• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bulut & Limon İlk Yumurta

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Valla öyle abicim. 😂 Bir tanesi için sözüm vardı bir ablama eğer dişi olursa, şimdiden düşünüyorum nasıl vereceğim diye. 😅 Ama yakın oturuyoruz o yüzden istediğim zaman gider bakarım,olmadı görüntülü ararım.😀

Dünyaya gelen büyüyor hocam. 1 ve 2 numara 20 günlük oldu. 3 numara da 17 günlük. Yumurtanın ilk geldiği zamanı o heyecanı hala yaşıyorum ama büyüdüler artık. 🤭

Yalnız iki gündür çok daha gürültü çıkarıyor yavrular, acaba anne yetemiyor mu diye bir kursaklarında baktım büyüklerin boş duruyor. Gün içinde takip edeceğim yine boş mu diye ama şimdide mama vereyim mi sizce?😊
Anne babaya yavru vermek yeter yavrulara ekstra gerek yok eğer sürekli beslemnediğinden emin olunursa düşünülebilir. Anne baba bu zamanda büyük yavruları daha az besleyebilir küçüklere yönelebilir

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Anne babaya yavru vermek yeter yavrulara ekstra gerek yok eğer sürekli beslemnediğinden emin olunursa düşünülebilir. Anne baba bu zamanda büyük yavruları daha az besleyebilir küçüklere yönelebilir
Küçüklerin kursakları dolu evet, babamız beslemiyor maalesef. Artık dişiyide beslemiyor kız geliyor yanına kaçıyor. Sadece dışarı çıkmak istiyor babamız. 🙄 Limon kendi yem yiyor artık.

O zaman gözlemledikten sonra mı büyüklere vereyim mama?
Yuvaya daldarıda koydum.

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Küçüklerin kursakları dolu evet, babamız beslemiyor maalesef. Artık dişiyide beslemiyor kız geliyor yanına kaçıyor. Sadece dışarı çıkmak istiyor babamız. 🙄 Limon kendi yem yiyor artık.

O zaman gözlemledikten sonra mı büyüklere vereyim mama?
Yuvaya daldarıda koydum.
Beyefendide besler merak etmeyin iyice acıksınlar mama istesinler bak nasıl besliyor. Baba ve yavrular ile bu zamanda pek ilgilenmeyin derim

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Maşallah hepsi çok güzel
Sağlıkla sıhhatle dussunler yeme 🌼
İnşallah canım. Bir yeme düşselerdi. Sırasıyla başlıyor endişeler. 😅

Beyefendide besler merak etmeyin iyice acıksınlar mama istesinler bak nasıl besliyor. Baba ve yavrular ile bu zamanda pek ilgilenmeyin derim
Bulut ilk zamandan beri pek ilgili değildi ama inşallah dediğiniz gibi olur,çok isterim oda beslesin ilgilensin. 🤗
Yavrular dünden beri eskisine göre bazen hareketsiz duruyorlar bu normal bir durum mu o zaman? Ben kursakları boş olunca ve halsiz görünce endişe ettim bir an. 😅

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
İnşallah canım. Bir yeme düşselerdi. Sırasıyla başlıyor endişeler. 😅

Bulut ilk zamandan beri pek ilgili değildi ama inşallah dediğiniz gibi olur,çok isterim oda beslesin ilgilensin. 🤗
Yavrular dünden beri eskisine göre bazen hareketsiz duruyorlar bu normal bir durum mu o zaman? Ben kursakları boş olunca ve halsiz görünce endişe ettim bir an. 😅
Çok halsiz iseler sıkıntı olabilir

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yavrular yavaş yavaş büyümeye devam ediyorken renkleri de iyice belirginleşmeye başladı.

Bir ve iki numara babasına benzeyecek diyordum ama sadece beyazlıkları benzeyecek galiba. 😅

1 numara ne gri ne mavi bir renkte. Annem Bulutun rengi diyor ama değil bence. 😅

Farkı görebilmek için Bulut'un yavru halindeki fotoğrafını da ekliyorum. Sizce benziyorlar mı? 🤭

Ekli dosyayı görüntüle 25457

Ekli dosyayı görüntüle 25454

2 numara kahverengi beyaz. Sanırım tarçın renk diyorlar ama emin değilim tabi. :)

Ekli dosyayı görüntüle 25455

Ayrıca bu kesin dişi,şimdiden başladı ısırmalara sıpa. 😀

Ekli dosyayı görüntüle 25456

3 numarada annesine benziyor diyorduk ama sarı ve kahverengi olacak galiba o da.

