• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Burun Deliği

Melike Nur

Aktif Üye
Kuşumun tırnağı farklı olduğu için bazen burun deliğine girebiliyor. Normalde ben çıkartıyordum bayadır da olmuyordu ben tatildeyken galiba yine aynı sorunu yaşamış. Kendiliğinden düzelir mi ben ek bi destek uygulamalı mıyım keyfi neşesi yerinde

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Tırnağı farklı değil normal burnunda yara göremedim sanırım bir sıkıntı yok gibi

ebrares

Müdavim
Tırnakları fazla uzamış sanırım tahta tünek mi kullanıyosunuz plastik mi

Melike Nur

Aktif Üye
Tırnakları fazla uzamış sanırım tahta tünek mi kullanıyosunuz plastik mi
Tahta tünek kullanıyorum ama bu kuşumun ayakları çok değişik tırnakları da farklı uzuyor normalde kendi kırıyordu ama artık çok kırmıyor

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
ben de bir sıkıntı göremedim ayrıca anlamadığım konu tırnağı burun deliğine takılı şekilde mi kalıyor, siz mi çıkartmak durumunda kalıyorsunuz?

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Tırnaklrına bakım yapın törpüleyin simdi kesin diyeceğim kesmek karşıtı insan çok ama törpü yoksa tırnak makası ile tırnağın içerisinde kılcal. Damar ve görünür göz ile baktığınızda ona gelmeyecek şekilde kesebilirsiniz ucundan hafif kısaltırsanız düzelir o damara dikkat edin yoksa kanar nette araştırırsan muhabbet kuşu tırnak kesimi diye resimli tarifini görürsün tam dik olarakta kesme tırnak estetiği nasılsa öyle kes

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Sağ ayak hafif yan basıyor tırnakta haliyle içe dönük kaşıma durumunda buruna giriyor sanırım
O büyük ihtimalle yavruluktan kalma :) yavruyken anne üzerine yattıgı için ayaklar içe veya dışarı doğru çap olabiliyor kuş büyüdüğü için ona ypcak birşey yok malesef

Ege A.

Paylaşımcı
Benim de kuşumun tırnakları aynı şekildeydi hep takılıyordu biryerlere muhabbet kuşları için özel tırnak makası var onu alıp kesebilirsiniz ve burun deliğinde kanama veya nefes almakta sorun yoksa birşey olmayacağını düşünüyorum :)

Bahar Y.

Müdavim
Tecrübeniz ve yeterli bilginiz yoksa tırnak kesimi konusunda siz kesmeyin kanama olabilir damardan keserseniz