• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Burun akıntısı, kuyruk titretmesi ve hapşırık

Ziya10

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Arada kendini kabartma devamlı olmuyor, hapşırık,kuyruk titretmesi, burun akıntısı
Hastalık Belirti Tarihi
1 Ara 2022
Kullanılan İlaç
Terraimcin suyuna ekledim ve burnuna sürdüm bir kaç gün
Merhabalar, Bir çift kuşum var dişi burun akıntısı kuyruk titremesi ve arada da hapşırık var yaklaşık bir aydır. İştah açık ishal yok hırıltı yok, suyuna vitamin takviyesi sirke yapıyorum sıcak yerde tutuyorum belirli aralıklarla yeşillik ve meyve veriyorum. En son sarımsağı ezip suyunu koydum suluğa üç gün. Yine düzelmedi. Son yavru yeme düştükten sonra iki kez çiftleştiklerini gördüm 15 gün oldu hala yumurta yok ve artık dişi erkekten kaçıyor çiftleşmek istediğinde. Hastalık nasıl geçer ve yumurta durumu ne olur bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim iyi forumlar dilerim

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşları uzun kısa tünekte dururken bir videosunu ve ayrı ayrı dışkı fotoğraflarını görebilir miyiz

Ziya10

Yeni Üye
Yumurta yok kontrol ettim, solunum rahatsızlığı olduğunu düşünüyorum bende ama tedavi bulamadım yukarıda yazdığım şeyleri denememe rağmen 1 aydır devam ediyor belirtiler

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hataları söylüyorum teramiycn suyuna koyulmaz! Sarımsak verilmez! Sirke verilmez hele vitamin ile birlikte hiç verilmez! Kuşlar sırf kızısip size yavru versin diye Nijer ve keten tohumunu vermişsiniz kulaktan duyma teorilerle bu kuşlara sadece eziyet etmişsiniz yazık tedavileri yanlış yerlerde aramış ve yanlış denemeler yapmışsınız 🙄 şimdi yapmanız gerekeni söylüyorum öncellikle yuvaligi çıkarın kafesi güzel bir dezenfekte ediniz..Temin edeceğiniz ürünler grit kum, kalamar kemiği, gerwit, entrobac ve iyi karışım yem bunları alıp kuşları en az iki hafta bir bakıma alınız.. videoda sadece çalışan bir makina sesinden başka hiçbir ses duymadım ortam karanlık hiç net değil yerde dökülen kızıştirici yemlere karışmış dışkı tek dikkatimi çeken manzaradir..

Ziya10

Yeni Üye
Nijeri yeni verdim onu da dökmüşler eve yeni gelip gördüm videoyu temizlemeden çektim 1 aydır kızıştırıcı vermedim çiftleştiler yumurta netleşsin diye. Sirke ve vitamini beraber vermedim. Kafes temizliği yaptım yuvayı çıkardım. Dediğiniz ürünleri sipariş vericem İnşallah iyi gelir. Hayvanlara eziyet olsun diye yaptığım bir uygulama değil iyi olsun diye yaptım internetten araştırdığım kadarıyla bu kadar oluyor üretici veya veteriner değilim. En son olarak da buraya yazmak geldi aklıma iyileşmeyince. Teşekkür ederim yardım için

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Sadece dişiyi tekrar atabilir misiniz videosunu

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşta solunum var takviye ile geçmez bence doksimis alıp 5 gün uygulayın. Sonrasında probiyotik kullanın üst üste 3 gün civarı kuşları bu süreçte ayırsanız iyi olur