• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Buğday çimlendirme sevgisi 😊

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Ben bir kere kaş yapayım derken göz çıkarmıştım😟 odamın penceresinin önüne kumru kuluçka yapmış bende karnını doyurmaya su içmeye kalkıp yumurtaları soğutmasın diye su ve yem koydum kuş korktu tabaklardan bir daha gelmedi çok üzücü bir anımdır
Ya kaç kere yavru dusurmusler yuvadan her seferinde annem sabahtan kaldırıyordu gelin su yavruyu alın diye bı bakiyorduk ya ölmüş oluyordu ya böyle canlı falan sebze kasalarına düşenler mi dersin , çamaşırlık üzerine düşenler mi karton koli üzerine düşenler mi, hem ablam hem ben sırf yavrulara bişey olmasın diye geri koyuyorduk yuvaya bı bakiyorduk geri düşmüş ki maşallah öyle şeyler toplayıp getirmişler ki o kuşlar ağ örmusler sanki o calilardan otlardan yani insana o kadar çalı otu versen insan yapamaz gerçekten kuşların zekasına hayranim bu konuda

Bahar Y.

Müdavim
Ya kaç kere yavru dusurmusler yuvadan her seferinde annem sabahtan kaldırıyordu gelin su yavruyu alın diye bı bakiyorduk ya ölmüş oluyordu ya böyle canlı falan sebze kasalarına düşenler mi dersin , çamaşırlık üzerine düşenler mi karton koli üzerine düşenler mi, hem ablam hem ben sırf yavrulara bişey olmasın diye geri koyuyorduk yuvaya bı bakiyorduk geri düşmüş ki maşallah öyle şeyler toplayıp getirmişler ki o kuşlar ağ örmusler sanki o calilardan otlardan yani insana o kadar çalı otu versen insan yapamaz gerçekten kuşların zekasına hayranim bu konuda
Kuş beyinli derler bir de...
İstemeden yuvasını bozduğum kuşun yumurtası 2 gün sonra yoktu aşağı mı attı ne yaptı hiç görmedim, alıp gidecek hali yok ne de olsa 🤔

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Çimlendirme gerçekten vitamin ve besleyiciliği açısından çok iyi, ben de genelde mamaya katıyorum. Yapımı da gözünüzü korkutmasın, aslında gayet basit

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Furkan hocam benim yetişkin erkek hariç diğer ikisi alem o yüzden diğer kuşlardan değişik bişey yaparlarsa hiç yadırgamıyorum😂
Kuşlae bir alem ya benimde sevdalar bir alemler bir yavrusunu almak nasip olmadı o çiftimin 3 sy oldu hala bekliyorum

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Ben biseyi merak ediyorsam kafaya koyduğum için araştırdım bekledim izledim gördüm, dedim ya kuş yuvadan düşüyor diye, ben sanıyordum ki anne baba yuvadan atıyor, yuvadan atan kendi kardesleriymis ya, sırf anneleri sadece kendilerini doyursun diye diğer yavruyu aşağı atıyorlar 2 saat boyunca işimi gücümü bıraktım izledim ki zaten balkonda olunca anne babaları gelmiyor ağaca çıkıp benim gitmemi bekliyorlar. Bende gitmedim inat ettim baktım yani aşağıdan yuvaya doğru çünkü kendi kendine aşağı düşmesine imkan yok alt tabanı bile sağlam örmusler. Sonra açtım internetten de araştırdım gerçekten de öyle valla kardeşleri atıyormuş meger

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
3 ay nedir ki hocam, 7 ay oldu benim çift
Tek çift zor ya ama hazır eş olmuş kuşlar papağan üremeye yatkın bir ırk o yüzden şimdiye olması lazımdı ama yavru kızması kuşlar acemiler diye düşünüyorum bakalım beklemeye çimlendirme ye devam 😊

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ben biseyi merak ediyorsam kafaya koyduğum için araştırdım bekledim izledim gördüm, dedim ya kuş yuvadan düşüyor diye, ben sanıyordum ki anne baba yuvadan atıyor, yuvadan atan kendi kardesleriymis ya, sırf anneleri sadece kendilerini doyursun diye diğer yavruyu aşağı atıyorlar 2 saat boyunca işimi gücümü bıraktım izledim ki zaten balkonda olunca anne babaları gelmiyor ağaca çıkıp benim gitmemi bekliyorlar. Bende gitmedim inat ettim baktım yani aşağıdan yuvaya doğru çünkü kendi kendine aşağı düşmesine imkan yok alt tabanı bile sağlam örmusler. Sonra açtım internetten de araştırdım gerçekten de öyle valla kardeşleri atıyormuş meger
Kartallarda öyledir kardeşini yuvadan atarlar

Bahar Y.

Müdavim
Tek çift zor ya ama hazır eş olmuş kuşlar papağan üremeye yatkın bir ırk o yüzden şimdiye olması lazımdı ama yavru kızması kuşlar acemiler diye düşünüyorum bakalım beklemeye çimlendirme ye devam 😊
Ben sıramı savdım hocam erkek yavru aldım kafam rahat o yüzden, kanka mı oluyorlar arkadaş mı oluyorlar eş mi oluyorlar kendi bilecekler iş😅

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ben sıramı savdım hocam erkek yavru aldım kafam rahat o yüzden, kanka mı oluyorlar arkadaş mı oluyorlar eş mi oluyorlar kendi bilecekler iş😅
Bende üretme merakı başladı üretmek istiyorum çok üretmek daha çok üretmek 😂 Hoşuma gidiyor papağan büyütmek ayrı bir zevkli oluyor muhabbet e göre

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Yani bu yüzden tedirgin olmadım değil açıkçası sultanlarimin yavruları için, ikisi çünkü yumurtadan çıktı daha 2 yumurta çıkmadı ama kaç gündür gozlemliyorum erkek daha çok besliyor dişi pek beslemiyor aç kalirlar diye korkmuyor değilim daha 2 yavruda böyleyse çıkan yavrular ne olur aklım almıyor 🤦

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Bu buğdaydan aldım çimlendirme için iş görür mü?

Bahar Y.

Müdavim
Siz elma sirkesinde ne zaman bekletiyorsunuz hangi aşamadayken ve ne kadar bekletiyorsunuz? Ben yaptım kuşum yemedi çünkü
Benim bildiğim ilk gün suda beklerken içine az miktar sirke konuluyor daha sonra yıkamanız gerekir çünkü sirkenin kokusundan mıdır nedir kuşlar yemiyor sirke kokulu şeyleri