4 numarada sarı renk tüyler yapmaya başlamış.
5 numarada tüyleniyor.

Tamamen tüylenmiş hallerini çok merak ediyorum. 😍
Çok tatlılar maşallah 😍 bir numaraya bakmaya doyamadım 😁 ne çabuk büyüyor bunlar yalnız 🤔

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
20220523_080819.jpg

Bulut ve Limonun ilk kuluçkasından bir numara Poyraz beyi ve 2 numara Tarçın hanımefendiyi yuvadan ayırdım. 🤭

Genetik olarakta Bulut'un kopyaları olmuşlar resmen. Diğer 3 yavruda Bulut'e benziyor gibi. 3 numarayı da bir kaç güne ayıracağım.

Başta yem kırmayı öğrensinler diye leğen içine koyup bir gün sabahtan akşama kadar orada tuttum. Yem kırmayı öğrendiler şükür. Akşamında da kafese aldım iki yavruyu.

Tarçının kafese adapte olması zor olmadı ama Poyraz salıncakta olmadığı zamanlarda tabanda toprak kasenin yanına uzanıyor yuvadaymış gibi uyuyor. Onun alışması zaman alacak gibi. 😅

Yem yiyorlar ama az yiyorlar o yüzden daldarı da koymuştum kafese. Bir daldarıyı bir günde bitirmişler nerdeyse sıpalar. 🤣

Su içirmeyi ben yapıyorum onlar öğrenene kadar.

Bazen ikisi bir oluyor salıcakta.Çok tatlılar maşallah ya insanın yiyesi geliyor. 😀

20220522_215929.jpg

Ekli dosyalar

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
maşaallah maşaallah bıdıklara
Teşekkür ederim onlar adına. 🤗

Ben önceki çiftimde çoğu şeyi bilmediğimden endişe etmiyodum artık senin gibi en ufak şeye endişe ediyorum benim kuşlarda yumurtlama sürecinde çıksın bakalım keratalar dedeleri onları sevsin 😀😂
Hoşgeldin evhamlılar kervanına o vakit. 😀
Her dönem dertleri endişeleri bitmiyor maalesef, şu anki endişemde aç kalmaları. 😅

Yem kırmayı öğrendiler ama anneden yemek daha kolay geliyordu o yüzden pek yanaşmıyorlar yeme. Darı koyuyorum o yüzden. Onu da direkt yutuyorlar ya daha kolaylarına geliyor galiba. 😂 Bu sıkıntı olur mu onlara bilmiyorum tabi. Kabuksuz yemde alacağım. Yem yemedikleri için darı tanesi koydum,kolay kırılır diye. Bakalım eğer yine yemeye üşenirlerse elle besleme ile takviye yapacağım. Sadece daldarı ile koymazlar sanırım.

Umutbaba2702

Aktif Üye
Teşekkür ederim onlar adına. 🤗

Hoşgeldin evhamlılar kervanına o vakit. 😀
Her dönem dertleri endişeleri bitmiyor maalesef, şu anki endişemde aç kalmaları. 😅

Yem kırmayı öğrendiler ama anneden yemek daha kolay geliyordu o yüzden pek yanaşmıyorlar yeme. Darı koyuyorum o yüzden. Onu da direkt yutuyorlar ya daha kolaylarına geliyor galiba. 😂 Bu sıkıntı olur mu onlara bilmiyorum tabi. Kabuksuz yemde alacağım. Yem yemedikleri için darı tanesi koydum,kolay kırılır diye. Bakalım eğer yine yemeye üşenirlerse elle besleme ile takviye yapacağım. Sadece daldarı ile koymazlar sanırım.
Valla 30 günü buluyodu benim yavrular önceki 2 3 daha bekliyodu garantiliyodum ayırıyodum bende endişeleniyodum ama genelde ben 30 günlük olunca kuşçuya satıyorum zaten illaki kırarlar