filizlendirme doğru yapılırsa tedirgin olacak bir durum yok aslında.
ben buğday ve maş fasulyesini ilk 24 saat suda , kapalı bir kap içinde ve ışık görmeyen bir yerde tutuyorum. devamında sürgece alıp yine altında derince bir kap oluyor 24-30 saatte sürgeçte, bir poşet geçirip (nemli kalması için) yine ışık görmeyen bir yerde tutuyorum. sürgeçte kalan süre içerisinde 2-3 saatte bir sudan geçiriyorum. filizlendirmenin bozulmaması için ilk 24 saat hariç suda kalmaması gerekiyor, 2-3 saatte bir ıslatıp yine süzgeçte beklemeye devam ediyor. ıslatmak için her çıkardığımda filizlerin biraz daha uzadığını görüyorum. zaten buğday ve maş fasülyesi diri diri oluyor, erime olmaya başladıysa yumuşuyor ve pamukçuklanma oluyor.
Ekli dosyayı görüntüle 16031