• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Burun akıntısı ve kuyruk atması sorunu

Sütlü

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Burundan sarı akıntı geliyor ve tıkanıyor, kuyrukta da hareket var
Hastalık Belirti Tarihi
6 Kas 2023
Merhaba kuşumun ceresinin sol kısmından hafif sarı akıntı geliyor ve kuyruk atması problemi yaşıyor ilk üşüttüğünü anladığım an yerini hemen değiştirip suyuna limon ve multivitaminlerini damlattım daha sonra forumda gördüğüm kekik suyu ve spreyinden de yaptım sıcak tutmaya devam ettim enerjisinde yem veya su içmesinde hiçbir durgunluk yok dışkısını da ekliyorum ama kuyruğunun nefes aldıkça hareket etmesi ve arada kursağının şişer gibi oynaması tedirgin ediyor bunun hakkında ne yapabilirim yardımcı olur musunuz?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba kekiktem sonra bir değişim olmadı mı?
Streamable üzerinden kuyruğu da görünecek şekilde videosunu paylaşır mısınız bakalım

Sütlü

Yeni Üye
Streamable Video

Evet pek bir değişim olmadı burun akıntısı ortam sıcak olmasına rağmen de geçmedi maalesef

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba evet kuyrukta sekme var. Bence ilaç kullanımına hemen başlamayın. Önce respiratory turbo nefes açıcı temin ediniz. Bir müddet kullanın aynı zamanda yine kekik spreyi de burun deliklerine gelecek şekilde fısfıslayın. Daha sonra okaliptüs yaprağı alıp kafes tabanına serpin. Eğer ki herhangi bir ilerleme olmazsa duruma göre ilaç kullanırsınız 😊 bağışıklığı da güçlendirin multivitamin gervit ve probiyotik entrobac alınız. Bu iki takviyeyi haftanın farklı günlerinde suluğuna koyunuz. Umarım hepsi düzenli şekilde kullanıldığında fayda sağlar 🙏🏻

Sütlü

Yeni Üye
Yardımız için teşekkürler vitaminlerinin siparişlerini vermiştim muhtemelen pazartesi günü elimde olurlar size son birşey daha sormak istiyorum kekik spreyi için kullandığım sprey şişelerinin ağızları genelde büyük bu yüzden sıkınca kuş aşırı ıslanıyor evde küçük damlalık var onunla burun deliğine 1 damla olcak şekilde damlatsam sorun olur mu?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Yardımız için teşekkürler vitaminlerinin siparişlerini vermiştim muhtemelen pazartesi günü elimde olurlar size son birşey daha sormak istiyorum kekik spreyi için kullandığım sprey şişelerinin ağızları genelde büyük bu yüzden sıkınca kuş aşırı ıslanıyor evde küçük damlalık var onunla burun deliğine 1 damla olcak şekilde damlatsam sorun olur mu?
Sorun olmaz yapabilirsiniz yaptığınız kekikli ürün yeterki cereye temas etsin. İçeriğindeki kaya tuzu ve karbonattan dolayı rahat nefes almasını sağlayacak 😊🙏🏻

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Ben olsam ne olur ne olmaz damlatmazdım. Ciğerlerine kaçma ihtimali olur çünkü. Kafasının önünde havaya sıkın arada. Dışkı şekli, rengi, kıvamı bozulursa yine buradan yazın. Evde gripli biri var mı son 10 gündür?

Sütlü

Yeni Üye
hayır evde gripli hiç yok dün izin vermediği için spreyleme yaptım burnuna doğru pek ıslanmadı zaten ancak bugün daha fazla burun akıntısı olmuş ve kuyruk sekmesi de aynı burnu da akıntıdan dolayı daha fena tıkanmış artık temizletmemek için benden kaçıyor enerjisi yemesi içmesi hala keyifli ötüyor oynuyor ama bu hali daha da kötü olursa diye endişeliyiz çünkü artık nefes alırken arada hırıltı sesi gelmeye başladı

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
hayır evde gripli hiç yok dün izin vermediği için spreyleme yaptım burnuna doğru pek ıslanmadı zaten ancak bugün daha fazla burun akıntısı olmuş ve kuyruk sekmesi de aynı burnu da akıntıdan dolayı daha fena tıkanmış artık temizletmemek için benden kaçıyor enerjisi yemesi içmesi hala keyifli ötüyor oynuyor ama bu hali daha da kötü olursa diye endişeliyiz çünkü artık nefes alırken arada hırıltı sesi gelmeye başladı
O halde kulak çubuğu pamuğunu nemlendirin yaptığınız kekikli ürünü. Kulak çubuğu yardımıyla cere bölümünü hafifçe siliniz akıntıları alınız. Cere bölümünün dokusu yumuşaktır dikkatli olunuz. Akıntılar cereyi kapatırsa bu sefer nefes almakta daha da zorlanır.

