• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Buğday Ruşeymi hakkında...

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhaba Sevgili Kuş Sevdalıları,

Acaba kuş mamasına buğday ruşeymisi ekleyen var mı? Varsa hangi ölçüde mamaya dahil ediliyor? Tavsiye ediyor musunuz?

Saygılarımla

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
merhaba bir çift kuş için mamaya bir tatlı kaşığı diye biliyorum

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Buğday ruşeymini kuşun mamasına katmanınızı öneririm... Ben memnun kaldım...

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ruşeym yada sadece çimlendirme yaparak 2. Mama olarakta verebilirsiniz. Kuşlardaki değişimi düzeni görebilirsiniz

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
ben buğday ve maş fasulyesini filizlendirerek haftada 1 mamaya katıyorum. çok iyi tüketiyorlar ve memnunum.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
bikaç kere denedim tedirgin olup geri döktüm işte bir süre sonra bakteri oluşuyor vs gibi yazılar okudum tam uclarından beyazlık geldigi aşamada sirke ile yıkamama ragmen bir kerede virkon-s ile yıkadım döktüm

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Buğday Ruşeymi'nin Faydaları:
  • Sindirim sistemini düzenler
  • Gelişimi destekler
  • Kuşların yüksek enerji ve protein ile beslenmesi sağlar
  • Dişilerin daha iyi yavru beslemesine yardımcı olur
  • Erkeklerin sperm kalitesini artırır
  • Yavruların sağlam ve iyi bir bağışıklık sistemi ile büyümesine yardımcı olur
  • Mamaların daha sağlıklı ve daha verimli olmasını sağlar

Kullanım Şekli: Hazırlayacağınız yumurta mamasının içerisine istediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Tamamen organiktir. Kuşlarınızı hiçbir zarar vermez.

Saygılarımla

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
bikaç kere denedim tedirgin olup geri döktüm işte bir süre sonra bakteri oluşuyor vs gibi yazılar okudum tam uclarından beyazlık geldigi aşamada sirke ile yıkamama ragmen bir kerede virkon-s ile yıkadım döktüm
filizlendirme doğru yapılırsa tedirgin olacak bir durum yok aslında.
ben buğday ve maş fasulyesini ilk 24 saat suda , kapalı bir kap içinde ve ışık görmeyen bir yerde tutuyorum. devamında sürgece alıp yine altında derince bir kap oluyor 24-30 saatte sürgeçte, bir poşet geçirip (nemli kalması için) yine ışık görmeyen bir yerde tutuyorum. sürgeçte kalan süre içerisinde 2-3 saatte bir sudan geçiriyorum. filizlendirmenin bozulmaması için ilk 24 saat hariç suda kalmaması gerekiyor, 2-3 saatte bir ıslatıp yine süzgeçte beklemeye devam ediyor. ıslatmak için her çıkardığımda filizlerin biraz daha uzadığını görüyorum. zaten buğday ve maş fasülyesi diri diri oluyor, erime olmaya başladıysa yumuşuyor ve pamukçuklanma oluyor.

Ekli dosyayı görüntüle 16031

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
filizlendirme doğru yapılırsa tedirgin olacak bir durum yok aslında.
ben buğday ve maş fasulyesini ilk 24 saat suda , kapalı bir kap içinde ve ışık görmeyen bir yerde tutuyorum. devamında sürgece alıp yine altında derince bir kap oluyor 24-30 saatte sürgeçte, bir poşet geçirip (nemli kalması için) yine ışık görmeyen bir yerde tutuyorum. sürgeçte kalan süre içerisinde 2-3 saatte bir sudan geçiriyorum. filizlendirmenin bozulmaması için ilk 24 saat hariç suda kalmaması gerekiyor, 2-3 saatte bir ıslatıp yine süzgeçte beklemeye devam ediyor. ıslatmak için her çıkardığımda filizlerin biraz daha uzadığını görüyorum. zaten buğday ve maş fasülyesi diri diri oluyor, erime olmaya başladıysa yumuşuyor ve pamukçuklanma oluyor.

Ekli dosyayı görüntüle 16031
en ideal boyu ne kadardır filiz boyu olarak

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşlar buğdayı çimlendirilmiş bir şekilde çok severek tüketirler. Fakat zaman alıcı ve çok özenle hazırlanması gerekmektedir. Eğer iyi bir şekilde dezenfekte edilmeden kullanılan çimlendirme kuşlarınızı ishal edebilir. Bu yüzden buğday ruşeymi çok kullanışlı ve faydalıdır...

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
en ideal boyu ne kadardır filiz boyu olarak
ben aslında ilk filiz patlattıklarında en yüksek verimin olduğunu biliyor ve o şekilde yapıyordum ama son dönemde birçok yerde 2-3 cm arası filizlenmeler yapıldığını gördüm. çok uzamaması tercih ediliyor, maksimum 2-3 cm. (araştırmalarım devam ediyor)

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
o zaman bugun maş fasülyesi denemem başlıcak