluğunda dursun ardından kapalı şişe sade su ile değiştirin. Kekik çayını sprey kutusuna koyup ceresine doğru da uzaktan sıkın.

Enes592571

Yeni Üye
Dışkılarını da bir ekleyin. Mert'in dediği gibi kekik çayı yapıp suluğuna yarı su yarı çay oranında koyun. 4-5 saat suluğunda dursun ardından kapalı şişe sade su ile değiştirin. Kekik çayını sprey kutusuna koyup ceresine doğru da uzaktan sıkın.
Kekik çayı yaptım koydum suluğuna burun etrafında deri sökülmesi dökülmesi var teşekkür ederim

Enes592571

Yeni Üye
Kekik çayı ise yaradı biraz hafifletti Röhnfried gervit w almayı düşünüyorum daha iyi vitamin öneriniz varsa onlarıda alabilirim

mortsvivants

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kekik çayı ise yaradı biraz hafifletti Röhnfried gervit w almayı düşünüyorum daha iyi vitamin öneriniz varsa onlarıda alabilirim
Onu alın beraberinde bt amin forte ve entrobac probiyotik de alın eğer yoksa iyi olur. Ceresine ara ara tatlı badem yağı ya da kokusuz vazelin ile bakım yapabilirsiniz. Dışkıları da iyi duruyor gayet.

Enes592571

Yeni Üye
Onu alın beraberinde bt amin forte ve entrobac probiyotik de alın eğer yoksa iyi olur. Ceresine ara ara tatlı badem yağı ya da kokusuz vazelin ile bakım yapabilirsiniz. Dışkıları da iyi duruyor gayet.
Hocam kusma başladı anlamadığım şekilde şu içti sonra yem yedi yemi tamamen boşalttı sonra temizlensin diye temiz su içirdim onuda çıkardı beden olabilir yemden kaynaklı olabilirmi

mortsvivants

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Hocam kusma başladı anlamadığım şekilde şu içti sonra yem yedi yemi tamamen boşalttı sonra temizlensin diye temiz su içirdim onuda çıkardı beden olabilir yemden kaynaklı olabilirmi
Kullandığınız yem nedir? Streamable.com üzerinden videosunu ekleyin. Başka bir şey tüketti mi?

Enes592571

Yeni Üye
Başka bişey tüketmedi bado marka yem küçük papağan türleri için yemi değiştiriyorum hemen yemden süphelendim başka bişey tüketmedi kekik suyu ve yem yemişti vitaminleride şipariş ettim yem kusma durdu ama nefes alması ağızdan aldığı için hırıltımsı bi ses çıkarıyor

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Başka bişey tüketmedi bado marka yem küçük papağan türleri için yemi değiştiriyorum hemen yemden süphelendim başka bişey tüketmedi kekik suyu ve yem yemişti vitaminleride şipariş ettim yem kusma durdu ama nefes alması ağızdan aldığı için hırıltımsı bi ses çıkarıyor
Yemin tarihi geçmiş olabilir. Ve bu muhabbet kuslarına uygun deildir. Karısık muhabbet kuşu yemi vermeniz gerekir

Enes592571

Yeni Üye
[
Rica ederim ağzında koku varmı. Kusması salyalı mı
bide bişey sorucum kusura bakmayın burnu kapalı olduğu için ağızdan hava alıyor hava alırken değişik ses çıkması normalmı o kafamı kurcaladı ilk defa yem kustu kursakla ilgili bişey olmadığını düşünüyorum

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
[

bide bişey sorucum kusura bakmayın burnu kapalı olduğu için ağızdan hava alıyor hava alırken değişik ses çıkması normalmı o kafamı kurcaladı ilk defa yem kustu kursakla ilgili bişey olmadığını düşünüyorum
Burnu tıkalı oldugu için normaldır. Kekik çayını spreyleyme olarak burnuna sıkınız.

Son düzenleme:

Enes592571

Yeni Üye
Rica ederim sorun olursa yine yardımcı oluruz
Merhaba aklıma takıldı acaba astım gibi ciddi bi problem değildir değilmi yem bayatmış sanırım yeni değiştirdim kusma kesildi ama ağız açma kafamı kurcaladı onun dışında uçma yem yeme flaan bi problemi yok dışkıda normal ağzından nefes alırken kuyruğuda aynı şekilde hareket ediyor o beni şüphelendirdi kuş kumu yoktu onuda aldım

Enes592571

Yeni Üye
Rica ederim sorun olursa yine yardımcı oluruz
Biraz videolar izledim astım yok gibi çık çık gibi ses çıkmıyor nefes alırken hava giriyormuş gibi ses çıkıyor bide kuyruğu hareket ediyor hümsürmeye çalışıyor arada burnunda kapalı vitamini bugün verdim 1 kere içti

Üst Alt