Sütlü

Yeni Üye
Merhaba, kuşumun burnundaki akıntı giderek daha fena hal almaya başladı artık ceresinin 2 deliği de akıyor ve kafaüstü tüyleri full ıslak ve yapışık oluyor hemen temizlesem bile maks 4-5 saate yeniden vaziyet bu oluyor özellikle sağ delik temizlesem bile minicik açılıyor ve içi sürekli ıslak ikisininde

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba, kuşumun burnundaki akıntı giderek daha fena hal almaya başladı artık ceresinin 2 deliği de akıyor ve kafaüstü tüyleri full ıslak ve yapışık oluyor hemen temizlesem bile maks 4-5 saate yeniden vaziyet bu oluyor özellikle sağ delik temizlesem bile minicik açılıyor ve içi sürekli ıslak ikisininde
Öncesinde gervit ve probiyotik le kuşunuzun bağışıklığını güçlendirip daha sonra doksisiklin etken maddeli ilaç kullanmanız fayda sağlar diye düşünüyorum daha sonra yine gervit ve probiyotik desteğiyle. Yine hocalarımız da konunuza müsait olduklarında bakarlar.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Kuşun tekrar beyaz kağıt üzerine dışkılarını görelim. Yeni videosunu görelim. Ürünler geldi mi? Geldiyse, önce 1 gün sadece respiratory turbo, sonra da 3 gün sadece entrobac verelim. Respiratory turboyu da minik bir sprey şişesinde hazırlayıp arada kuşa doğru havaya püskürtelim. Açıkçası virütik olduğundan kuşkulanıyorum. Bakteriyel değilse amtibiyotik işe yaramadığı gibi ters teper. Dışkı ve videoya göre karar vereceğiz, tedavi gerekip gerekmediğine. Takviye dozajları:

Respiratory turbo: yarım suluğa (50 ml) 3 damla
Entrobac: yarım suluğa 1 pirinç tanesi
Gerwit: yarım suluğa 5 damla

Ürünleri asla karıştırmayın. Sadece şişe su kullanın (arıtma, çeşme olmasın) Daha bir programa geçmiyorsunuz. Önce bir teşhis yapalım, ona göre izleyeceğiniz yolu konuşalım.

Sütlü

Yeni Üye
kuşumun şuan güncel durumunda burun akıntısı 2 gündür baya geçmiş durumda sadece kuyruk oynaması kaldı burun delikleri de açıldı aynı şekilde vitaminleri elime ulaştı dün kendisine ilk defa gerwit w 5 damla vermiştim yarım suluğa enerjisi ve bizimle oynaması vs hala keyifli ve yerinde görsellerini ekliyorum
Streamable Video

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
kuşumun şuan güncel durumunda burun akıntısı 2 gündür baya geçmiş durumda sadece kuyruk oynaması kaldı burun delikleri de açıldı aynı şekilde vitaminleri elime ulaştı dün kendisine ilk defa gerwit w 5 damla vermiştim yarım suluğa enerjisi ve bizimle oynaması vs hala keyifli ve yerinde görsellerini ekliyorum
Streamable Video
Bu çocuğun kilosunu biliyor musunuz? İştahı yerindeyse ona tarçın ve kekiklı mama hazirlayın verin ve yeri çok sıcak olsun sabit ısıda 👍Herhangi bir ilaç kullandınız mı? Doksisiklin içerikli ilaç kullanılabilir ama öncesinde antibiyotiğe hazırlamak lazım çünkü bağışıklık sistemini çökertir

Sütlü

Yeni Üye
Yeri evin en sıcak yerinde ve hep üstü örtülü sabit ısıda hiç ilaç kullanmadık bu zamana kadar kekik çayı ve spreyi verdim sadece dün aldığım vitaminlerden ilk defa gerwit verdim iştahı falan gayet normal meyve sebze de yiyor sürekli doksisklin içerikli ilaçlardan reçetesiz veterinerden alabilir miyiz?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Yeri evin en sıcak yerinde ve hep üstü örtülü sabit ısıda hiç ilaç kullanmadık bu zamana kadar kekik çayı ve spreyi verdim sadece dün aldığım vitaminlerden ilk defa gerwit verdim iştahı falan gayet normal meyve sebze de yiyor sürekli doksisklin içerikli ilaçlardan reçetesiz veterinerden alabilir miyiz?
O zaman bu şekilde 10 -15 gün bakalım düzelme olmazsa o zaman ilaç önerelim 👍

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Streamable Video
Burun akıntısında azalma varsa, ben şimdilik antibiyotik kullanmayalım derim. Bakteriyel olsaydı, daha da kötüleşir, ciğerlere inerdi. Dışkıda bozulurdu. Dediğim gibi virütik bence. Haftalık rutin bir program uygulayın. Mesela şöyle olabilir;
Pazartesi:gerwit
Salı:sade su
Çarşamba: respiratory turbo
Perşembe:sade su
Cuma: entrobac
Cumartesi: sade su
Pazar: respiratory turbo

Burun akıntısı, grip belirtileri geçince respiratory turboyu haftada 1 e indirin. Pazar günkünü kaldırın, sade su verin yani

Sütlü

Yeni Üye
Tamam çok teşekkürler dediğiniz gibi uygulayıp sizlere dönüş sağlayacağım 🙏🏻

Sütlü

Yeni Üye
Tamamdır bu arada vitaminlerden calci-lux ve Bt-amin forte de bulunuyor bunlardan da kullanabilir miyiz bu süreçte yoksa daha sonra mı kullanacağız?

Üst Alt